Jos koulutus on ilmaista, miksi kaikilla ei ole siihen varaa?

Köyhien lasten määrä on Suomessa kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä. Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksen kautta saamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten yhdenvertaista mahdollisuutta koulutukseen Suomessa ja maailmalla.

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten opiskelua esim. maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa niin paikallisesti täällä Kuopiossa kuin valtakunnallisestikin diakoniarahaston kautta.

Tämän vuoden ulkomaan kohde on Kenia. Siellä keräysvaroilla tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu - ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Jokaisella nuorella tulisi olla oikeus opiskella unelmiensa ammattiin.

Kiitos että välität!

Susanna Räsänen
diakoniatyöntekijä

 

Alavan seurakunnan toimintaa kevätkaudella 2019

 

ALAVAN KIRKKO 50 VUOTTA!

Juhlimme merkkivuotta upeilla konserteilla ja tapahtumilla.
Katso kevätkauden 2019 juhlaohjelma tästä.
Juhlavuoden sivustolla on myös kerrottu tulevista tapahtumista.

 

”Unelmieni kirkko” piirustuskilpailu lapsille 11.2. - 11.3.2019

Ideoi ja jaa unelmasi sinun näköisestä kirkosta piirtämällä tai maalaamalla. Kaksi sarjaa: alle kouluikäiset ja 1.- 6.luokkalaiset.
Viisi työtä kummastakin sarjasta palkitaan.
Osallistumisohjeet ja kilpailun säännöt. 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 286.

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 239. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Alavan seurakunnassa
Alavan seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.