Miehet, naiset ja kunnon kansalaiset. Luento- ja keskustelusarja Ensimmäisestä Pietarin kirjeestä

ma 5.2. kello 18.30 - kello 20.00

Miehet, naiset ja kunnon kansalaiset.  Luento- ja keskustelusarja Ensimmäisestä Pietarin kirjeestä Puijon kirkon seurakuntasali

Parisuhdeohjeet ovat aina kelvanneet kristityille. Tosin ohjeet ovat olleet erilaisia eri aikoina. Teologian opiskelija Katariina Pennanen esittelee Ensimmäisen Pietarin kirjeen parisuhdeopetusta. Mitä tulisi ajatella ohjeesta, jonka mukaan vaimojen tulee olla kuuliaisia miehilleen? Miten se sopii nykyaikaan, jossa ajattelumme on tasa-arvoisempaa? Entä mitä ajatella siitä Pietarin väitteestä, että nainen on ”heikompi osapuoli”? Pitääkö tämä paikkansa?

Kunnon kansalainen noudattaa yhteiskunnan lakeja ja tekee työnsä tunnollisesti. Näin opetetaan jo ensimmäisessä Pietarin kirjeessä. Kristittyjen tulee tukea rauhallista järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Pietarin kirjeen lukijoiden joukossa oli paljon orjia. Pietari neuvoi heitä olemaan isännilleen kuuliaisia, myös niille, jotka kohtelevat orjiaan huonosti.

 

Hyväksyikö Pietari siis orjuuden tuosta vaan? Eikö hän nähnyt siinä mitään ongelmaa? Teologian opiskelija Mika Koskela vastaa näihin kysymyksiin.


Järjestäjä

Puijon seurakunta

Ota yhteyttä

Teemu  Voutilainen
Seurakuntapastori
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Katso myös

su 18.3. klo 16.00 -17.30

Nilsiän kirkko

Majataloilta

Majataloilta

Raamattu- ja rukouspiiri

Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu parittomien viikkojen maanantaina.