Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisajan niin kotiisi kuin diakoniatoimistolle Pyhän Johanneksen kirkolle.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Jokainen ihminen on kaunis Jumalan kuva, siis arvokas sellaisenaan kaikkine hyvine ja huonoine ominaisuuksineen. <3

 

"Aamunkoitto ja minä

olemme Jumalan lempeä ihme.

Anteeksiantamus sekä onnistuminen

– kiitos,  Jumalan ihme."


-Riitta Korhonen-

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen joko kotiin tai Männistön kirkolle. Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Talouden ongelmien selvittämiseen käytämme myös apuina sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa ammattiapua.

Omaishoitajille järjestämme myös keskustelu- ja tapaamisapua. Kauttamme toimii myös lähimmäispalvelutyön vapaaehtoisten koulutus ja organisointi. Yhteyshenkilöt: Sami Mitsman p. 040 4848 405 ja Anne-Mari Mertanen p. 040 4848 406.

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

Syyskausi 2018

 

Hyvänmielen arkinen ateria Pyhän Johanneksen kirkolla pääsääntöisesti joka toinen torstai klo 11 ateria, klo 12 ohjelma

 

6.9     Ruoka ja  riippuvuus, Myllyhoito-projekti.

20.9    Mitä on kotitoiminta päihdetyössä? Päihdepalvelusäätiö Hemma.

27.9    Lähetysjärjestö Sansan kautta toimiva Iranilainen toimittaja Salla Tyrväisen vieraana

11.10  Lauletaan uusia virsiä

1.11    Topi Viitasalo kertoo Tukholman Sancta Clara seurakunnan diakoniatoiminnasta, Kansan raamattuseura

15.11  Omaishoitajaliitto

29.11  Kirkon herätysliikkeet tänään, Heikki Hyvärinen

13.12  Joululauluja ja joulupuuro

 

Toivon Torstai. Toivon Torstaissa lähes joka torstai ilta.

Tavataan elämäntarinoiden ja vertaistuen merkeissä ja juodaan iltakahvit klo 18-19.30. Pyhän Johanneksen kirkon yläkerta, Ampujanpolku 2, D-ovi Saarijärventien puolelta

20.9, 27.9, 4.10, 11.10, 18.10, 25.10, 1.11, 8.11, 15.11, 22.11,  29.11, 13.12, 20.12

                                                 -sydämellisesti tervetuloa-

Ystäväkerho 65+

Syyskauden kokoontumiset maanantaisin klo 13.30-15 Melankadun palvelukeskuksen kerhotiloissa.

17.9    Syyskausi käynnistyy

1.10    Syksyn väreissä on toivoa

29.10  Mitä Pyhäinpäivä kertoo

12.11  Lauletaan yhdessä

26.11  Joulukorttien valmistusta

10.12  Syyskausi päättyy, joulutorttukestit

 

 

Elämää etsimässä -kerho

Seurakunnan ja Kynnys ry:n yhteinen Elämää etsimässä -kerho on kokoontunut Pyhän Johanneksen kirkolla vuosien ajan. Yleensä olemme saaneet mielenkiintoisen vieraan alustamaan ja keskusteluttamaan jostakin kristinuskoon enemmän tai vähemmän liittyvästä aiheesta. Kokoontumiset ovat kuukauden viimeisenä torstaina klo 14.30-16. Tilaisuus alkaa seurakunan tarjoamilla kahveilla. Tänä syksynä kokoontumiset ovat 27.9., 25.10. ja 29.11. Ensimmäisellä kerralla suntiomme Pekka Tiihonen kertoo 27.9. kokemuksistaan lähetystyöstä Marokossa ja Ranskassa. Tule mukaan kuulolle ja keskustelemaan!

Männistön seurakunnan ystäväpalvelu

Diakonian ystäväpalvelutyössä seurakunnassamme on aloittanut uusi  työkokeilija, lähimmäistyöntekijä Johanna Kuittinen.  Johanna on sydämellinen ja empaattinen ihminen, jolle tärkeää on kohdata seurakuntamme alueella asuvia yksinäisiä ihmisiä. Hän käy palvelutaloissa ja yksityiskodeissa ja on tilattavissa luoksesi, kun soitat diakoniatyöntekijä Anne-Mari Mertaselle.  040-4848 406. 

 

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Tämä on hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Kevätkaudella 2018 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

Palvelut

Diakoniassa palvelemme lähimmäistämme niin aidosti kuin osaamme. Emme ole taikureita taikomaan ongelmiasi pois, mutta katsomme yhdessä elämäsi palapeliä, josko voisimme koota sitä yhdessä. Mottomme on saattaen matkaa. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja kaupungin organisaatioiden kanssa tarkoituksenamme edistää sinun oikeuksiasi ja hyvinvointiasi.

Kauttamme on mahdollisuus tiukassa elämäntilanteessa selvitellä myös talousasioista. Teemme yhteistyötä Kuopion velkaneuvonnan, kriisikeskuksen, sosiaalitoimen ja Kelan kanssa.  Emme ole sosiaalitoimisto, mutta autamme tilapäisessti tarvittaessa esim. EU-ruokakassin muodossa. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

https://www.viikkosavo.fi/ruoka-apujarjestot-yhteistyohon/

Virvatulen ruokajakelu joka tiistai ja perjantai klo 9.30-  entinen sokeain koulu Vuorelankatu 7-9, 70500 Kuopio

EU-ruokakasseja Männistön diakoniatyöntekijöiltä toimistolta sovitusti

 

Älä epäröi kääntyä puoleemme.

Meille voit varata keskustelu- ja sielunhoitoaikoja, varaamme sinulle runsaasti aikaa elämääsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tulemme myös luoksesi kotiin, jos niin haluat. Sovitusti teemme kotikäyntejä virka-ajan sisällä. Kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin.

Sinua siunaten tänä syksynä Diakoniatiimi Männistö: Mari, Sami, Johanna ja Heikki

 

 

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Alueet: Männistö, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas, Pappilanmäki ja Kettulanlahti

Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi