Keskusteluapua tarjolla

Elämässä tulee usein eteen sellaista, mitä ei ole osattu odottaa. Rahahuolet painavat. Työttömyys tai sen uhka varjostaa jokapäiväistä elämää. Ihmissuhteet huolettavat ja painavat mieltä. Sairauden varjo on laskeutunut päälle ja tulevaisuus pelottaa.

Älä jää yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä. Kirkon yksi tärkeimpiä tehtäviä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä. 

Ota yhteyttä oman seurakuntasi työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania. Kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.

Oman seurakuntasi voit tarkastaa täältä.

Sairaalasielunhoito on sairaalassa ja hoitolaitoksissa tapahtuvaa auttamista. 

Perheneuvonnassa selvitetään parisuhteeseen ja perheeseen liittyviä kysymyksiä.

Diakoniakeskus tarjoaa apua ja tukea erityisryhmille.

Kirkon keskusteluapua on tarjolla Palvelevan puhelimen, Palvelevan chatin, Palvelevan netin  ja Palvelevan kirjeen myötä.

Oppilaitoksissa

Opiskeluaika jää nuoren ihmisen elämään etapiksi, joka johdattaa maailman tuulisille teille. Se tuo elämään uudet haasteet ja mahdollisuudet. Oman elämän tutkiskelu voi aiheuttaa sekä iloa että ahdistusta. Oppilaitostyössä rinnallakulkijoina ovat nuorten maailmaa tuntevat oppilaitospapit.

Olemme läsnä oppilaitoksissa, pidämme vastaanottoja, järjestämme oppitunteja, illanviettoja ja monenlaisia tapahtumia. Toimimme yhteistyössä oppilaitosten terveyshyvinvointiryhmien, oppilaskuntien sekä eri ohjaus- ja auttamistahojen kanssa.

Meidät tavoitat toimitiloistamme Vanhasta Pappilasta ja kouluilta sekä päivystysaikoina että sopimuksen mukaan.

Puhelimessa ja netissä

Palvelevassa puhelimessa voi kuka tahansa nimettömänä purkaa taakkaansa. Soittajan ei tarvitse esitellä itseään. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat tehtävään huolella valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä.

 

  • Suomenkielinen palvelunumero on 0400 22 11 80.

  • Ruotsinkielinen palvelunumero on  0400 22 11 90.

  • Avoinna su-to klo 18-01. Pe ja la klo 18-03. Palveleva puhelin on avoinna myös juhlapyhinä.

Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm). Uusi numero on soittajille edullisempi, sillä kännykkämuotoinen numero kuuluu operaattoreiden puhepaketteihin.

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voit halutessasi jatkaa muutaman viestiparin verran.

 

 

Joskus tuntuu, kuin koko elämä olisi palasina. Kirkon työntekijöiltä saat keskusteluapua.


Kirkon keskusteluavun Palveleva chat on auki arkisin klo 12-20.