Rukoilkaamme kristittyjen ykseyttä

Jälleen vietämme ekumeenista rukousviikkoa. Tämän vuoden rukousviikkoa (18. – 25.1.) ovat valmistelleet Lähi-idän kristityt. Teemaksi on valittu loppiaisen ja tietäjien kummarruksen äärelle johdatteleva Raamatun jae: Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä (Matt. 2:2). Loppiaisen valossa saamme jatkaa tätä alkanutta vuotta.

Kun kunnioitamme Kristusta yhdessä, saamme yhdessä rikastua toinen toistemme lahjoista. Siksi on tärkeää rukoilla koko maailmanlaajan Kristuksen kirkon ja yhteisen todistuksemme puolesta.

Tänäänkin ympäri maailmaa monet kärsivät maailmanlaajuisesta pandemiasta, siitä seuranneista moninaisista haasteista; väkivallasta ja sen uhasta. Kaiken keskellä etsitään merkkiä Jumalan läsnäolosta. Me kaipaamme tietäjien tavoin valoa, joka johdattaa Jumalan läsnäolon tunnistamiseen.

Ekumeenisen rukousviikon johdannossa todetaan: ”Kirkon tulee olla tähti, joka valaisee tietä Kristuksen, maailman valon luo. -- Tähti joka kaksi tuhatta vuotta sitten loisti idässä, Lähi-idässä, kutsuu meitä yhä edelleen seimen luo, sinne, missä Kristus on syntynyt. Se vetää meidät sinne, missä Jumalan Henki elää ja toimii, kasteemme todellisuuteen ja sydäntemme muuttumiseen.”

Rukousviikon kahdeksan päivän tekstit johdattavat tutkimaan Raamattua ja rukoilemaan yhdessä. Tule mukaan!

Rukousviikon Raamatun mietiskelyt ja rukoukset 

Anna Väätäinen
rovastikuntapastori

Yhdessä turvallisesti

Pyrimme kaikessa toiminnassamme ehkäisemään koronatartuntoja. Noudatamme viranomaisten antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä. Kaikissa tapahtumissamme on vahva maskisuositus. Seuraavat rajoitukset ovat voimassa 14.2. saakka. 

Jumalanpalveluksiin otetaan kolmannes kirkon enimmäishenkilömäärästä, joka on Alavan kirkossa 165 henkilöä ja Neulamäen kirkossa 80 henkilöä. Kirkkokahveja ei järjestetä.
Kirkolliset toimitukset pidetään normaalisti. Suosittelemme osallistujien rajaamista 20 henkilöön.  
Kokoavaan toimintaan voi osallistua enimmillään 20 henkilöä. 
Leirit ovat tauolla 14.2. saakka. 

Korona-ajan vaikutukset seurakuntien toimintaan

Messut Alavan kirkosta suoratoistona Youtube-kanavalla

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla. Ehtoollisen viettoa ei kuvata. Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

Alavan seurakunnan sähköpostikirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Jos et vielä saa tuota kirjettä, niin voit sen tilata ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon p. 040 4848 286 (ma–pe klo 9–15) tai sisko.paulus@evl.fi/katja.nenonen@evl.fi.

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Toimistosihteeri paikalla tiistaisin ja torstaisin klo 9.00 – 15.00
p. 040 4848 286. 
Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin asiointi puhelimitse
p. 040 4848 286 tai sähköpostilla sisko.paulus@evl.fi, katja.nenonen@evl.fi

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512 arkisin klo 9.00 - 15.00. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 040 4848 225 arkisin klo 9.00- 15.00 tai nettilomakkeella.

Sosiaalisen median kanavat

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Työssä  ma-ti klo 9 - 15 ja ke klo 9 - 12.

viestintäyksikön sihteeri / toimistosihteeri
Alavan seurakunta
Viestintäpalvelut
040 484 8286
Tulliportinkatu 27 LH 1 / Keihäskatu 5 B
 70100 / 70620 Kuopio

Viestintä: ma ja ti 8 - 16, ke 8 - 11 Alavan seurakunta: ke 12 - 15, to ja pe 9 - 15

Aavikkoa ja hiekkamuodostelmia, yllä tumma taivas. Yksinäinen kulkija valokeilassa.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko