Miten sinä paastoat?

Laskiainen lasketaan, paastonaika alkaa, kuuluvat monelle tutut lastenvirren sanat. Kun pääsiäismunia on ollut kaupoissa jo helmikuusta alkaen, tuntuu helpolta unohtaa se, että vielä ennen pääsiäistä on paastonaika. Vielä ennen suurta juhlaa on siis aika pysähtyä ja rauhoittua.

Sana ”paasto” herättää monissa mieleen ehkä mehupaastot ja muut laihdutuskuurit. Kyseessä voi kuitenkin olla ruoka-asioiden sijaan ihan joku muukin paasto, monet esimerkiksi pyrkivät vähentämään television katselua tai sosiaalisen median käyttöä. Tavoitteena olisi löytää elämästä se varsin turha asia, joka on haitaksi kristityn perustehtäville rakastaa niin Jumalaa, itseä, lähimmäistä kuin luomakuntaa. Mikäli siis omassa elämässä on jokin huono tapa tai pinttymys, paastonaika on hyvä hetki pohtia sen vähentämistä tai siitä jopa kokonaan luopumista. Niin aikaa jää enemmän itselle, lähimmäisille, luomakunnalle ja erityisesti Jumalalle.

Yksi mahdollinen paastoamisen tapa on ekopaasto, löydät siitä lisätietoa sivulta ekopaasto.fi. Muita paastoamisen keinoja on varmasti yhtä monta kuin ihmisiäkin, jokainen voi löytää oman tapansa hiljentyä vielä ennen pääsiäistä ja niitä suklaamunia.

Siunattua paastonaikaa!

Oona Huttunen
vs. rovastikuntapastori​

 

 

Alavan seurakunnan toimintaa kevätkaudella 2019

 

ALAVAN KIRKKO 50 VUOTTA!

Juhlimme merkkivuotta upeilla konserteilla ja tapahtumilla.
Katso kevätkauden 2019 juhlaohjelma tästä.
Juhlavuoden sivustolla on myös kerrottu tulevista tapahtumista.

 

”Unelmieni kirkko” piirustuskilpailu lapsille 11.2. - 11.3.2019

Ideoi ja jaa unelmasi sinun näköisestä kirkosta piirtämällä tai maalaamalla. Kaksi sarjaa: alle kouluikäiset ja 1.- 6.luokkalaiset.
Viisi työtä kummastakin sarjasta palkitaan.
Osallistumisohjeet ja kilpailun säännöt. 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 286.

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 239. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Alavan seurakunnassa
Alavan seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

 

 

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Toimistosihteeri, viestinnän sihteeri
Alavan seurakunta
Viestintäpalvelut
040 484 8514
Keihäskatu 5 B / Kirjastokatu 5 A 1
 Kuopio

Osa-aikainen