Isä, kaitse laumaasi

 

Aivan äskettäin eräänä retriittipäivän iltana juoksin jo hämärtyvää etelä-pohjanmaalaisen aution kylänraittia pitkin ääninä vain nastalenkkareitteni narske lumista ja jäistä tienpintaa vasten. Hiljaisuuden keskeltä saavuin erään pihapiirin kohdalle. Sen yhdessä nurkassa aitauksessa seisoi poispäin minusta ja tiestä hevonen hievahtamatta. Pienen ohi kiitävän hetken pystyin tuntemaan sieraimissani hevosen hieman raskaan tuoksun ja siitä huokuvan lämmön. Tuo hiljaa seisova hevonen lämpimine tuoksuineen tuntui luokseen kutsuvalta. En tiedä, mitä hevosen mielessä tuolloin juuri liikkui mutta seuraavassa hetkessä huomasin tuntevani eräänlaista sääliä tuota kaunista, luonnoltaan laumaeläintä kohtaan. Siinä se oli yksin, aitanarulla erotettuna. Tiesin, että pienen matkan päässä, toisessa pihapiirissä oli useampi hevonen aitauksessa. mutta sinne se ei pääsisi. Toisaalta arvelin, että sen isännät välittävät siitä. Sillä on varmaan käsiä, jotka tuovat sille ruokaa, huolehtivat juomasta ja suojasta. Käsiä, jotka harjaavat, taputtelevat ja hyväilevät sekä suita jotka suputtavat sen korvaan hellyyden sanoja. Mutta riittääkö se korvaamaan muiden hevosten, oikean lauman puuttumisen? Jäin pohtimaan tätä jatkaessani lenkkiä.

Mekin ihmiset hevosten lailla olemme laumaeläimiä ja kaipaamme lähellemme rakastavia vierellä olijoita, auttajia, lohduttajia ja kannustajia. Aina ei näin toiveistamme huolimatta kuitenkaan saata olla. Olemme haluamattamme erotettuja näkymättömillä aitanaruilla toisista ihmisistä. Rakastava Jumalamme on näinä yksinäisyyden hetkinä kuitenkin herkeämättä meidän vierellämme ja hänen Pyhä Henkensä, kreikankielisen nimensä parakletoksen mukaisesti, on kutsuttu meidän vierellemme auttamaan ja lohduttamaan meitä. Huokauksemme ja rukouksemme eivät jää Jumalalta huomiotta.

Jos rukoillut en vuosikymmeniin, nyt tuntuu, että voisin tehdä niin.  ”Suo yhteys toiseen ihmiseen ja rauha sydämeen”, kuiskaan tyhjään Herran huoneeseen. Ja vaikkei taivaisiin se nousisikaan, kun hiljaisuuteen kuiskata sen saan, on niin kuin jotain todeksi jo siitä tullut ois ja taakastani puolet viety pois.

(vk 915:2)

Taru Parviainen, kanttori

Järvi-Kuopion seurakunta

Seurakunnan toimisto
Mäntytie 5
73500 Juankoski

Avoinna arkisin klo 9-15
Tila- ja ajanvaraukset p. 040 4888 602 ja 040 4888 611

Kirkkoherra Reijo Leino p. 040 4888 600

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä päivystävään pappiin p. 040 488 8623.

Jumalanpalvelukset

Yhteiseen jumalanpalvelukseen kokoonnumme viikoittain kunkin alueseurakunnan kirkkoon.

Kasteet ja vihkimiset

Kasteista ja vihkimisistä voi sopia toimistosihteerien, p. 040 4888 602 ja 040 4888 611 tai aluepapin kanssa.

Hautajaiset

Hautajaisten järjestäminen aloitetaan seurakuntien hauta-ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3. Puhelin 040 4848 242. Sieltä varataan siunausaika ja -paikka, pappi ja kanttori sekä paikka muistotilaisuudelle. Samalla kertaa varataan myös hautapaikka sekä varmistetaan hautapaikan haltija ja mahdollinen haudan hoitaminen.

Seurat ja tilaisuudet

Kodeissa järjestettävistä tilaisuuksista voi sopia toimistosihteerin, p. 040 4888 602 ja 040 4888 611 tai aluepapin kanssa.

Virkatodistukset

Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri palvelee virkatodistusasioissa. Todistuksia voi tilata puhelimitse p. 040 4848 225, kirjeitse, sähköpostilla, virkatodistuslomakkeella internetin kautta tai asioimalla henkilökohtaisesti seurakuntien keskusrekisterissä, Suokatu 22, 70100 Kuopio.

Ota yhteyttä

Reijo Leino
Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Tehtaankirkontie 5
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Anita Hallikainen
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Raija Oksman
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Tehtaankirkontie 5
73500 Juankoski
Liity kirkkoon

Liity kirkkoon

Lue lisää kirkkoon liittymisestä ja täytä lomake

Mihin seurakuntaan kuulun?

Mihin seurakuntaan kuulun?

Katso kartasta mihin seurakuntaan kuulut.

Nilsiän Herättäjäjuhlat 7.-9.7.2017

Nilsiän Herättäjäjuhlat 7.-9.7.2017

Koe unohtumattomat kesäjuhlat Nilsiässä!

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä