Luomakunnan aika. Virratkoon oikeus ja rauha!

Osallistuin hiljattain sivustaseuraajana keskusteluun, jossa osapuolilla oli keskenään kovin erilaiset näkemykset. Toisen mielestä elokuu on kesää, kesäisistä kuukausista parhain! Toisen mielestä ehdottomasti jo syksyä. Alkavathan koulutkin elokuussa. Lomilta palataan työpaikoille ja harrastukset, kansalaisopistot sekä arjen rutiinit alkavat.

Minulle elokuu on ennen kaikkea alkavan sadonkorjuun aikaa. Mansikat, mustikat ja kanttarellit on jo poimittu, mustaherukoiden kypsymistä saa vielä hetken odottaa. Luettelo luonnon antimista on huikaiseva ja liian pitkä tähän kirjotettavaksi. Elokuussa näkyy ja tuntuu selvästi, miten luomakunta kannattelee meitä. Ei ole ihmistä ilman luontoa ja luomakuntaa. Ei myöskään ole luontoa ja luomakuntaa, jos emme pidä niistä huolta. Viljelemään ja varjelemaan meidät on kutsuttu.

Syyskuun alussa kristityt ympäri maailmaa käyvät rukoukseen luonnon ja luomakunnan puolesta. Kyseessä on kansainvälinen ja ekumeeninen kirkkojen rukousjakso, jonka ajankohdaksi on vakiintunut 1.9.–4.10. Tänä vuonna rukousjakson teemana on Virratkoon oikeus ja rauha! Profeetta Aamos julistaa: ”Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus kuin ehtymätön puro.” Niinpä meidät kutsutaan liittymään oikeuden ja rauhan virtaan, huolehtimaan luomakunnasta ja toisistamme, kiinnittämään huomiota elintapoihimme.

Alavan seurakunnassa Luomakunnan sunnuntain jumalanpalvelusta vietämme jo elokuun puolella, 27.8. klo 11.00. Kauniilla ilmalla jumalanpalvelus toteutetaan ulkona, kirkon pihalla Valkeisenlammen puolella. Rankkasateen sattuessa toki siirrymme kirkon suojiin. Olet tervetullut tähän jumalanpalvelukseen ja rukoukseen luomakunnan puolesta!

Rukous luomakunnan puolesta
Hyvä Jumala, opeta meitä huolehtimaan koko luomakunnasta
suojelemaan elämää ja jakamaan maan antimet.
Opeta meitä jakamaan työmme veljiemme ja sisartemme kanssa
varsinkin niiden kanssa, jotka ovat köyhiä ja puutteessa.
Anna meidän olla uskollisia evankeliumillesi
ja iloisesti jakaa sitä yhteisöissämme eri maihin koko maanosassamme
tavoitteena parempi tulevaisuus
täynnä oikeudenmukaisuutta, rauhaa, rakkautta ja kauneutta.
Aamen.
(Suom. Iiris Kivimäki)

Anu Kiviranta
kirkkoherra

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna ma–pe klo 9–15
p. 040 4848 286, saara.hakulinen@evl.fi

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700 arkisin klo 10–14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 010 5733 100 arkisin klo 9–15 tai nettilomakkeella.

-------------------------------------------------------------------------------

Kirkko kotonasi

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

-------------------------------------------------------------------------------

Alavan seurakunnan sähköpostikirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Voit tilata kirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon saara.hakulinen@evl.fi tai p. 040 4848 286 (ma–pe klo 9–15).

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

-------------------------------------------------------------------------------

Sosiaalisen median kanavat

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
(017) 158 111 (vaihde)
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Yhteisvastuukeräys 2023.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko