Vox Silentiin laulutyöpaja

la 28.10. kello 12.00 - kello 14.30

Vox Silentiin laulutyöpaja Puijon kirkko

Vox Silentiin laulajien Johanna Korhosen ja Hilkka-Liisa Vuoren ohjaama työpaja, jossa laulamalla ja kuuntelemalla pääsee itse kokemaan Tuomas Akvinolaisen keskiaikaisia muistopäivien lauluja.

Työpajan jälkeen klo 13.15–14.30 Tuomas Akvinolaisen liturgiasta ja siitä tehtävästä tutkimuksesta pohjustaa FT Marika Räsänen (Kulttuurihistoria, Turun yliopisto). FT Seppo Heikkinen (Latina, Helsingin yliopisto) kertoo muistopäivien laulujen kielestä ja runoudesta. 

Kahvitarjoilu klo 14.30 - 15.00 Seurakuntasalissa.

Räsänen on tutkinut ennen kaikkea myöhäiskeskiaikaisia pyhimyskultteja. Hän on kiinnostunut uskonnollisista reformeista ja pyhimysten läsnäolosta keskiajan ja uuden ajan alun ihmisten arjessa. Tämän vuoden alussa hän julkaisi teoksen Tuomas Akvinolaisen varhaisesta reliikkikultista nimellä Thomas Aquinas’s Relics as Focus for Conflict and Cult in the Late Middle Ages (Amsterdam University Press).  Seppo Heikkinen, FT, on latinan kielen tutkija, joka on erikoistunut myöhäisantiikin ja keskiajan latinankieliseen runouteen ja runomittaoppiin sekä antiikin esikuvien käyttöön keskiajan kirjallisuudessa.

 

Kuva: Tuomas Akvinolaisen keskiaikaisia muistopäivien lauluja sisältävä levy Felix Thomas lumen mundi julkaistiin elokuussa 2016.


Järjestäjä

Puijon seurakunta

Kanttori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Katso myös

ma 28.5. klo 14.00

Kuopion Tuomiokirkko

Il maestro a gli scolari - Bach ja seuraajat. Albert Mühlböck, klavikordi

Tuomiokirkon kappelissa. Käynti Vuorikadun puolelta, toinen kerros. Tilaan vain raput.
ti 29.5. klo 18.30

Pyhän Pietarin kappeli

Klavikordikonsertti

Klavikordikonsertti Pyhän Pietarin kappelissa