Yhteisvastuun hyväksi

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys pyörähtää käyntiin 4.2. Tänä vuonna keräyksellä torjutaan nälkää Suomessa ja ulkomailla. Yhteisvastuu-talkoot hädässä olevien lähimmäisten auttamiseksi pyörivät ympäri vuoden. Aktiivisin keräyskausi kestää helmikuun alusta vappuun. Kuopion seurakunnissa järjestetään helmikuussa lukuisia eri tapahtumia Yhteisvastuun hyväksi. Näiden lisäksi myös muissa seurakuntien tapahtumissa voi Yhteisvastuu-teema olla esillä.

Tuomiokirkkoseurakunta

Messu ja Yhteisvastuukeräyksen avaus Tuomiokirkossa su 4.2. klo 10. Messun jälkeen klo 11.30 kaiken kansan soppa kirkonmäellä Yhteisvastuulle.

Yhteisvastuulounas Keskusseurakuntatalolla ti 13.2. klo 11. Hernekeitto ja laskiaispullakahvit. Keittoa myös mukaan 8 €/litra. Arpajaiset.

Yhteisvastuu-konsertti Tuomiokirkossa ti 20.2. klo 18.

Alava

"Valoa toiselle" perhekirkko Alavan kirkossa su 4.2. klo 11. Yhteisvastuukeräyksen aloitus. Askartelua, naruarpajaiset ja jumppasalissa vapaata puuhastelua. Ruokailu 5 € aikuiset, lapset yli 4-v. 3 €, alle 4-v. ilmaiseksi.

Messu Neulamäen kirkossa su 4.2. klo 16. Kirkkokahvit. Infoa Yhteisvastuusta.

Soi kunniaksi Luojan -pianokonsertti Alavan kirkossa su 4.2. klo 18. Janne Maarala. Ohjelma 10 € Yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuun Tuomasmessu Alavan kirkossa su 25.2. klo 18. Saarnaa pastori Elina Knuuttila. KNOT-nuorisokuoro.


Järvi-Kuopio

Yhteisvastuumessu ja orjahuutokauppa Nilsiän kirkossa su 4.2. klo 10. Messun jälkeen kirkossa orjahuutokauppa Yhteisvastuun hyväksi. Hyvät, riskit orjat myytävänä huutokaupalla, eniten tarjoavalle, myytävänä mm. Osmo Korkalainen, Juhani Pyykkönen, Reijo Leino, Antti Heikkinen ja Otto Leskinen. Maksu käteisellä tai tilisiirrolla.

Messu Juankosken Ylösnousemuksen kirkossa su 4.2. klo 10. Yhteisvastuukeräyksen avaus. Kirkkokahvit.

Sanajumalanpalvelus ja Yhteisvastuun avaus Riistaveden seurakuntatalolla su 4.2. klo 10. Kahvit.

Kynttiläkirkko, sanajumalanpalvelus ja Yhteisvastuun avaus Tuusniemen seurakuntakodilla su 4.2. klo 10. Kirkkokahvit. Tuustytöt.

Kynttiläkirkko, sanajumalanpalvelus ja Yhteisvastuukeräyksen avaus Kaavin kirkossa su 4.2. klo 13. Kahvit.

Perhekirkko Muuruveden seurakuntatalolla su 4.2. klo 13. Kirkkokahvit ja -mehut. Yhteisvastuukeräyksen avajaiset ja keräyksen esittely.

Sanajumalanpalvelus ja Yhteisvastuun startti Vehmersalmen seurakuntakodilla su 4.2. klo 13. Kirkkokahvit ja infotilaisuus.

Yhdessä jäällä -perhetapahtuma Nilsiän satamassa ti 13.2. klo 10. Musiikkia, mäenlaskua, pientä purtavaa. Yhteisvastuun hyväksi.

Kallavesi

Kynttilänpäivän messu Kallaveden kirkossa su 4.2. klo 10. Seniorikuoro. Keittolounas ja pannukakkukahvit, vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Arpajaiset ja myyjäiset.

Messu ja Yhteisvastuukeräyksen aloitus Karttulan kirkossa su 4.2. klo 10. Kahvitarjoilu.

Messu ja Yhteisvastuukeräyksen aloitus Maaningan kirkossa su 4.2. klo 10. Lounas Maaninkatalolla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Perhekirkko ja talvitapahtuma Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Karttulan seurakuntakodilla su 18.2. klo 11. Poniratsastusta ja -ajelua kärrillä, arpajaiset, askartelua, lelukirppis, kasvomaalaus, lettuja ja makkaraa. Pettuleipää maisteltavana ja ostettavana. Ruokailu (5€/3€) ja kahvit (2€). Luutapallo-ottelu klo 13. Kokoa työpaikaltasi tai perheestäsi 3 pelaajaa ja tule ottelemaan Luutapallon mestaruudesta. Voit haastaa myös jonkun porukan mukaan. Osallistumismaksu 5€ maksetaan paikan päällä. Päivän tuotto Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Männistö

Kummin kaa -perhemessu Pyhän Johanneksen kirkolla su 4.2. klo 10. Lapsikuoro. Yhteisvastuukeräyksen aloitus. Perhetapahtuma kirkon pihalla Yhteisvastuun hyväksi: hernesoppaa ja laskiaispullia, arpajaiset, peuhaamista lumessa ja mäessä.

Messu ja Yhteisvastuun kirkkopyhä Pyhän Johanneksen kirkossa su 25.2. klo 10. Kirkkokuoro.

Puijo

Messu Puijon kirkossa su 4.2. klo 10. Kuopion seniorikuoro, johtaa Miia Liukko. Lapsille pyhäkoulu. Kirkkokahvit. Yhteisvastuukeräyksen avaus ja lippaiden jako. Tuotteita myynnissä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ilmoittautuminen kerääjäksi myös Puijontorille 5.-10.2. klo 10–20.

 

Kuvassa ugandalainen pakolaispoika katsoo kameraan.
Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan köyhiä ja nälkäänäkeviä kotimaassa ja ulkomailla.