Pulmun jyväsiä pienille ja suurille

Kuopion seurakuntien päiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan vuosisuunnitelma 2017-2018

Elokuu: Askeleet

Kerhomatka / koulumatka - reitit ja kulkutavat. Kenen kanssa kuljet? Millainen on hyvä matkakumppani? Mitä tarvitaan kerhomatkalle mukaan? Mitä on matkan varrella? Turvallisuus kulkemisessa. Piirretään reittikarttoja ja varusteita. Kerhorukous ja kynttilälaulu.

Syyskuu: Minä ja sinä

29.9. Vauvapäivä (uusi teemapäivä).

1.10. Mikkelinpäivä.

Varhaiskasvatuksen valtakunnalliset neuvottelupäivät Kuopiossa 22.- 23.9. päiväkerhot eivät toimi, iltapäivätoiminta ei toimi torstaina 22.9.

Jeesus siunaa lapsia – Raamatun kertomus. Ystävät ovat iloinen asia. Kaveria ei jätetä. Millainen ystävä sinä olet? Miltä ystävyys näyttää? Turvallisuus: Tutut henkilöt, miltä turvallisuus näyttää ja tuntuu. Laulut Jumalan kämmenellä ja Kun Jumala sanallaan sinutkin loi.

Lokakuu: Me pienet saadaan olla

Päiväkerhoissa keskusteluviikko 9.-13.10.2017, ei kerhotoimintaa.

Päiväkerhoissa ja iltapäivätoiminnassa syysloma 16.-20.10.2017.

Leikin lumoutta. Pienen pojan eväät – raamatunkertomus. Satuhieronta. Kerhon oma satutyöskentely.

Marraskuu: Onnellinen kotiinpaluu

4.11. Pyhäinpäivä.

12.11. Isänpäivä.

Jeesus lähetti opetuslapset matkalle ilman matkatavaroita (Luukas 9: 1-6). Onnellinen kotiinpaluu - raamatunkertomus Tuhlaajapojasta. Lähteminen - minne haluaisit mennä, minne lähtöä ei malttaisi odottaa, minne et haluaisi lähteä? Palaaminen kaverin luota, kerhosta, juhlista - miltä tuntuu?

Tutkitaan kerhoreppuja, mistä on saatu, miltä näyttää, löytyykö samanlaisia, mitä on sisällä? Suunnitellaan pieni kerhomatka ja toteutetaan se. Matkamuistot, matkakertomukset, kuvat jne. Matkalaukkua tarvitaan pitemmälle matkalle. Millaisia matkalaukkuja olet nähnyt? Matkalaukkujen tarinoita. Miltä näyttää kateus ja viha, missä ne tuntuvat? Lelupäivä, rakkaat lelut ja unikaverit mukaan kerhoon.

Joulukuu: Joulu saapuu jokaiselle

3.12. Adventtisunnuntai.

6.12. Itsenäisyyspäivä.

19.12.2017–7.1.2018 päiväkerhojen joululoma.

27.12.2017–3.1.2018 iltapäivätoiminnan joululoma.

Joulun tärkeät henkilöt Maria, Joosef, Jeesus sekä aasi. Joulujuhliin ja joulukerhoihin valmistautuminen.

Syksyn lehtiä puulaiturilla.
Kuva: Pixabay