Rippikoulut

Jokaiselle 15 -vuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan leiririppikouluryhmistä. Oma seurakuntasi määräytyy virallisen asuinpaikkasi mukaan. Perustellusta syystä (esim. koulukaverit tai toive talvilomariparista) voit hakea myös jonkun muun, kuin oman seurakuntasi riparille, mutta paikkoja ei välttämättä riitä muille kuin oman seurakunnan jäsenille.

Mikäli mikään oman seurakuntasi vaihtoehdoista ei sovi sinulle tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään. Mikäli sinulla on kysyttävää eri rippikouluvaihtoehdoista, ota yhteyttä rippikoulupappiin.

 

Männistön seurakunnan leiririppikoulut 2017  

Törmälä I
15.6.-22.6.2017 Törmälän leirikeskuksessa Rautalammilla.
Konfirmaatio 2.7.2017 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa.

Törmälä II
3.7.-10.7.2017 Törmälän leirikeskuksessa Rautalammilla.
Konfirmaatio 16.7.2017 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa.

Rytky
26.7.-2.8.2017 Rytkyn leirikeskuksessa Karttulassa.
Konfirmaatio 6.8.2017 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa.

Kaikille vuoden 2017 rippikoululaisille perheineen järjestetään yhteinen rippikouluvuoden aloitustapahtuma Pyhän Johanneksen kirkossa sunnuntaina 29.1.2017 klo 10.

Lisäksi jokaisella rippikouluryhmällä on omia kokoontumisia talven ja kevään 2017 aikana Pyhän Johanneksen kirkolla. Ryhmäkohtaiset aikataulut lähetetään rippikoululaisille ja huoltajille samassa postissa, jossa ilmoitamme miten leiripaikat jakautuivat.
 

Aikuisrippikoulut

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä oman seurakunnan pappiin ja sopimalla yksityisrippikoulusta. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia, itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa. Ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupappiin, jos haluat suorittaa yksityisrippikoulun Männistön seurakunnassa. 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa

Ota yhteyttä

Elina Knuuttila
Vs. seurakuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio