Sydämen siiivoustalkoot

Luudallako vai harjalla sen teet? Pitääkö sinun lujastikin puunata? Näin kyseli perhekerholainen, kun kerroin, että paastonaikana on sydämen siivouspäivät. Siinä monen lapsen silmät laajenivat, kun mietimme, kuinka sydämensä voi puhdistaa.

Kuinka paljon sydämeen mahtuukaan likaisuutta; ilkeitä ajatuksia, kateutta, valheita, koston halua, vihaa, erilaisia päätöksiä valita oikean sijasta väärin.. Sydämen siivoupäivinä pitäisi avata sydämen ikkunat, että paljastava valo tulvisi sisään ja näyttäisi kaikki sydämen nurkat ja sopukat. Ja sitten - eikun siivoamaan! Pihalle , ulos ja pois ne on toimitettava! Nuo kaikki liat, ja pölyt ja saastat! Jo sydämessään on valittava ja eroteltava toisistaan oikeat ja väärät asiat. Vääristä on luovuttava ja oikeat nostettava arvoonsa kaapin päälle.

Perinteisimmin sanottuna on tunnistettava itsessään asiat, jotka ovat Jumalan tahdon vastaisia. Sitten niistä on luovuttava, ne pitää tunnustaa itselleen (toisille?) ja Jumalalle väärinä, pyydettävä anteeksi. Sitten on vaan heitettävä ne pois,  jätettävä taakse ja unohdettava. Vain siten voi aloitta uudestaan, ”puhtaalta pöydältä”. Parannuksenteko on välillä rankkaa puuhaa. Riittääköhän ajanjakso 40 päivää ennen pääsiäistä siihen? Itsekseenkö kykenen asiat sydämessäni hoitamaan? Pitääkö tähän hommaan ”sotkea” muita ihmisiä? Keneltä on pyydettävä anteeksi – itseltä, muilta, Jumalalta?

Voi tuota valoa, joka tunkee sisälle! Paljastaa kaiken! Vieläkö on aikaa? Juhlat lähestyy… Milloin pääsäisen ilo alkaa? Sydämen siivouksen jälkeen? Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen?

Riemullisia siivouspäiviä sinulle! Ei se siivoaminen , mutta sen siivoamisen tulos…

 

Anni Tanninen
Kallaveden seurakunnan 1. kappalainen

 

Kallaveden seurakunnan Pääsiäisen tapahtumat2018

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 512. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Matti Pentikäinen
Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Eija Räsänen
Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio