Kirkon ammatillista apua ihmisille

Diakoniatyö auttaa erilaisissa elämän ahdistuksissa.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun ihmissuhdeasiat tai yksinäisyys painavat mieltäsi, hengelliset tai elämän kysymykset askarruttavat, sairaudet tai taloudelliset ongelmat vaivaavat, tai jos olet menettänyt sinulle läheisen ihmisen.

  • Diakoniatyö on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista luottamuksen ja kunnioituksen hengessä erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Jos Sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita, ja tarvitset ammattiapua, diakoniatyöntekijät ovat juuri Sinua varten.

  • Diakoniatyön päätehtävänä on henkinen ja hengellinen tuki ja elämäntilanteen selkiyttäminen keskustelun avulla. Taloudellinen tuki on tilapäistä ja kertaluonteista sekä edellyttää muita tukitoimia. Voit sopia henkilökohtaisen tapaamisen vastaanotolle tai kotiisi. Kaikki keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

  • Yhteisöllinen toiminta tapahtuu erilaisissa ryhmissä, retkillä, leireillä ja tapahtumissa.

  • Tule mukaan seurakuntamme vapaaehtoistyöhön. Seurakuntamme diakoniatyössä voit löytää itsellesi sopivan tavan palvella.

Ajanvaraus diakonityöntekijälle

Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun kaipaat: sieluhoidollista, kriisi- tai hengellistä ohjauskeskustelua, neuvontaa ja avustusta taloudellisessa ahdingossa, yhteyttä ryhmissä tai kotikäynnillä, kun etsit mahdollisuutta toimia diakonisessa vapaaehtoistyössä. Piia Jääskeläinen p. 040 4848 326, piia.jaaskelainen@evl.fi (Neulamäki), Susanna Räsänen p. 040 4848 324, susanna.rasanen@evl.fi, (Lehtoniemi, Särkiniemi, Särkilahti), Kati Ukkonen p. 040 4848 325 kati.ukkonen@evl.fi  (Alava, Niirala, Haapaniemi).

Kahvikuppi ja kello
Diakoniatyöntekijä
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 KUOPIO
Diakoni
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
diakoniatyöntekijä
Alavan seurakunta
Lehtoniementie 107, Särkiniementie 4
70840 KUOPIO