Rytky2:n leiriblogi

 

Leirikirje

Valokuvausinfo

 

Tiistai 4.7.

 

Isoset ja työntekijät kokoontuivat valmistelemaan huomenna alkavaa leiriä. Aistittavissa oli innokasta odotusta! Monenmoista suunnitelmaa syntyi leiriohjelmaan. Pieni hetki vain ja menoks!

 

Keskiviikko 5.7.

 

Terveiset Rytkyltä, leiri on lähtenyt hyvin käyntiin! Huonejaot on tehty, vatsat täynnä ruokaa (kuten tulee olemaan koko riparin) ja isosten pitämien pelien kautta aletaan jo muistamaan toistemme nimet.

Sää on ollut tänään valitettavasti yhtä harmaa kuin monien silmäpussit, toivottavasti molemmat kirkastuvat leirin myötä!

-Supikoirat

Eilen illalla pelasimme kaaosta huonommalla menestyksellä, mutta yritimme silti kaikkemme ja se on ihan okei.

Torstai 6.7.


Kilpailuhenkemme kasvoi eilisen huonon menestyksen myötä, mutta se ei riittänyt ja hävisimme tänään koko skaban. Raamis-ryhmässä piirsimme taustan raamatunpätkälle, jossa  Jeesus paransi vesipöhöisen. Ryhmässämme on jo nyt hyvä yhteishenki ja erikoistaitoja löytyy vaikka muille jakaa!

-Varpaat


Nakista nakkiin.
Eilen oli laulun raikas jumalanpalvelus, jossa Venla piti opettavaisen puheen uskonnon vapaudesta. Illalla isoset pitivät ravitsevan iltaohjelman. Siellä oli hyvin suunniteltuja ohjelmia, esimerkiksi: sketsejä, sekä pelejä. Sen jälkeen menimme kylmään saunaan ja lämpimään veteen uimaan, kun pojat kävivät makoisalla iltapalalla. Sen jälkeen kävimme kirjoittamassa leiripäiväkirjaan, jonka jälkeen suuntasimme Kimin pitämään iltahartauteen. Yö meni mukavasti valvovan Markuksen silmän alla.

Perjantai 7.7.

 

Heräsimme raikkaisiin auringon säteisiin  ja sen jälkeen menimme hyvälle aamupalalle. Sieltä menimme Jaskan kanssa oppitunnille, jossa opimme Raamatun käytön. Sen jälkeen skabailimme jossa olimme 5. parhaimpia (ryhmiä oli 6). Söimme hurjan lounaan ennen raamista. Raamiksessa piirsimme upean alttaritaulun.

Sitten viimeisellä oppitunnilla tuli hurja käännös, kun tuli paloharjoitus, josta suoriuduimme ajalla 1 minuutti 40 sekunttia. Suuntasimme syömään täytettyjä sydämmiä ja possuja, jotka olivat sokerilla kuorutettuja. Tämän jälkeen palasimme takaisin nakkeihin.


PS. Paljon onnea Erkalle toivottavat ensisijaisesti Inka + muut leiriläiset.
Tämän upean blogikirjoituksen on kirjoittanut Kotajengi.

Aamupäivä oli myös tuottelias meemeistä (aiheena päivän evankeliumi :)!

Eilen nakkien jälkeen (ja aikana) pelattiin jalkapalloa. Juoksun ja päivällisen jälkeen lähdimme kohti Nilsiää, bussimatkalla pohdimme, onko esitys mantussa vai manttussa ja Juho yritti kuulla Elinan puhelinnumeron. Perillä Nilsiässä kiersimme herättäjäjuhlat ja ostimme körttipastillia ja koitimme ostaa Sadulle salaa kukat. Sitten menimme manttuun tai mantuun katsomaan hulvattoman komedian, jossa Mantalle ja Lartsulle tuli vessahätä ja kaikki tytöt katsoivat Samin jalkoja ja seurasivat rumpalin myötähäpeää. Väliajalla älysimme, että Samin äänen epävireisyys johtui tupakasta. Olimme takaisin Ryt kyllä kello 23.28 ja Manta voitti. Päätimme päivän suihkuralliin, iltapalaan ja punnerruksiin.

Lauantai 8.7.

 

Aamulla saimme nukkua kokonaiset puolituntia pitempään ja ohjelma alkoi vartin myöhemmin. Leiriläiset viettivät päivää oppitunneilla, kun isoset ottivat aurinkoa, soutivat ja pelasivat beachia.

-Hätätien sankarit

Leiriläiset saivat valita korfirmaatiomessun kolehtikohteen: Tansania ja siellä Suomen Lähteysseuran kautta tehtävä Changing cultures-hanke. Hanke toteutetaan Iringan yliopiston kanssa HIV- ja aids-tartuntojen vähenemiseksi muuttamalla kulttuurisia käytäntöjä. Muistettiin myös kahta syntymäpäiväsankaria laulamalla onnittelulaulut ja antamalla isosten tekemät upeat kortit :). Aku ja Kimi pelastivat loukkuun jääneen lokinpoikasen.

Pelasimme maailmankauppaa, jalkapalloa ja kävimme saunassa.

Sunnuntai 9.7.

 

Aamulla starttasi rakkauspäivä (isosten lemppari). Aamiaisella oli riisipuuroa ja se oli hyvää. Ekalla oppitunnilla käsiteltiin perhe asioita ja raamiksessa juteltiin rakkauden kaksoiskäskystä. Päivän skaban voitti Hätätien sankarit. Toiselle oppitunnille tulivat mukaan isoset vastaamaan leiriläisten kysymyksiin parisuhteista. Saimme myös kysyä kysymyksiä vastakkaiselta sukupuolelta. Kahvien jälkeen tulimme kirjoittamaan tätä.
-Hätätien sankarit
 
 
Ennen ruokaa rippikoululaiset ja isoset "ratsastivat poneilla ihan pihalla" :).
 

Sunnuntain iltaohjelman olivat tehneet ihanat isoset. Leiriläisten mielestä se oli yksi parhaista iltaohjelmista tähän mennessä. Leikittiin mukavia leikkejä, esimerkiksi legendaarinen ponipeli uusilla sanoilla, ja nautittiin hauskoista sketseistä. Sitten halukkaat pääsivät saunaan ja uimaan. Päivän päätteeksi Fiona piti hyvän ja ytimekkään iltahartauden, josta suuntasimme vetelemään hirsiä.

Maanantai 10.7.

 

Maanantaina heräsimme maukkaalle aamupalalle kahdeksan aikoihin. Tarjolla oli leipää, puuroa, muroja ynnämuuta. Aamupalan jälkeen siirryimme oppitunnille, jonka aikana pari leiriläistä vieraili uudestaan nukkumatin luona. Lieneekö yöunet jääneet liian vähäisiksi?

Päivän skabana oli heittokilpailu, jossa meidän ryhmä vei veiton. Sen jälkeen nautimme lounaasta. Raamiksessa teimme nykyaikaisen version raamatunkohdasta. Nykyaikaisessa versiossa seikkaili mm. kuuluisa Justin Bieber.

Toisella oppitunnilla valittiin konffislaulut sunnuntaita varten. Kahvittelimme suklaamuffinssien kera ja siirryimme ulos nauttimaan auringosta. Osa pelaili jalkapalloa ja osa lentopalloa.

-Rakkaudella, Taisteluhelikopterit

Iltaohjelmassa oli diakoniarastit, jotka oli ihan jees, mutta ei ollut kivaa, kun piti kiertää ympäri Rytkyä kokoajan. Tytöt laittoivat eilen saunassa testiin saunapelin nimeltä Siperia. Koska osa laulun sanoista oli unohtunut, kehiteltiin sitten uudet paremmat sanat: "Siperian lakeus on suuri, Inka siellä lunta lapioi, hei! Inkalle tuli pissihätä suuri, poistui vasemmalle juuri, hei!"

Tiistai 11.7.

 

Tänään vika leiripäivä on ollut kiva, mutta vähän masentava, kun kaikki puhuu kokoajan lopusta.

Tehtiin helppo loppukoe ja sen jälkeen käytiin mukavat keskustelut ohjaajien kanssa. Samalla pelattiin odotellessa parijalkapalloa, jossa kädet hikoili, mutta muuten sekin oli hauskaa. Varpaiden pitämässä päivän skabassa meiän Kissakerho oli paras ja voitettiin kerrankin!

Tänään oli myös hyvää ruokaa, kun oli lohipihvejä lounaalla ja raskalaisia ja kanavartaita illalla.

-Kissakerho

Illan ohjelmassa on luvassa vielä isosten toteuttamaa iltaohjelmaa, makkaranpaistoa nuotiolla, saunomista, uimista, ehkä yhteistä pelailua ja iltahartaus ennen nukkumaanmenoa. Onpa meillä ollut kiva rippileiri (näin saimme myös me ohjaajat kuulla nuorten suusta loppuhaastatteluissa)! Kaikki pääsivät läpi-sunnuntaina juhlitaan ;)