Haluatko vaikuttaa seurakuntasi ja kirkon asioihin?

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa.

Nyt on mahdollisuus tehdä omasta seurakunnastasi yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa. Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle!

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Kuopion seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti kuopiolaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he äänestävät Kuopion hiippakunnan edustajat kirkolliskokoukseen.

Näiltä sivuilta löydät käytännön ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen ja ehdokaslistan kokoamiseen, ja myös muuta tietoa seurakuntavaaleihin liittyen.

Tervetuloa mukaan!

Kuopion seurakuntien kotisivu

Maa&taivas -podcastit

Maa ja taivas -podcastit avaavat keskustelun seurakuntavaalien teemoista.

Keskusteluja luotsaa toimittaja Reetta Räty. Podcastit voi tilata Android-puhelimiin tai iTunesiin, ja niitä voi myös kuunnella osoitteessa maajataivas.net. Sivustolla voi keskustelualue, jossa teemoista voi käydä laajempaa keskustelua. Sivustolla julkaistaan myös blogikirjoituksia.

Podcasteihin

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018