Lapset ja perheet

Lapsi- ja perhetyö kulkevat meidän seurakunnassamme käsi kädessä. Olemme halunneet nostaa koko perhettä yhä enemmän keskiöön ja tähän liittyen olemme viime vuosina lisänneet erilaisia tilaisuuksia koko perheelle. Haluamme myös mahdollistaa vanhempien lepoa ja jaksamista arjen kiireissä tarjoamalla erilaisia toimintamuotoja, kuten pariskuntien iltoja ja lasteniltoja. Kaikesta tästä uudesta iloitsemme ja toivotamme perheitä lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan ja toimimaan yhteisössämme.

Perhetyön lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä alueemme päiväkotien kanssa. Päiväkodit vierailevat kirkossa pääsiäis-, kevät- ja joulukirkoissa. Me vuorostamme vierailemme päiväkodilla kaksi kertaa vuodessa eri teemojen puitteissa. Mentorointia toteutamme yhden päiväkodin kanssa vuorollaan. Yhdessä suunnittelemme kolmivuotisen kauden päiväkodin näköisesti.

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

Koko perheen jouluinen askarteluilta

Keskusseurakuntatalolla (E-ovi) ke 28.11. klo 18-19.30. Aloitamme illan pienellä yhteisellä hetkellä jonka jälkeen aloitamme jouluisat askartelut. Perheen pienimmille on myös leikkipiste. Ennen kotiinlähtöä on tarjolla vielä pientä purtavaa. Olette lämpimästi tervetulleita vaikka koko perheen voimin.  

 

Lastenillat

kokoontuvat taas kevätkaudella. Seuraathan ilmoittelua.

Ilmoittautuminen iltaan tapahtuu edelliseen päivään klo 12 mennessä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikka varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä. Lapsi voi olla illassa koko ajan tai osan aikaa. Paikalla on ryhmän tarpeen mukaan työntekijöitä ja kerhonohjaajia. Lapsi tarvitsee mukaansa omat eväät. Illat keskusseurakuntatalolla, E-ovi. Ilmoittautumiset ja lisätiedot paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266

 

Perheillat

kokoontuvat takkahuoneella kerran kuussa keskiviikkoisin 29.8; 26.9. ja 31.10. klo 18-19.30. Tervetuloa mukaan leikkimään, pelailemaan ja puuhailemaan yhdessä. Tarjolla myös iltapalaa ja hetki hiljaisuudelle. 28.11. vietämme perheiltaa jouluaskartelujen merkeissä hieman eri ohjelmalla kuin syksyn muilla kerroilla.

Touhuissa mukana Elina, Paula ja Kirsi sekä kerhonohjaajat

 

 

Pariskuntien illat

ovat hetkiä jolloin on aikaa hengähtää oman puolison kanssa. Iltaan on järjestetty myös lastenhoito itsenäisesti pärjääville lapsille. Seuraa ilmoittelua sillä lähiaikoina julkaistaan kevätkauden iltojen ajankohdat.

PERHEKIRKOT

Perhekirkoissa musiikki, puheet ja liturgia toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Perhekirkoissa ei pelätä elämän väriä ja ääniä – eikä vilkkaita pikkujalkoja. Sinne ovat kaikenikäiset lapset tervetulleita oman tärkeän aikuisensa kanssa: vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Perhemessuissa vietetään ehtoollista. Jokainen kastettu lapsi on tervetullut ehtoollispöytään yhdessä oman aikuisensa kanssa.

Lasten kirkkonurkkaus ja kirkkokassi

Tuomiokirkossa on lasten kirkkonurkkaus Minna Canthin kadun puoleisen oven lähellä. Lasten kirkkonurkkauksen luota löytyvät myös lasten kirkkokassit, joissa on mukavaa puuhastelua jumalanpalveluksen ajaksi. Nurkkauksessa lapset voi leikkiä ja viettää aikaa jumalanpalveluksen aikana oman aikuisen valvonnassa.

Muuta toimintaa perheille

Päiväkerhon (3-5 -vuotiaille) vapaita paikkoja voi tiedustella lastenohjaaja Paula Raatikaiselta paula.raatikainen@evl.fi tai 040 4848 266.

 

Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO