Diakonia

Tukea ja vierellä kulkemista elämän varrella

Nilsiän alueseurakunnan diakonia

Päivystys tiistaisin klo 12-14, seurakuntakodin alakerrassa, Nilsiäntie 59

 

  • Päivystys on ilman ajanvarausta, siellä kuunnellaan Sinua ja pohditaan yhdessä asioitasi. Vastaanotolla Sinua kohtaavat diakoni Hanna Kokkonen ja diakonissa Eeva Väätäinen.

 

  • Avustusasioissa tuo diakoniatyöntekijälle näytettäväksi KELA:n antama toimeentulotukipäätös ja pankin tiliotteet viimeisen kahden kuukauden ajalta.

 

  • Haluatko tehdä hyvää, mutta et liittyä mihinkään piiriin? Tykkäätkö käsitöiden tekemisestä? Alamme neuloa seurakunnassa Yhteisvastuu-teemalla lapasia, joita lahjoitamme kerääjille alueellamme. Hae lapaslangat ja neuleohje ja ala puuhaan. Ota yhteyttä oman alueesi diakoniatyöntekijään, niin asiat alkavat rullaamaan.

 

  • Mannaruokailu on nyt Arkinen ateria. Arkiselle aterialle olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, mutta selvinpäin. Yhteiselle aterialle kokoonnumme joka kuukauden toinen tiistai perhekerhon jälkeen klo 11, ja yhteisen hartaushetken vietämme klo 11.45. Ruoka maksaa 5€/aikuinen. Mikäli rahatilanteesi ei kestä maksua, pyydämme että otat yhteyttä etukäteen diakoniatyöntekijään, jolta voit saada ilmaislipun ruokailuun. Syksyn arkisen aterian päivämäärät ovat 11.9., 9.10., 13.11. ja 11.12.

 

  • Ikäihmisten kerho parillisten viikkojen torstaisin klo 11 seurakuntakodilla. Ikäihmisten kuoron harjoitukset alkavat jo klo 9.30. Syyskuusta toukokuun loppuun 6.9.2018 alkaen. Aluksi pidetään hartaus ja sen jälkeen asiantuntijavierailuja.

 

  • Sotiemme veteraanien kerho parittomien viikkojen torstaisin klo 11 seurakuntakodilla, 13.9.2018 alkaen. Alussa on hartaus ja sen jälkeen asiantuntijavierailuja.

 

  • Pisantien kerho ikäihmisille kokoontuu perjantaisin klo 13 kerran kuukaudessa, Pisantie 20, rannanpuoleisen päädyn alakerran kerhohuoneessa. Kerho kokoontuu 14.9., 12.10. ja 9.11. Joulukuussa kutsumme teidät Kaiken kansan joulujuhlaan kirkkoon ja seurakuntakodille ke 19.12. klo 12.

 

  • Näkö- ja kuulokerho kokoontuu kerran kuussa maanantaina klo 13-14.30, seuraavan kerran syksyllä seurakuntakodilla. Kerhomme kokoontuu 10.9., 8.10. ja 12.11. Joulukuussa Kaiken kansan joulujuhla ke 19.12. klo 12.

 

  • Hartauksia ja lauluhetkiä eri hoitokodeissa Nilsiässä, katso srk:n pääsivulta

 

Pakkasen huurruttamat ruusunlehdet
Kuva Minna Puustinen
Diakoniaviranhaltija
Järvi-Kuopion seurakunta
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä
Diakoniaviranhaltija
Järvi-Kuopion seurakunta
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä

Teen perusdiakoniatyötä eli autetaan niitä keitä muut eivät auta. Lisäksi vastaan Järvi-Kuopion päihde- ja kriminaalityöstä olen yhdyshenkilönä Helva-ryhmässä ja sururyhmätyössä. Olen vuoden 2016 diakoniatiimin tiimisihteeri. Omalla alueellani vastaan EU-kuivamuonan jakelusta ja sotiemme veteraanityöstä.