Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisajan niin kotiisi kuin diakoniatoimistolle Pyhän Johanneksen kirkolle.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Jokainen ihminen on kaunis Jumalan kuva, siis arvokas sellaisenaan kaikkine hyvine ja huonoine ominaisuuksineen. <3

 

"Aamunkoitto ja minä

olemme Jumalan lempeä ihme.

Anteeksiantamus sekä onnistuminen

– kiitos,  Jumalan ihme."


-Riitta Korhonen-

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen joko kotiin tai Männistön kirkolle. Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Talouden ongelmien selvittämiseen käytämme myös apuina sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa ammattiapua.

Omaishoitajille järjestämme myös keskustelu- ja tapaamisapua. Kauttamme toimii myös lähimmäispalvelutyön vapaaehtoisten koulutus ja organisointi. Yhteyshenkilöt: Sami Mitsman p. 040 4848 405 ja Anne-Mari Mertanen p. 040 4848 406.

 

Taloudelliseen avustamiseen on monta tietä

Kun elämässä tulee taloudellinen ahdinko, ohjaamme sinua olemaan ensisijaisesti yhteydessä KELA:n toimistoon, siellä voit täyttää toimeentulotukihakemuken https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimistoon, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen https://www.kuopio.fi/documents/7369547/7600166/T%C3%A4ydent%C3%A4v%C3%A4n+toimeentulotuen+hakemus.pdf/af97eaae-2841-437a-8636-628fde1d3d0b

Tämän jälkeen käsittelemme asiasi diakonian vastaan otolla, pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi. Paikallis seurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, mutta ohjaamme eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia mm. kirkkohallituksen diakoniarahastoon.

Yhteisvastuukeräys 2019

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

Kevätkausi 2019

 

Hyvänmielen arkinen ateria Pyhän Johanneksen kirkolla pääsääntöisesti joka toinen torstai klo 11 ateria, klo 12 ohjelma

17.1 ( ohjelma avoin)

30.11 (huom. keskiviikko) Evankelista Eliina Heinonen, Kansan raamattuseura

28.2 Vieraita Thaimaasta

14.3 Spiritualiteetti seurakunnassa, pastori Salla Tyrväinen

28.3 Kiinan monet kasvot

11.4 Evankelista Eliina Heinonen, Kansan raamattuseura

17.4 Hiljaisen viikon messu ja hyvän mielen ateria ( huom. keskiviikko)

2.5  Terveiset Israelista

16.5 Kevätlaulajaiset

 

 

 

 

Toivon Torstai

Tavataan elämäntarinoiden ja vertaistuen merkeissä ja juodaan iltakahvit klo 18-19.30. Pyhän Johanneksen kirkon yläkerta, Ampujanpolku 2, D-ovi Saarijärventien puolelta.

Torstai iltaisin alkaen 17.1.2019

 

                                                           -sydämellisesti tervetuloa-

Ystäväkerho 65+

Kevätkauden kokoontumiset Melankadun palvelukeskuksen monitoimitilassa joka toinen maanantai  klo 13.30-15.

Huom. Helmikuussa siirrymme Männistön torilla olevaan vanhan apteekin tilaan, jossa ystäväkerho kokoontuu samaan aikaan

 

14.1 Melankadulla

28.1 Melankadulla

11.2 Melankadulla

25.2 Männistön torin vanha apteekki

11.3 Männistön torin vanha apteekki

25.3 Männistön torin vanha apteekki

8.4  Männistön torin vanha aptekki

15.4 Männistön torin vanha apteekki ( huomioi aika, pääsiäisen vuoksi)

29.4 Männistön torin vanha apteekki

6.5  Männistön torin vanha apteekki

20.5 Männistön torin vanha apteekki

 

 

Elämää etsimässä -kerho

Seurakunnan ja Kynnys ry:n yhteinen Elämää etsimässä -kerho on kokoontunut Pyhän Johanneksen kirkolla vuosien ajan. Yleensä olemme saaneet mielenkiintoisen vieraan alustamaan ja keskusteluttamaan jostakin kristinuskoon enemmän tai vähemmän liittyvästä aiheesta. Kokoontumiset ovat kuukauden viimeisenä torstaina klo 14.30-16. Tilaisuus alkaa seurakunan tarjoamilla kahveilla. Tämän syksyn viimeinen kokoontuminen on to 29.11., jolloin diakonissamme Sami Mitsman johdattelee askartelemaan joulua varten. Siinä ohessa muistellaan ihanimpia joulumuistoja. Tammikuun viimeisenä päivänä to 31.1.2019 onkin vuorossa Elämää etsimässä -kerhon 10-vuotisjuhla täytekakkuineen. tervetuloa mukaan!

Männistön seurakunnan ystäväpalvelu

Ystäväpalvelua koordinoi diakoni Anne-mari Mertanen 040-4848406, jos koet että olisit valmis palvelemaan ystäväpalvelussa ole yhteydessä Anne-Mariin. Ystäväpalvelun kautta voit saada itsellesi uuden ystävän, älä epäröi soittaa.

 

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Tämä on hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Kevätkaudella 2018 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

Palvelut

Diakoniassa palvelemme lähimmäistämme niin aidosti kuin osaamme. Emme ole taikureita taikomaan ongelmiasi pois, mutta katsomme yhdessä elämäsi palapeliä, josko voisimme koota sitä yhdessä. Mottomme on saattaen matkaa. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja kaupungin organisaatioiden kanssa tarkoituksenamme edistää sinun oikeuksiasi ja hyvinvointiasi.

Kauttamme on mahdollisuus tiukassa elämäntilanteessa selvitellä myös talousasioista. Teemme yhteistyötä Kuopion velkaneuvonnan, kriisikeskuksen, sosiaalitoimen ja Kelan kanssa.  Emme ole sosiaalitoimisto, mutta autamme tilapäisessti tarvittaessa esim. EU-ruokakassin muodossa. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

https://www.viikkosavo.fi/ruoka-apujarjestot-yhteistyohon/

Virvatulen ruokajakelu joka tiistai ja perjantai klo 9.30-  entinen sokeain koulu Vuorelankatu 7-9, 70500 Kuopio

EU-ruokakasseja Männistön diakoniatyöntekijöiltä toimistolta sovitusti

 

Älä epäröi kääntyä puoleemme.

Meille voit varata keskustelu- ja sielunhoitoaikoja, varaamme sinulle runsaasti aikaa elämääsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tulemme myös luoksesi kotiin, jos niin haluat. Sovitusti teemme kotikäyntejä virka-ajan sisällä. Kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin.

Sinua siunaten tänä syksynä Diakoniatiimi Männistö: Mari, Sami, Johanna ja Heikki

 

 

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Alueet: Männistö, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas, Pappilanmäki ja Kettulanlahti

Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi