Diakoniatyö- koko elämän matkalle- tueksi ja avuksi

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisajan niin kotiisi kuin diakoniatoimistolle Pyhän Johanneksen kirkolle.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

 

Iloinen Joulu lapselle- ja vahukselle -kampanja

Sinulla on mahdollisuus olla antamassa tänä jouluna Männistön seurakunnan alueella asuvalle lapselle tai vanhukselle joululahja. Olemme seurakuntana yhteistyössä Kuopion Hope yhdistyksen ja Kuopion kaupungin sosiaalitoimen lasten avohuollon palvelujen kanssa. Näiden kanavien kautta voimme tavoittaa niitä lapsia ja vanhuksia, joilla ei kenties ole ketään, joka muistaisi heitä tänä jouluna. Tulemme laittamaan Pyhän Johanneksen kirkkoon joulun alla joulukuusen, jossa on pieniä joululahjatoiveita.

Sinulla on mahdollisuus ottaa yksi tai useampi lahjatoive ja hankkia se. Toimitamme lahjat ennen joulua yhteistyökumppaneillemme ja toimitamme lahjoja eteenpäin myös seurakunnan diakoniatoimiston kautta. Tarkemmat tiedot tulemme ilmoittamaan tämän sivun sekä muun mainonnan kautta. Tervetuloa mukaan.

Hyvän Mielen Arkinen ateria

Alkaa jälleen klo 11:00 Pyhän Johanneksen kirkolla hartaushetkellä ja klo 11:15 yhteisellä lounaalla.  Klo 12:00 ohjelmallinen osuus joka kestää noin tunnin. Aihealueet

7.9       Pastori Heikki Hyvärinen Raamattuluento

21.9     Kuopion kriisikeskuksen toiminta, ongelmapelaaminen ja Hyvä Mieli Ry.n toiminta

5.10      Muisti Ry.n toiminta - mitä on avustajapalvelu?

19.10    Asukastuvat, mitä ne ovat alueellamme. Asukastupaohjaaja Katja Harus

2.11      Pastori Heikki Hyvärinen Raamattuluento

16.11    Evankelista Eliina Heinonen, KRS

7.12    Laulaen lasketellen adventtiin- yhteislaulutilaisuus

 

Ystäväkerho 60+

Kokoontuu parillisen viikon maanantai Mäntykampuksen toimintatilassa, Melankatu 10 klo 13.30-15:00. Kerho on kaikille avoin. Ensimmäinen kokoontumiskerta on Maanantai 4.9.2017. Muut kokooontumiskerrat 18.9, 2.10, 16.10, 30.10, poikk. 6.11, 27.11 ja 11.12 (pikkujoulut)


Virikekerho

Askartelun ja kahvikupposen merkeissä Malminkatu 12 kerhohuone, omatoimiryhmä. Kokoontuu joka toinen torstai klo 13-14.  Omatoimiryhmä. Diakoniatyöntekijä mukana pyydettäessä.

 

Elämää etsimässä

Elämää etsimässä -kerho on kaikille avoin kohtaamisen paikka. Kerho toteutetaan Männistön seurakunnan ja Kynnys ry: n yhteistyönä kerran kuussa torstaina. Kerho alkaa klo 14.30 kahveilla, jonka jälkeen on alustus ja keskustelu jostakin elämään liittyvästä asiasta, johon kristillinen usko tuo oman säväyksensä. Nyt syksyllä kokoontumiset ovat to 28.9. ja 26.10., jolloin on tarkoitus väsätä porukalla teesejä oman aikamme ihmisille Lutherin juhlavuoden kunniaksi. Kerhossa on mukana pastori Heikki Hyvärinen. To 30.11. voinet osallistua kirkkosalissa klo 12 ja klo 18 esitettävään Suomi 100-näytökseen.

Omaishoitajat

Männistön seurakunnan diakoniatyö tukee omaishoitajia kotikäyntityön kautta.

Asukastuvat

Perjantaisin Koilistuulen asukastuvalla klo 9-11. Mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun/ Sami Mitsman 040-4848 405

 

Sururyhmä työikäisille

Marraskuussa 2017 alkaa työikäisille suunnattu sururyhmä, jossa vetäjänä toimii diakonissa Sami Mitsman ja kokemusasiantuntija vertaistukihenkilö Milla Bourquerel. Kutsut sururyhmiin osallistumisesta lähetetään seurakuntayhtymän puolelta. Ryhmään mahtuu max. 8 henkilöä. Tarkempi ajankohta ja ilmoittautumiset lokakuussa 2017.  Sami Mitsman 040-4848 405

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Syyskaudella 2017 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

 

Terassipöytä jolla orvokkeja ja kahvikuppi.
Johanneksen kesäkahvila jälleen ensi kesänä avoinna uusin tuulin. Kiitos kaikille kävijöille

Ota yhteyttä

Heikki Hyvärinen
Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Anne-Mari Mertanen
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio
Sami Mitsman
Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio