Lapset ja perheet

Lapsi- ja perhetyö kulkevat meidän seurakunnassa käsikädessä. Olemme halunneet nostaa koko perhettä yhä enemmän keskiöön ja tähän liittyen olemme viime vuosina lisänneet erilaisia tilaisuuksia koskien koko perhettä. Haluamme myös mahdollistaa vanhempien lepoa ja jaksamista arjen kiireissä tarjoamalla erilaisia toimintamuotoja kuten pariskuntien illat ja lastenillat. Kaikesta tästä uudesta iloitsemme ja toivotamme perheitä lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan ja toimimaan yhteisössämme.

Perhetyön lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä alueemme päiväkotien kanssa. Päiväkodit vierailevat kirkossa pääsiäis-, kevät- ja joulukirkoissa. Me vuorostamme vierailemme päiväkodilla kaksi kertaa vuodessa eri teeman puitteissa. Mentorointia toteutamme yhden päiväkodin kanssa vuorollaan. Yhdessä suunnittelemme kolmivuotisen kauden päiväkodin näköisesti.

KESÄKAHVILAT

 Avoinna klo 9.30-13 seuraavissa paikoissa:

  • maanantai 11.6. Rönön leikkipuisto
  • tiistai 12.6. ja torstai 14.6. Tuomiokirkonmäellä
  • keskiviikko Inkilänmäen leikkipuisto

Tule tapaamaan tuttuja, leikkimään ja puuhailemaan porukalla. Pieni sade ei meitä haittaa mutta oikein huonolla säällä ovat Rönön ja Inkilänmäen kahvilat peruttu. Tapaamisiin!

Perhekirkot

Perhekirkoissa musiikki, puheet ja liturgia toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Perhekirkoissa ei pelätä elämän väriä ja ääniä - eikä vilkkaita pikkujalkoja. Sinne ovat kaikenikäiset lapset tervetulleita oman tärkeän aikuisensa kanssa: vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Perhemessuissa vietetään ehtoollista. Jokainen kastettu lapsi on tervetullut ehtoollispöytään yhdessä oman aikuisensa kanssa.

Lasten kirkkonurkkaus ja kirkkokassi

Tuomiokirkossa on lasten kirkkonurkkaus Minna Canthin kadun puoleisen oven lähellä. Lasten kirkkonurkkauksen luota löytyvät myös lasten kirkkokassit, joissa on mukavaa puuhastelua jumalanpalveluksen ajaksi. Nurkkauksessa lapset voi leikkiä ja viettää aikaa jumalanpalveluksen aikana oman aikuisen valvonnassa.

Muuta toimintaa perheille

 

Vuoden 2018-2019 päiväkerhoon ilmoittatuminen on päättynyt 31.3.2018. Vapaita paikkoja voi tiedustella lastenohjaaja Paula Raatikaiselta paula.raatikainen@evl.fi tai 040 4848 266.

Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO