Vuoden 2017 rippikoulut ovat käynnissä!

Kaikki Kuopion ev.lut. seurakuntien rippikoulut näet tästä ilmoituksesta.

Ilmoittautuminen rippikouluun 2018

Rippikoulu ilmoittautuminen vuonna 2018 on pääsääntöisesti tarkoitettu 2003 syntyneille nuorille. Tälle kirkkoon kuuluvien ikäluokalle postitamme infokirjeen rippikoulusta syyskuun viimeisellä viikolla.

Tämän lisäksi seurakuntien nuorisotyöntekijät kiertävät Kuopion alueen yläkouluilla pitäen 8.-luokkalaisille rippikouluinfot viikoilla 40-41.

Ilmoittautuminen rippikouluihin 2018 on avoinna 16.-27.10.2017 näillä sivuilla.

Rippikoululaisten kuva, Raamattu

Tervetuloa mukaan!

Rippikoulun voi käydä leirinä, päivä- tai iltakouluna, sekä pienryhmä- tai yksilöopetuksena. Kokonaisuudessaan rippikoulu kestää noin puoli vuotta, sisältäen lähiopetusta sekä itsenäistä ja ryhmän yhteistä kotiseurakunnan toimintaan tutustumista.

Rippikouluryhmässä on noin 25 nuorta. Tyttöjä ja poikia pyritään ottamaan ryhmiin yhtä paljon.

Rippikoulussa toimivat opettajina seurakunnan työntekijät: papit, nuorisotyönohjaajat ja kanttorit. Mukana leirijaksolla on myös isosia ja kesätyöntekijöitä.

Rippikouluvalintoja tehtäessä on mahdollisuus ilmoittautua myös kaverikoodilla. Tuolloin maksimissaan kolmesta nuoresta muodostuu yhteinen kaveriryhmä, jolla on yhteiset leirivalinnat. Tässä tapauksessa ensimmäisenä ilmoittautuva täyttää ilmoittautumislomakkeen leirivalintoineen ja saa sähköpostiinsa kaverikoodin. Tämä kaverikoodi on mahdollista antaa kahdelle kaverille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä syöttävät koodin pyydettyyn kohtaan ja saavat valmiiksi täytetyt leirivalinnat lomakkeelleen. Koodia on mahdollista käyttää vain kahdesti!

Rippikouluopetus on ilmaista, rippikoulumaksulla katetaan ruoka- ja majoituskustannuksia. Kirkon jäseniltä tai jäseneksi liittyviltä leirimaksu on 100 €. Mikäli samasta perheestä on useampia rippikoululaisia, maksu on seuraavilta sisaruksilta 70 €/nuori. Kirkkoon kuulumattomilta leirimaksu on 200 €. Ilta- ja päiväkoulussa peritään ruokamaksuna 35 €.

Rippikoulumaksusta voi hakea vapautusta/alennusta taloudellisin perustein. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti seurakuntien diakoniatyöntekijöiden toimesta. Päätös postitetaan kotiin kirjeitse.

Maksuvapautuslomakkeen saat tulostettua tästä ja se tulee palauttaa kotiseurakuntaan. Talven leirien osalta palautus on tammikuun 2017 loppuun ja kesän leirien osalta huhtikuun loppuun 2017 mennessä.

Leirivalinnat tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä. Paikat eivät siis täyty ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan kaikki ilmoittautumisajan sisällä ilmoittautuneet ovat yhtäläisessä asemassa jaettaessa nuoria rippikouluun. Tieto rippikoulupaikasta tulee huoltajan sähköpostiin viikolla 46 (14.11. alkavalla viikolla).


Leiririppikoulu

Leiri on rippikoulumuodoista suosituin. Leiri kestää viikon ja sisältää opetusta, hiljentymistä, pelailua ja yhdessä olemista.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan rippikouluvaihtoehtoihin seurakunnittain.

Ensisijaisesti rippikouluun tulee ilmoittautua omaan kotiseurakuntaan, jonne sinulle on varattu rippikoulupaikka. Toiseen seurakuntaan voit hakea vain perustelluista syistä.

Mikäli olet epävarma kotiseurakunnastasi, voit tarkastaa sen kotiosoitteellasi karttapalvelun avulla.


Tuomiokirkkoseurakunta

Alavan seurakunta

Järvi-Kuopion seurakunta

Kallaveden seurakunta

Männistön seurakunta

Puijon seurakunta


Päivärippikoulut

Päivärippikoulussa ollaan päivät ja yöksi mennään kotiin, rippikoululaisen koti huolehtii kuljetuksista. Päivärippikouluja järjestetään kesällä Järvi-Kuopion ja Kallaveden seurakunnissa, sekä pienryhmä-päiväkoulu Kuopion keskustasssa Vanhalla Pappilalla.


Iltarippikoulu

Iltarippikoulu kokoontuu viikoittain kevään aikana. Se alkaa 8.1. klo 10 Tuomiokirkossa yhteisessä rippikoulujen ensimmäisessä tapaamisessa ja päättyy 21.5. klo 10 konfirmaatiomessuun. Lisätietoja pastori Hanna Vasiljev p. 040 4848 278.


Erityisrippikoulu 5.-10.6.

Nuorille, joilla on erityisen tuen tarve. Leiri pidetään Hirvijärven leirikeskuksessa. Konfirmaatio 11.6. kello 10 Pyhän Johanneksen kirkossa. Rippikouluun sisältyy ennakkoleiri tutustumisen merkeissä Hirvijärvellä. Lisätietoja kehitysvammatyön pappi Matti Pehkonen p. 050 5580 204 ja vs. vammaistyöntekijä Marjo Paakkari-Kettunen p. 040 4848 467.


Päivärippikoulu pienryhmässä 5.-14.6.

Vanhalla Pappilalla, Kuninkaankatu 12. Konfirmaatio 18.6. klo 14 Alavan kirkossa. Tässä päiväkoulussa opiskellaan pienemmässä ryhmässä, jolloin opetuksessa voidaan paremmin ottaa huomioon nuorten erilaiset oppimistavat. Lisätietoja nuorisosihteeri Hanna Kärsämä p. 040 4848474.


Yksityis-/Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä tai sen käymiselle ryhmässä on jokin este, voi rippikoulun käydä myös yksityisesti. Lisätietoa saat kotiseurakunnastasi, sairaalapastoreilta tai asepalveluksen aikana varusmiespapeilta.


Järjestöjen rippikoulut

Erilaiset järjestöt pitävät rippikouluja, niistä saa lisätietoa järjestäjiltä. Usein järjestörippikoulun seurakuntajakso toteutetaan kevään aikana kotiseurakunnassa. Tätä varten järjestörippikouluun menevien tulee ilmoittautua omalla linkillään Muualla käyvien ilmoittautuminen.


Tukea rippikouluun

Rippikoulun voi käydä pienemmässä ryhmässä tai vaikka yksityisenä, jos isossa ryhmässä työskentely on vaikeaa. Erityisopetusta tarvitseville nuorille voidaan järjestää monenlaista tukea tarpeen mukaan. Toivomme huoltajan kertovan rippikouluilmoittautumisen yhteydessä mikäli nuori saa koulussa erityisopetusta tms.

Jos rippikouluryhmän valitseminen on vaikeaa, ottakaa rohkeasti yhteyttä kotiseurakuntaan ennen rippikouluilmoittautumista.

 

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.
 
Rippikoulun käy vuosittain 15-vuotiaista nuorista noin 90 %. Rippikoulu on osa nuorisokulttuuria. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Samalla halutaan huomioida nuorten elämänkysymykset ja odotukset.
 
Rippikoulu toteutetaan nykyisin puolen vuoden aikana ja sen laajuus on yhteensä 80 tuntia. Rippikoulu voidaan kiteyttää kolmeen sanaan: Elämä, usko, rukous. Sisällöllisesti rippikoulu jakaantuu oppimiskokonaisuuksiin, joissa asioita käsitellään teemoittain. Kirkon uskon sisältö sekä rukous- ja jumalanpalveluselämän monet muodot ovat kaikki tasavertaisesti läsnä.  

Ota yhteyttä

Hanna Kärsämä
Nuorisosihteeri
Kuninkaankatu 12
70100 Kuopio