Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja. Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

 

Lue lisää

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen. Avullasi torjutaan ihmiskauppaa.

Tule Yhteisvastuukerääjäksi, pääset juttusille mitä erilaisimpien ihmisten kanssa! Palkaksi saat taatusti hyvän mielen. Voit itse päättää, minkä verran ajastasi annat. Ilmoittautua voit diakoniatyöntekijöille.

 

 

 

Osallistu ja auta
Kuva: Lauri Rotko

Ota yhteyttä

Raili Lehtoviita
Diakoniatyöntekijä
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Riitta Murtorinne
Diakoniatyöntekijä
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio