Sisaret ja veljet Jeesuksessa Kristuksessa!

 

Joulu 2018 on toteutumassa ja uusi vuosi 2019 on uuden vuoden rakettien paukkeen jälkeen elämässämme todellisuutta. Vuoden lopun iloiset tapahtumat tuovat pohjoisen pallonpuoliskollemme pimeään vuodenaikaan valoisaa juhlan tuntua.

Erityisesti jouluna tunnemme tarvetta viettää juhlaa rakkaittemme kanssa. Jouluna ajatukset siirtyvät myös niiden luo, jotka ovat jo tästä ajasta siirtyneet Taivaan Isän tykö lopulliseen kotiin. Käynti haudoilla liittyy yhdessä vietettyihin menneisiin muistojen jouluhetkiin. Joulu on rauhan juhla. Uskomme, että joulurauha on siellä taivaan kodissa täydellistä ja toivomme, että osa siitä säteilisi meille tähän aikaammekin.

Joulun perinteisiini kuuluu television kautta seurattu joulurauhan julistus Turusta. Kyynel tulee silmääni jo siitä ajatuksesta, että yhdessä kansana haemme tosissamme joulurauhaa elämäämme.

Jeesus Kristus joulun lapsi syntyi tilapäiseen hätämajoitukseen. Hänen ensimmäinen vuoteensa oli tallin eläinten ruokinta-astia. Vapahtajamme syntymä koitti dramaattisen hämmentävissä olosuhteissa poissa kotoa oudossa ympäristössä.

Vapahtajamme elämä syntymästä kuolemaan ja ylösnousemukseen oli hämmentävän dramaattinen kokonaisuudessaan. Jo jouluyönä Jeesuksen maanpäällisen elämän alussa Jumala rauhoitti sielujamme enkelten vakuutuksella asioittemme järjestymisestä loppujen lopuksi: Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!

Toivotan sinulle joulun rauhaa ja siunattua uutta vuotta 2019!

Matti Pentikäinen
Kallaveden seurakunta
Kirkkoherra
 

 

 

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 239. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.