Kaavin alueseurakunta

Paastosta positiivisuutta?

Viime sunnuntaina kotona kotiasioita puuhaillessani kuuntelin toisella korvalla radiosta ohjelmaa. Radiossa haastateltava kertoi innostuneena, kuinka kulttuuri tekee ihmiselle hyvää ja kertoili tutkimustuloksesta, että usein ihmiset kokevat itsensä onnellisemmaksi kulttuuritapahtuman jälkeen.

Vietämme kirkossa paaston aikaa, paasto on hiljentämistä ja vähentämistä. Mietin, että tuota paaston merkitystä voisi verrata tuohon kulttuurikäynnin merkitykseen, myös paastolla tavoitellaan jotain hyvää elämään. Paastoaminen -  Jumalan kasvojen eteen asettuminen, oman ihmisyyden tunnustaminen, elämän suunnan ja elämäntien kyseleminen rukouksessa auttaa tutkimaan omia valintoja, auttaa pohtimaan omaa paikkaa yhteisössä ja ennenkaikkea Jumalan luotuna ja arvokkaana ihmisenä. Katumuksen ja hiljentymisen tarkoitus ei ole kääntyä sisäänpäin vaan nähdä kirkkaammin maailman hätä ja rukoilla maailman puolesta. Kun paasto on ohi, on valmiimpi vastaanottamaan pääsiäisjuhlan sanoman. Pääsiäisen sanoma ristillä kärsivästä, mutta kuoleman voittavasta Jumalasta on sanomaa, joka tuo armon, rakkauden ja toivon yhä uudelleen ja uudelleen elämämme voimavaraksi. Paastonaikaan säteilee siis jo pääsiäisen valo!

Toivotan sinulle Siunattua paastonaikaa, mutta toivotan myös tervetulleeksi kirkkoon ja seurakuntaan. Kirkko on myös kulttuuria, mutta myös elävää yhteyttä, joka kannattelee niin tässä ajassa kuin iankaikkisuudessa.

 

P.S. Kevään toimintaesitteen löydät tästä.

 

Marjaana Mäkinen

Kaavin pappi

Kaavilla tapahtuu:

 

 

Vanhemman väen palvelupäivä ti 19.3. klo 11.Srk-kodilla. Pirjo Sonninen. Ruoka ja kahvi 5 €.
Miesten Klubi ke 20.3. klo 17. Srk-kodilla.

Elsan kerho Luikonlahdessa to 21.3. klo 14. Maire Harkonmaalla, Koskenniementie 140.
Raamattupiiri to 21.3. klo 18. Ritva Kurosella, Kirkkorannantie 2 A 4.

Marianpäivän messu su 24.3. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, keskustelusaarna Marja Hyttinen, Taru Parviainen ja messupalvelijat. Marttojen kirkkopyhä. Kirkkokahvit srk-kodilla.

Neulepiiri ti 26.3. klo 12.30. Srk-kodilla. Marjaana Mäkinen.
Kaavin palvelukeskuksen lauluhetki ke 27.3. klo 13. Taru Parviainen.
Raamattupiiri ke 27.3. klo 18. Kan-kodilla, Kaasilansalmentie 229, Tuusniemi.

Sanan ja rukouksen ilta ke 27.3. klo 18.Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen. Illassa mukana lauluryhmä Säde.
Leipämessu su 31.3. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen. Saarna Jorma Hoppa. Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä. Seurat srk-kodissa, puhuu Tapani Majuri ja Jorma Hoppa.


Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus su 14.4. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Pirjo Sonninen, Olli Inkinen ja Taru Parviainen. Kaavin alueseurakunnan vapaaehtoistenvastuunkantajien, vastuuryhmäläisten ja isosten tehtävään siunaaminen. Tervetuloa yhdessä siunaamaan palvelutehtävissä toimivia. Kahvit.

 

Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta
Kirkkorannantie 1
73600 Kaavi

Kasvatuksen pappi

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15