Onnelliset  aurinkoiset kesäpäivät

Lapsuudestani ja nuoruudestani saakka kevätaika on puhutellut minua kauneudessaan. Keväässä on myös jokin haikeus, vaikka päällimmäisenä onkin  ilo kesän saapumisesta. Auringon  valo voimaannuttaa ihmeellisesti.  Kun koivuihin ilmestyvät ensimmäiset lehtien alut, hiirenkorvat, kevät on todella saapunut ja kesä on todellisuutta. Nyt on ollut poikkeuksellisen lämmintä, kaikkialla koivuissa on täydet lehdet. Ehkä  pohjoisimmat maamme tunturialueen koivut saavat lehtensä vasta kesäkuun alussa.

Tämä ”hiirenkorvien ” keväinen aika tuo aina mieleeni jo lapsuus- kotini  ystäväperheen. Meillä oli aina tapana tavata ”hiirenkorvien” aikaan. Viimeiset ystäväperheen käynnit olivat vielä Kuopion Pappilanmäellä asuessamme. Vierailut olivat odotettuja,  sillä koko ajan koin nuo ystävät kannustavina tukijoinani elämäni matkalla. He muistivat minua  monesti myös rukouksin ja muullakin tavoin.  Ystäväperheemme oli jopa ehkä eräällä lailla kuin vanhempani, heillä oli monessa asiassa näet samanlainen elämänkatsanto.  Äitienpäivänä kävin  myös  ystäväperheen suvun haudalla: Sain siellä  hetken muistella koettua elämän matkaa. 

Kohtasin äitienpäivän matkallani  myös Törmälässä leirikeskuksen isännän.  Hän  kertoi iloisena,  että Kuopiostakin tulee rippikouluryhmiä tänä kesänä Törmälän leirikeskukseen.  Toivoimme yhdessä, että rippikouluaika olisi kaikille nuorille  heidän elämäänsä vahvistavaa aikaa Nuoret ovat lopulta hyvin kiinnostuneita Raamatusta. Tämän sain myös todeta Wittenbergissä,  jossa kohtasin suuren joukon sikäläisiä rippikouluikäisiä  nuoria seurakuntamme työntekijöiden opinto- ja koulutusmatkalla (Lutherstadt , Berlin ) Lutherhausissa.  Saksalainen opettaja kertoi heille Lutherin  käyttämän Raamatun äärellä  innostuneesti keskeisimmät reformaation perusperiaatteet, kuten:  pelastumisen yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden. Erityistä oli, että saksalaiset nuoret huomioivat hienlla tavalla Suomestakin tulleet.  He olivat kiinnostuneita Suomesta, kuin ystäviämme.  Sain hetken aikaa keskustella nuorten kanssa.  Samalla pohdin, miten voisin välittää rippikouluissani Raamatun keskeisen sanoman yhtä innokkaasti kuin tuo saksalainen opettaja oppilailleen. Ystävällisyyttä ja huomaavaisuutta suomalaisia kohtaan  saimme kokea kaikkialla matkallamme, myös Berliinin suurkaupungissa.

Uskomme, että kaunis luomakunta kokonaisuudessaan on Luojamme  tyätä. Jumala on luonut  tämän maailman , hoitaa ja varjelee meitä kaikkia.  Saamme elää koko ajan Jumalan jatkuvan luomistyön ympäröiminä.

Kesä on saapunut, iloitaan ja kiitetään !   

”Kaikella on määrähetkensä, aikansa  joka asialla taivaan alla. Kaiken Hän on alun alkaen tehnyt  hyväksi ja asettanut iäti jatkumaan, mutta  ihminen ei käsitä Jumalan tekoja , ei niiden alkua eikä loppua.” (Saarn. 3: 1,11)

”Kiitän sinua, sinä ikuinen, armahtava Jumala ja Isä, siitä että lahjoitit rakkaan ainoan Poikasi meille köyhille syntisille. Hän suostui ihmisluontoon ja tuli kärsimään meidän puolestamme. Hänet ristiinnaulittiin ja hän kuoli, nousi kuolleista ja lähti takaisin taivaaseen. Hän otti vangiksi meidän vankeutemme, joka piti meitä vankeinaan. Hänen ansiostaan me olemme nyt Sinun rakkaita lapsiasi ja hänen veljiään, kaikkien hänen taivaallisten aarteittensa kanssaperillisiä. Anna armosi ja Pyhä Henkesi, että Hän Vapahtajamme saisi pitää meidät tässä uskossa loppuun saakka.”(Martti Luther)

Jumalan siunausta kesäaikaan toivottaen

Veli Mäntynen

Kallaveden seurakunta

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 512. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio