Rytky1:n leiriblogi

 

Leirikirje

Valokuvausinfo

 

Keskiviikkona 7.6. Leiri alkoi..

Saavuimme Rytkyn leirikeskukseen 11:35. Fiilikset olivat ristiriitaiset. Menimme syömään ja ruoan jälkeen menimme pelaamaan tutustumispelejä. Samaan aikaan ohjaajat haastattelivat henkilökohtaisesti leiriläisiä. Sen jälkeen leiriläiset jaettiin raamis-ryhmiin ja pidettiin raamis. Sitten mentiin kahville ja meille kerrottiin "nakit". Tämän päivän nakkimme oli tämä blogi-teksti. Tämän päivän ohjelmassa on vielä saunomista, uimista, syömistä, huoneisiin majoittumista ja jotain iltaohjelmaa.
-Turjakkeet

Aiemmin mainittuun iltaohjelmaan kuului kaaos-pelin pelaamista, jossa juoksimme joukkueina käsi kädessä majataloa ympäri ja etsimme vihjeitä edetäksemme pelilaudalla. Lopulta ensimmäisinä maaliin pääsivät hyvänsään haikailijat eli lyhyemmin HSH. Saunomisen yhteydessä pulahdimme kesäisen kylmään Rytkyn veteen. Vietimme myös ensimmäisen iltahartauden, jonka jälkeen puhelimet jätettiin yöksi puhelinparkkiin lepäämään ja latautumaan.

 

Torstai 8.6.

Aamulla herätys soi melko aikaisin, mutta suurimmalle osalle se ei tuottanut vaikeuksia. Aamupala oli ainakin ryhmämme mielestä erittäin hyvä. Ensimmäisellä oppitunnilla käsiteltiin sitä, mitä Jumala on. Päivän skaba oli meidän käsialaamme ja siihen kuului viestijuoksu. Olimme lopulta toisia tai kolmansia, riippuen näkökulmasta. Lounaan yhteydessä ollut kioski oli suosittu leiriläisten keskuudessa ja mukaan tarttui niin limppariakin kuin hammasharjaakin. Raamis oli cool (viileä).

Toisella oppitunnilla käsiteltiin sitä, että kaikki ovat samanarvoisia, sekä syntien anteeksiantoa. Osa isosista kävi myös kertomassa isosen hommasta ja siitä, mitä on olla osa seurakuntaa. Tunti loppui etuajassa ja tämä vapaa-aika vietettiin pelaillen ja rentoutuen. Kahvilla saimme nauttia puolukkapiirakkaa. Sitten tulimme ryhmänä kirjoittamaan tätä blogia. Lopussa vielä kuva päiväohjelmasta.

-Kilpikonna

Eilisen blogin jälkeen oli jumis. Siellä oli hyviä kappaleita. Päivälliseksi oli broileria ja riisiä ja lihapullia. Sen jälkeen otimme ruokalevot. Iltaohjelmassa oli ihmismuistipeli, hedelmäsalaattia ja tyynyralli. Oli isosten laatu sketsejä esim. 7up. Löylyt oli mahtavat ja ulkoläksyjäkin jo kyseltiin. Vesi oli kylmää. Taas oli ruokaa ja se oli hyvää. Meidän ryhmällä oli keittiönakki. Sitten olikin iltahartaus, jonka Joona-isonen piti. Nukuimme yömme levollisesti tai vähän vähemmän levollisesti. 

Perjantai 9.6.

Joitakin leiriläisiä ei herätetty, mutta onneksi kaikki kuitenkin pääsivät aamupalalle. Aamuorientaatiossa laulettiin sama taivas sama maa. Jaakon oppitunnilla tutkittiin Raamattua. Meillä meni skaba hyvin. Siinä piti heitellä tulitikkua. Lounaaksi oli pastaa ja jauhelihakastiketta. Raamiksessa muunsimme Raamatun tekstin nykyaikaiseksi saduksi.

Valtteri piti musiikintuntia. Kuuntelimme hautajais- ja häämusiikkia ja pelattiin virsicooperia. Saimme kahvia ja munkkeja ja jämiä.

-Unimaissit

Meillä oli vapaa-aikaa ennen jumista, koska olimme päivystysvuorossa. Jumiksessa oli aiheena armo, missä Venlalla oli hyvä saarna. Päivällisellä oli ruokana pyttipannua, joka maistui hyvältä. 18.00 alkoi iltaohjelma, jossa pelasimme ruotsalaista diskoa, joka aiheutti paljon eri mielipiteitä. Ohjelmassa isoset esittivät meille hauskoja sketsejä. Sen jälkeen alkoivat saunavuorot. Tyttöjen saunavuoro alkoi ensin, koska pojat halusivat pelata tyttöjen vuoron aikana jalkapalloa. Sitten alkoi poikien saunavuoro. 21.30 menimme kirjoittamaan päiväkirjaa, johon kirjoitetaan päivän mietteitä ja vastaus päivän kysymykseen. Päiväkirjan jälkeen alkoi iltahartaus, jossa lauloimme lauluja.

 

Lauantai 10.6.

Tämä aamu alkoi pienellä väsymyksellä. Aamupala oli hyvä. Aamuhartaus alkoi klo 9.00, jonka piti Reetta. Hartauden jälkeen alkoi oppitunti, jossa puhuimme lähetystyöstä. Valitsimme konfirmaatiomessun kolehtikohteeksi Tuomiokirkkoseurakunnan lähetyskohteista Kenian ja siellä samburu-heimon parissa tehtävän työn, mitä paikan päällä organisoi Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY ry).

Opiskelun jälkeen oli päivän skaba, jossa piti laittaa pillillä vettä kuppiin käyttämättä suuta tai nenää. Skaban jälkeen oli lounas, jossa oli ruokana uunimakkaraa ja perunamuusia. Raamiksessa valmistimme evankeliumitekstin nykyaikaiseen muotoon, jonka esitämme iltapäivällä jumiksessa. Sitten alkoi oppitunti, jossa katsoimme Jeesus-elokuvan. Kahvilla saimme jäätelön.

-Karvapallot

Pelattiin iltaohjelmassa Maailmankauppa peliä. Pelissä jokainen joukkue oli oma maansa, joka yritti kehittyä tekemällä kauppaa muiden maiden kanssa ja tuottamalla erilaisia teollisuustuotteita. Lopulta pelin voitti Intia eli meidän ryhmä. Peli oli vaikea kun maa oli köyhä, eli alussa ei ollut rahaa eikä tuotantovälineitä. Nukkumaanmenoa aikaistettiin, joka ei miellyttänyt leiriläisiä.

 

Sunnuntai 11.6.

Aamupala oli hyvää ja aamupalalla oli riisipuuroa. Oppitunneilla puhuttiin perheestä, ihmissuhteista ja lähimmäisen rakkaudesta. Tänään oli meidän oman skaban vuoro ja pidettiin koripallokisa. Kisa oli tiukka. 

-Palosammutin


 

Vesi oli jo lämmennyt edellispäiviin verrattuna ja sen seurauksena moni kävi jo ihan kunnolla uimassa. Saimme taas nauttia iltapalasta etenkin omenoista. Jooel piti dramaattisen, rauhallisen ja koskettavan iltahartauden.

 

 
Iltaohjelma oli yllättävä. Yhden isosen bändi PS5M tuli esiintymään meille. He osasivat laulaa ja soittaa hyvin. Parhaita biisejä oli "People help the people" ja "Don't you worry child".
 

Maanantai

Yhdellä meidän poikaleiriläisistämme oli synttärit. Osa pojista kävi herättämässä hänet laululla. Skabana oli roinankeruu. Yhden ryhmäläisistä piti sitoa silmänsä ja se oli yllättävän pelottavaa. Oppitunneilla pidettiin tietokilpailu Jeesuksesta, katsottiin elokuva loppuun ja keksittiin virteen omat sanoitukset. Valittiin konfirmaatiolaulu ja se oli hyvä ja mukaansatempaiseva.

-HSH

Jumalanpalveluksessa Aada piti saarnan, joka oli loistava. Ruokana oli pinaattilettuloisia, ne oli hyviä. Iltaohjelmassa oli diakoniarastit, joiden tarkoituksena oli saada meidät miettimään miten voisimme auttaa muita. Sen jälkeen päästiin taas saunaan. JEE!
 

Tiistai


Jaska piti aamuorientaatiossa hauskan naamajumpan. Oppitunnilla puhuttiin Pyhästä Hengestä. Pelasimme siellä myös uskotko vai etkö usko? -peliä. Skaba oli sekava (meillä oli parempi). Loppukoe oli helppo. Kaikki pääsivät läpi. :)

-Turjakkeet
 
Päivälliseksi oli vähän hienompi ruoka ja saatiin jälkkäriks jäätelöö. Iltaohjelma oli aivan mahtava. Sen jälkeen mentiin iltanuotiolle ja paistettiin makkaraa ja vaahtokarkkeja. Nuotion jälkeen melkein kaikki meni pelaamaan jalista. Hyvä peli oli!! Saunat oli vähän myöhemmin kuin yleensä ja pojat ei ihan saaneet upotettua laituria. :D Iltahartaus oli ihana ja sitten päästiin nukkumaan.
Tänään aamulla kirjoitettiin toisille mukavia asioita ja oli kivaa lukea mitä toiset oli kirjoitellut. Skabojen voittaja eli HSH palkittiin karkkipusseilla. Käytiin vielä pelaamassa toivepelejä, syötiin lounas ja lähettiin bussilla kotia kohti.

Kiitos kaikille mahtavasta leiristä!

-isoset + tilli