Ies

 

Yhden puheen, tai pari sanaa siitä, muistan loppuikäni. Piispa Wille Riekkinen piti saarnan pappisvihkimyksessäni joskus kesäkuussa 1997 ja sanoi jotain siihen suuntaan että olkaa valmiita kulkemaan ihmisten rinnalla heidän heikkoina hetkinään. Jäi mieleeni myös, pönöttäviin pappeihin ja jäykkään jumalanpalvelukseen tottuneena se, kuinka piispa itse auttoi vanhaa naista alttarille käsikynkästä pitäen. Minulle jäi Wille-piispasta ns. korkea käsitys, ja se on säilynyt.

Olen joutunut ja päässyt (kuten jokainen kirkon työntekijä) kulkemaan heikkoina hetkinä ihmisten rinnalla, ja itsekin monta heikkoa hetkeä elänyt. Usein olen lähtenyt töihin hammasta purren mutta tullut sieltä iloisesti yllätettynä kotiin.  Olen tullut siihen johtopäätökseen että kirkossa pitäisi ottaa rennommin asiat, koska Jumala kuitenkin hoitaa hommat kotiin.

Tilastojen tekeminen on ”uusi musta” myös kirkossa. En tiedä miksi. Yritin opettaa lapselleni suomenkielen verbejä. Olla –verbi on kaikkien verbien äiti, pitää ensin olla, sitten vasta voi alkaa tekemään jotain. Mietin miksi ”Kohtaamisen kirkko”- ajatusta pitää kirkastaa istumalla tuntikausia tilastoimassa missä, mitä ja kenet kohtasi. Oleminen on kaiken ydin, myös kohtaamisten. Miten olla kun tulee päteä tilastoinnilla kirkonkin?

Kristus suostui olemaan läsnä ja hän suostui heikkouteen. Virressä 55 hänen valintansa ja esimerkkinsä meille on sanoitettu, osuvasti.:  1. ”Jäi taakse vuori kirkastuksen, käy Jeesus kohti Golgataa. Hän tielle ristin ahdistuksen nyt oppilaitaan valmistaa. Se heille salatuksi jää, vain valta heitä viehättää.  2. He eivät tahdo kantaa iestä, myös meille se on vaikeaa. Me emme seuraa ristin miestä, vaadimme vahvaa Jumalaa. Tie pilkkakruunun, tappion on mieltä vailla, mahdoton.  6. Jos itsekkyyden valtaan jäämme, elämä siihen katoaa. Siis ristin tielle lähtekäämme seuraten kutsun antajaa nyt rakastaen, taistellen uskossa uuden huomisen.

Raija Jokela
pastori
Maaningan alue

 

Nainen – Jumalan unelma - Naisten päivä

Lauantaina 25.3.2017 klo 9-17 Petosen seursakuntatalolla, Pyörönkaari 21

 

Päivän ohjelmassa: Raamattuopetusta, rukousta, musiikkia, tanssia, hemmottelu yms.

Lastenhoito järjestetty aamupäiväksi

Päivän ohjelma:

  • klo 9 Aamupala
  • 1 0 Yhteinen aloitus
  • 1 1-13 Kanavat
  • 1 3 Ruokailu
  • 14-15 Kanavat
  • 1 6 Ehtoollishetki
  • 1 7 Kahvit

Ilmoittaudu ruokailun ja lastenhoidon takia anni.tanninen@evl.fi 23.3.2017 mennessä

Nainen sinä olet kaunis – sinun unelmasi on tärkeä

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 512. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Matti Pentikäinen
Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Eija Räsänen
Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio