Ristin ja ylösnousemuksen pääsiäinen

Meitä suomalaisia luterilaisia moititaan joskus siitä, että me keskitymme liikaa kärsimysviikkoon ja unohdamme sen, mihin hiljainen viikko ja pitkäperjantai varsinaisesti tähtäävät, nimittäin pääsiäisen.  Kristillisen uskon mukaan Jeesus ei ole kärsimässä tai kuolleena haudassa, vaan hän elää, hän on noussut ylös.  Rististä ei voi puhua puhumatta pääsiäisestä.  Meidän ei tarvitse jäädä ristin varjoon vaille toivoa, vaan saamme katsoa luottavaisesti eteenpäin.  Kärsimyksellä ja kuolemalla ei ole viimeistä sanaa.  Pääsiäisen sanoma on se, että elämä voittaa kuoleman.  Vertauskuvallisesti saamme kokea tämän joka kevät aina uudelleen, kun luonto herää talven jälkeen uuteen elämään. Tänäkin keväänä pihoillamme osin jäisestä ja mustasta maasta nousevat tulppaanit ja narsissit julistavat ylösnousemusta ja elämän voittoa. Elämässä kärsimys ja toivo kulkevat käsikkäin. Molemmat ovat läsnä ihmisen elämässä. Joskus toinen enemmän läsnä kuin toinen. Toivoen nostamme kuitenkin katseemme kohden taivasta. Kyselemme, milloin tulet toivon tuoja ja levon antaja.  Pitkäperjantainakin katsomme eteenpäin. Hento ja ohut toivo kertoo pääsiäisen olevan tulossa. Sanoma kiirii haudalta. Sitä jäämme odottamaan. Toivomaan, että se tavoittaisi meidätkin.

 

Hannu Koskelainen
kirkkoherra

 

Pääsiäisen aika Alavan seurakunnassa

 

ALAVAN KIRKKO 50 VUOTTA!

Juhlimme merkkivuotta upeilla konserteilla ja tapahtumilla.
Katso kevätkauden 2019 juhlaohjelma tästä.
Juhlavuoden sivustolla on myös kerrottu tulevista tapahtumista.

 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 286.

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Alavan seurakunnassa
Alavan seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

 

 

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Toimistosihteeri, viestinnän sihteeri
Alavan seurakunta
Viestintäpalvelut
040 484 8514
Keihäskatu 5 B / Kirjastokatu 5 A 1
 Kuopio

Osa-aikainen

Viestintä:
ma ja ti 8 - 16, ke 8 - 11

Alavan seurakunta:
ke 12 - 16, to ja pe 8 - 16