Eero Hämeenniemen hengellinen improvisaatiokonsertti

su 11.2. kello 18.00

Eero Hämeenniemen hengellinen improvisaatiokonsertti

Säveltäjä ja pianisti Eero Hämeenniemi improvisoi hengellisten teemojen pohjalta. Mukana on ainakin yksi Sibeliuksen virsi, körttivirsi, sprirituaali, keskiaikainen Ave Maris Stella sekä ehkä jokin uudempi virsi virsikirjan lisävihkosta. Melodiat tarjoavat lähtökohdan soittajan mielikuvitukselle. Konsertissa voi olla myös täysin vapaata improvisaatiota. Tarkan ohjelman Hämeenniemi päättää soittaessaan. Ohjelma 10 euroa. Konsertin voi kuunnella kirkonpenkissä istuen tai pitkällään patjalla, joita on laitettu kirkon lattialle, mukaan oma huopa ja villasukat.

Musiikki ja muusikko kohtaavat kuulijansa monella erilaisella tavalla. Musiikkia voi käyttää myös hiljentymisen, meditaation ja keskittymisen välineenä. Improvisoiva muusikkokin etsiytyy teemojen maailmaan ja kontaktiin oman mielensä syvien kerrosten kanssa. Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset. Improvisaatiokonsertissa sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle henkiseen ja hengelliseen maailmaansa. Improvisaatio on aina ainutkertainen luova tapahtuma: musiikki syntyy tässä ja nyt ja sitä ei koskaan tulla kuulemaan samanlaisena uudestaan. Tämä luo tapahtumaan erityisen intensiteetin. Eero Hämeenniemi on suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti, taiteilijaprofessori (2012-2016) ja Sibelius-Akatemian dosentti. Hänen musiikkiaan on soitettu neljällä mantereella, mm. lähes kaikissa Euroopan maissa. Viime vuosien tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hampurin Ensemble Resonanz ja Australian Chamber Orchestra sekä Helsinki Filharmonia.

 

Kuva: Aino Lappalainen


Järjestäjä

Puijon seurakunta

Kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Katso myös

ke 15.8. klo 18.00

Neulamäen kirkko

Kesän hengelliset laulut, virret ja psalmit

Juha Välimäki, Anne-Mari Kraft.
to 16.8. klo 20.00

Kuopion Tuomiokirkko

Kesän iltamusiikki: Terttu Iso-Oja, sopraano & Esa Toivola, urut

Konsertti alkaa klo 20.00 Tuomiokirkossa ja arvioitu kestoaika noin yksi tunti. Ohjelma 10/7 € kirkon ovilta 45 min. ennen konserttia.
la 18.8. klo 14.00

Jokelan maatilamatkailu, Vihtajärventie 49, Kortteinen