Diakoniatyö- koko elämän matkalle- tueksi ja avuksi

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisajan niin kotiisi kuin diakoniatoimistolle Pyhän Johanneksen kirkolle.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa -sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen joko kotiin tai Männistön kirkolle. Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Olemme yhteistyössä mm. sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa. Omaishoitajille järjestämme myös keskustelu ja tapaamisapua. Kauttamme toimii myös lähimmäispalvelutyön vapaaehtoisten koulutus ja organisointi. / Sami Mitsman 040-4848 405, Anne-Mari Mertanen 040-4848 406.

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

Hyvän Mielen Arkinen ateria

Joka toinen torstai  klo 11:00 Pyhän Johanneksen kirkolla hartaushetkellä ja klo 11:15 yhteisellä lounaalla.  Klo 12:00 ohjelmallinen osuus joka kestää noin tunnin. Aihealueet

 

15.3   Diakoniakeskus esittäytyy, missä mennään?

28.3   Hiljaisen viikon messu kirkossa ja Hyvänmielen ateria

12.4  Pipliaseura, Heikki Hyvärinen

26.4  Ikäneuvola - mitä palveluja ikäneuvola tarjoaa senioreille ja heidän omaisilleen? Luento

17.5  Kanttorit areenalla, kevätlauluja ja kesälomalle lähtö

Ystäväkerho 65+

Kokoontuu parillisen viikon maanantai Mäntykampuksen toimintatilassa, Melankatu 10 klo 13.30-15:00. Kerho on kaikille avoin. Kokoonnumme 8.1, 22.1, 5.2, 19.2, 19.3, 26.3, 9.4, 23.4, 7.5, 21.5 (Kevätjuhla) Tule mukaan ja ota mukaan ystäväsikin.


Virikekerho

Askartelun ja kahvikupposen merkeissä Malminkatu 12 kerhohuone, omatoimiryhmä. Kokoontuu joka toinen torstai klo 13-14.  Omatoimiryhmä. Diakoniatyöntekijä mukana pyydettäessä.

Elämää etsimässä

Elämää etsimässä -kerho on kaikille avoin kohtaamisen paikka. Kerho toteutetaan Männistön seurakunnan ja Kynnys ry: n yhteistyönä kerran kuussa torstaina. Kerho alkaa klo 14.30 kahveilla, jonka jälkeen on alustus ja keskustelu jostakin elämään liittyvästä asiasta, johon kristillinen usko tuo oman säväyksensä. Keväällä aiheina ovat seuraavat:

25.1. Eettisyys ihmisten kohtaamisessa, työterveyshoitaja, teologian opiskelija Riitta Tervo

22.2. Majuri Pirjo Mikkonen Pelastusarmeijasta

22.3. Miksi ihminen joutuu kärsimään? Mitä Raamatussa kerrotaan vammaisuudesta? Heikki Hyvärinen

26.4.Syyllisyys ja häpeä sielunhoitotyössä -vaietut salaisuudet vai vapauttava keskustelu?  Diakonissa Sami Mitsman

Omaishoitajat

Männistön seurakunnan diakoniatyö tukee omaishoitajia kotikäyntityön kautta.

Asukastuvat

Perjantaisin Koilistuulen asukastuvalla klo 9-11. Mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun/ Sami Mitsman 040-4848 405

Diakonialeiri Vol.1. Poukamassa 11-13.5.2018

Leiri on tarkoitettu voimaannuttavaksi kokemukseksi sinulle, joka olet jäänyt elämästä jotenkin syrjään tai olet muutoin uupunut. Leirille otamme 12 hakijaa pienellä omavastuulla. Vetäjinä leirillä Sami Mitsman, Anne-Mari Mertanen, Milla Bouquerel ja Heikki Hyvärinen. Tarkempia tietoja kevään aikana hyvissä ajoin 040-4848 405/ Sami

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Kevätkaudella 2018 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

 

Seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia Yhteisvastuutalkoissa jakamassa puuroa.
Yhteisvastuutalkoot. Kuva Sami Mitsman

Ota yhteyttä

Heikki Hyvärinen
Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Anne-Mari Mertanen
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio
Sami Mitsman
Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio