Seurakuntavaalien ehdokaslistat

Seurakuntavaalien ehdokaslistat löytyvät nyt verkosta. Kirkkoon kuuluville postitetaan kotiin kuvallinen esite, ja tiedot löytyvät myös 31.10. ilmestyvästä Kirkko ja koti -lehden vaaliliitteestä. Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin myös vaalikoneessa, joka aukeaa 8.10.2018.

Tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat

Alavan seurakunnan ehdokkaat

Kallaveden seurakunnan ehdokkaat

Männistön seurakunnan ehdokkaat

Puijon seurakunnan ehdokkaat

Järvi-Kuopion seurakunnan ehdokkaat

 

Poliittiset puolueet hyvin esillä seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina 17.9. Kuopion ev.lut. seurakuntien ehdokaslistoja tarkistetaan 18.9. vaalikokouksissa.

Alustavien tietojen perusteella ehdokkaita ja ehdokaslistoja on vähemmän kuin viime vaaleissa. Vuonna 2014 ehdokkaita seurakuntaneuvostoihin oli 178 ja tänä vuonna 141. Yhteiseen kirkkovaltuustoon ehdokkaita oli 176 vuonna 2014 ja tänä vuonna 127.

Suurin osa ehdokkaista on ollut ehdolla aiemmin. Männistön seurakunnassa sen sijaan 2/3 ehdokkaista on uusia.  

Suurin osa ehdokkaista on yli 30-vuotiaita, joukossa on vain muutama alle 30-vuotias ehdokas. 

Kuopion tuomiokirkkoseurakuntaan on tulossa sopuvaali seurakuntaneuvoston osalta. Ehdokkaita seurakuntaneuvostoon on 14 ja paikkoja on 14. Ehdokaslistoja on kolme: Kaikista pidetään huolta-SDP, Elävä seurakunta-Kokoomus ja Kotikirkko Lämmin Lähiyhteisö-Keskusta.

Muillakin seurakunnilla poliittiset puolueet ovat aiempaa selvemmin esillä ehdokaslistojen nimissä. Puoluepoliittisia listoja ovat muun muassa Kaikista pidetään huolta-SDP Alavan, Järvi-Kuopion, Kallaveden ja Männistön seurakunnissa. Lisäksi Kirkko keskellä Puijoa-Keskustan lista ja Kokoomuslaisten ehdokkaiden lista Puijon seurakunnassa. 

 

Kännykkä kädessä valaistuna.