Marian teiniusko

Ollessani nuori isonen kauan aikaa sitten, mietin se mitä uskossa oleminen merkitsi.  Mitä se Jeesukseen uskominen on? Kysyin sitä eräältä toiselta isoselta, joka vaikutti mielestäni vahvasti uskovalta ja kertoi ”tulleensa uskoon”. Merkittävää itselleni on ajatella, että en uskaltanut kysyä asiaa uskosta rippikoulumme papilta, kesäteologilta tai nuorisotyön ohjaajalta. Ei, lähestyin toista saman ikäistä. Kysyin: ”Mitä se uskossa oleminen oikein on? Mistä tietää, että on uskossa?” Tämä tyttö, jonka nimeä en muista, kysyi: ”Uskotko, että Jeesus on kuollut sinun syntiesi puolesta?” Taisin vastata, että: ”Joo”. Ja askel muuttui paljon kevyemmäksi, oli helpottunut olo. Tyttö joka sai kysymyksellään oloni keveäksii, oli tosi fiksu ja vain 16 -vuotias. Ei se keveys kauan jaloissani tuntunut. Erityisesti tullessani aikuiseksi, uskoni horjahteli sinne ja tänne. Tapasin niitä jotka tivasivat uskoni merkkejä ja uskon ratkaisua. Menetin teiniuskoni tosiuskovaisten taistelutantereella.

Hurskaat, teologit ja oppineet tekevät uskomisesta tosi hankalaa, vaikeasti ymmärrettävää. Aina lisätään jotain ylimääräistä, jotain ihmisestä lähtevää. Epäonnistumisen mahdollisuus on tällöin taattu. Jollekin voi olla vaikea uskoa ja ajatella sellaisia asioita joista Marian päivä kertoo: sikisikö Jeesus Pyhästä Hengestä vai ei? Se voi olla jollekin kynnys kysymys, kun ajatellaan, että se tunnustetaan jokaisen messun uskontunnustuksessa. Paljon oleellisempaa on tuo teinitytön kysymys: Uskotko, että Jeesus on kuollut sinun puolestasi ja sinä saat synnit anteeksi kun niitä häneltä pyydät anteeksi. Uskotko, että Armo kuuluu sinulle? Jos se ihmisestä itsestään olisi kiinni, niin emme me uskoisi.

Lutherin Vähä katkismus vahvistaa meille kolmannessa uskonkohdassa seuraavaa:

Uskon, etten voi omasta järjestäni enkä voimastani uskoa Herraani Jeesukseen Kristukseen enkä päästä hänen luokseen, vaan että Pyhä Henki on kutsunut minut evankeliumin välityksellä, valaissut minut lahjoillaan, pyhittänyt ja säilyttänyt minut oikeassa uskossa. Samalla tavalla hän maailmassa kutsuu, kokoaa, valaisee, pyhittää ja Jeesuksen Kristuksen yhteydessä varjelee koko kristikunnan ainoassa oikeassa uskossa. Tässä kristikunnassa hän joka päivä antaa minulle ja jokaiselle uskovalle rajattomasti kaikki synnit anteeksi, herättää minut ja kaikki kuolleet viimeisenä päivänä sekä lahjoittaa minulle ja kaikille uskoville iankaikkisen elämän Kristuksessa. Tämä on varmasti totta.

Rukoilemme: Taivaallinen Isä, anna meille uskoa. Ei sellaista joka lähtee meistä itsestämme vaan sellaista joka tulee sinulta Pyhän Hengen kautta. Anna meille sitä vilpitöntä Marian uskoa, joka ei epäillyt ja pelännyt vaan rohkeasti katsoi tulevaisuuteen ja tehtävään, jossa Sinun suunnitelmasi oli määrä toteutua ihmiskunnan pelastamiseksi. Tee meistä osa sinun suunnitelmaasi ja näytä meidän tehtävämme. Tätä pyydämme, Sinun nimessäsi. Aamen

Johanna Porkola
Seurakuntapastori
Kallaveden seurakunta

 

Kiinnostaako historiikin kirjoittaminen ?
ETSIMME KIRJOITTAJAA
Maaningan seurakunnan historiikille

Katsaus Tavinsalmen hallintopitäjästä seurakunnan perustamiseen
-  Maaningan seurakunta 1871 – 2014
-  muut seurakunnan toimintaan liittyvät asiat


Historiikin tulee olla kiinnostava ja luettava kannesta kanteen

 

Tarjouspyynnössä käytävä ilmi:

  • Kirjoittajan CV
  • Hintapyyntö
  • Arvio aikataulusta
  • Käytettävä lähdemateriaali
  • Alustava dispositio

Tiedustelut: Puh: 040 532 4307, kariloponen52@gmail.com
                       Puh. 040 484 8329, matti.pentikainen@evl.fi


Tarjous tulee osoittaa 27.3.2019 mennessä Kallaveden seurakunnalle joko
sähköpostitse eija.rasanen@evl.fi, tai postitse Kallaveden seurakunta, toimistosihteeri Eija Räsänen, Rauhanlahdentie 21, 70780 Kuopio

 

 

Klikkaa kuvasta ja osallistu Kallaveden seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 239. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.