Olkaa valmiit!

Viikko viikolta kuljemme joulua kohti. Adventti on jouluun valmistautumisen aikaa. Toisena adventtikynttilän syttyessä Jeesuksen tulemisen odottaminen saa myös toisia merkityksiä. Se muistuttaa meitä odottamisen ja valmistautumisen merkityksestä. Odottaminen kun meille ihmisille ei ole aina helppoa.


Evankeliumissa ei odoteta joulua eikä lapsen syntymää, vaan isännän paluuta. On oltava valmiina avaamaan hänelle ovi, kun hän tulee. Ajatuksemme suunnataan Jeesuksen syntymän muistelemisen lisäksi tulevaan, Kristuksen toiseen tulemiseen kunniassaan aikojen lopulla. 


Miksi toisen adventtisunnuntaina aiheena onkin kuninkaan tuleminen kunniassa eikä Jeesus-lapsen syntymän odotus?
Miksi Jeesus kehottaa valvomaan?
Mitä sinä odotat?
Oletko valmis Kristuksen kanssa kenties myös johonkin uuteen, tuntemattomaankin?


Vaikkapa näitä ja muita toisen adventtisunnuntain teemasta ja saarnasta nousevia kysymyksiä voimme yhdessä pohtia saarnajatkoilla Alavalla 4.12. toisen adventtisunnuntain messun jälkeen. Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia.
 

Anna Väätäinen
Rovastikuntapastori

Virsi 15

Alavan seurakunnan uusin virsivideo vie adventin tunnelmaan. Virressä musisoi Alava Collective ja solistina laulaa Kristiina Brask.
Virsi 15 - Tiellä ken vaeltaa - YouTube

 

Alavan Joulun ajan tilaisuudet 2022 

Alavan seurakunnan tilaisuudet saatavana koottuna  esitteestämme. Esitteestä löydät Alavan sekä Neulamäen kirkon tapahtumat, Joulukonsertit, tapahtumat muualla, joulupolut, sekä kauneimmat joululaulut.

 

Kirkko kotonasi

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ehtoollisen viettoa ei kuvata. Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

Alavan seurakunnan sähköpostikirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Voit tilata kirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon saara.kontkanen@evl.fi tai p. 040 4848 286 (ma–pe klo 9–15).

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna ma–pe klo 9–15
p. 040 4848 286, saara.kontkanen@evl.fi

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512 arkisin klo 9–15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 040 4848 225 arkisin klo 9–15 tai nettilomakkeella.

Sosiaalisen median kanavat

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
(017) 158 111 (vaihde)
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko