Mikkelinpäivää vietetään Alavalla su 1.10. klo 11. 

Mikkelinpäivä on saanut nimensä Mikaelista, joka kristillisessä perinteessä on yksi kolmesta arkkienkelistä eli ylienkelistä. Kaksi muuta ovat Rafael ja Gabriel.

Mikkelinpäivä on nykyisin kaikille enkeleille omistettu kristillinen juhlapäivä. Se on luterilaisen kirkon ainoa enkelijuhla ja kirkkovuoden syyskaudelle sijoittuva suuri juhlapäivä. Seurakuntien lapsityössä mikkelinpäivä on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä päivistä.

Tervetuloa Alavan perhemessuun klo 11. Saarna Ilkka Pihlajamäki, liturgi Anu Kiviranta. Kanttori Leila Savolainen, lapsikuoro, ARMO - bändi, laulu Sirpa Pesonen. Ilkka Pihlajamäen virkaan siunaaminen. Kirkkokahvit.

Mikkelinpäivänä ei messua Neulamäessä. Messu striimataan Alavan YouTube kanavalle, tallenne katsottavissa viikon.

 

Alavan seurakunnan toimisto
Keihäskatu 5 B, 70620 Kuopio
Avoinna ma–pe klo 9–15
p. 040 4848 286, saara.hakulinen@evl.fi

Alavan seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat (myös tilavaraukset) hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700 arkisin klo 10–14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristä p. 010 5733 100 arkisin klo 9–15 tai nettilomakkeella.

-------------------------------------------------------------------------------

Kirkko kotonasi

Voit seurata messuja Alavan kirkosta suoratoistona Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tallenne on katsottavissa viikon ajan.

-------------------------------------------------------------------------------

Alavan seurakunnan sähköpostikirje

Alavan seurakunta lähettää viikoittain sähköpostikirjeen, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassa. Voit tilata kirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistoon saara.hakulinen@evl.fi tai p. 040 4848 286 (ma–pe klo 9–15).

Voit tilata kirjeen myös tämän linkin kautta. 

-------------------------------------------------------------------------------

Sosiaalisen median kanavat

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Alavan seurakunta
(017) 158 111 (vaihde)
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Aikuinen enkelinsiivillä lapsen kanssa käsikädessä.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Alavan kirkko

Neulamäen kirkko