Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisajan niin kotiisi kuin diakoniatoimistolle Pyhän Johanneksen kirkolle.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Jokainen ihminen on kaunis Jumalan kuva, siis arvokas sellaisenaan kaikkine hyvine ja huonoine ominaisuuksineen. <3

 

"Aamunkoitto ja minä

olemme Jumalan lempeä ihme.

Anteeksiantamus sekä onnistuminen

– kiitos,  Jumalan ihme."


-Riitta Korhonen-

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen joko kotiin tai Männistön kirkolle. Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Talouden ongelmien selvittämiseen käytämme myös apuina sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa ammattiapua.

Omaishoitajille järjestämme myös keskustelu- ja tapaamisapua. Kauttamme toimii myös lähimmäispalvelutyön vapaaehtoisten koulutus ja organisointi. Yhteyshenkilöt: Sami Mitsman p. 040 4848 405 ja Anne-Mari Mertanen p. 040 4848 406.

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

Kesäkahvila Johannes

Kirkon patiolle pystytämme kahvilateltan joka keskiviikko klo 10–13 ajaksi ja tarjoamme kahvit ja pullat. Pitkin kesää meillä on eriaiheinen kahvila: milloin saamme syventyä kuuntelemaan runoja, milloin laulaa yhdessä tai syventyä Psalmien teksteihin. Tämä matalan kynnyksen kesäkahvila on tarkoitettu juuri sinulle, joka kuljet kahvilamme ohi. Olet tervetullut. Johanneksen kahvila palvelee sinua keskiviikkoisin klo 9–13 ajalla 6.6.–1.8.2018.

 

Tilaa luoksesi lähimmäinen

Diakonian lähimmäistyössä seurakunnassamme on aloittanut uusi  työkokeilija, lähimmäistyöntekijä Johanna Kuittinen.  Johanna on sydämellinen ja empaattinen ihminen, jolle tärkeää on kohdata seurakuntamme alueella asuvia yksinäisiä ihmisiä. Hän käy palvelutaloissa ja yksityiskodeissa ja on tilattavissa luoksesi, kun soitat diakoni Anne-Mari Mertaselle, p. 040 4848 406. Myöhemmin Johannalle tulee oma numero.

 

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Tämä on hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Kevätkaudella 2018 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

Palvelut

Diakoniassa palvelemme lähimmäistämme niin aidosti kuin osaamme. Emme ole taikureita taikomaan ongelmiasi pois, mutta katsomme yhdessä elämäsi palapeliä, josko voisimme koota sitä yhdessä. Mottomme on saattaen matkaa. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja kaupungin organisaatioiden kanssa tarkoituksenamme edistää sinun oikeuksiasi ja hyvinvointiasi.

Kauttamme on mahdollisuus tiukassa elämäntilanteessa selvitellä myös talousasioista. Emme ole sosiaalitoimisto, mutta autamme tilapäisessti tarvittaessa esim. EU-ruokakassin muodossa. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta Tukikummit Ry:n avustuksia.

Älä epäröi kääntyä puoleemme.

Meille voit varata keskustelu- ja sielunhoitoaikoja, varaamme sinulle runsaasti aikaa elämääsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tulemme myös luoksesi kotiin, jos niin haluat. Sovitusti teemme kotikäyntejä virka-ajan sisällä. Kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin.

Sinua siunaten tänä kesänä Diakoniatiimi Männistö: Mari, Sami, Johanna ja Heikki

 

 

Seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia Yhteisvastuutalkoissa jakamassa puuroa.
Yhteisvastuutalkoot. Kuva Sami Mitsman
Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Alueet: Männistö, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas, Pappilanmäki ja Kettulanlahti

Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi