KIRKKO VUODESTA 1969

Alavan omanlaatuinen kirkko rakennettiin vuonna 1969. Tyylillisesti kirkko on varsin karu, mutta sisältä sen harmaiden kiviseinien ja alttarikeskeisyyden on sanottu tuovan mieleen jotakin alkukirkossa vallinneesta aikaa uhmaavasta yksinkertaisuudesta. Kirkon pääsuunnittelija on sveitsiläissyntyinen André Schütz.

Kirkkorakennuksesta on tullut vuosien aikana monille rakas ja näin ansaitsee juhlansa. Juhlavuoden tapahtumia on konserteja, piirustuskilpailuja ja kaikenlaista muuta. Kaikki tapahtumat on koottu alle!

Banneri kirkon pihalla

”Unelmieni kirkko” piirustuskilpailu
lapsille 11.2. - 11.3.2019 on nyt ratkennut!

Kilpailuun tuli 61 upeaa työtä (alle kouluikäiset 45 ja kouluikäiset 16 työtä). Huippujuttu!

Arviointiraatiin kuuluivat Sirpa Pesonen, Tiia Volotinen, Juha Välimäki ja Taina Kangas-Kuosmanen.

Keskeisenä arviointiperusteina olivat kilpailusäännöissä esitetyt neljä kriteeriä: värikkäin, persoonallisin, yllättävin ja kirkollisin.

Täältä linkin takaa löytyvät kilpailun tulokset.

 

Perheiden viikonloppu 28.–29.9.2019 Alavalla

Tapahtuma liittyy "Paripuheen iltapäivät" -sarjaan, johon kuuluu kolme tilaisuutta. Lisätietoa saat tästä linkistä.

Lauantaina 28.9. klo 16–19 Alavan kirkon seurakuntasalissa on ohjelmaa pariskunnille.
Klo 16–17 on parisuhdeluento "Oivalluksia tunnetaitoihin", luennoitsijoina pari- ja perhepsykoterapeutti Liisa Välilä ja Juha Välilä. Klo 17 nautitaan keittoateria, ja klo 18 alkaa ilta rakkaudelle. Se on rento illanvietto kumppanin kanssa, mikä pitää sisällään asiaa ja huumoria parisuhteen arkirakkaudesta. Juontajina toimivat Liisa ja Juha Välilä. Musiikista vastaavat Jarkko Maukonen ja Sirpa Pesonen. Tilaisuuksien aikana on ilmainen lastenhoito, ilmoita lapsesi hoitoon viimeistään 24.9. osoitteessa kirsi.peramaa@evl.fi
Sunnuntaina 29.9. klo 11 on perhekirkko Alavan kirkossa. Mukana ovat lapsikuoro ja Siina, ARMO-bändi, Sirpa Pesonen sekä päiväkerholaiset ohjaajineen. Kirkon jälkeen on ruokailu. Klo 13 alkaa kirkossa lastenkonsertti "Siina ja Taikaradio -duo".

Alavan kirkko kesällä.

ALAVAN KIRKKO 50 VUOTTA!

Juhlimme merkkivuotta upeilla konserteilla ja tapahtumilla.

Juhlavuoden syksyn ohjelmiston näet tästä.

 

"Säkenöivä sukellus kirkkoon"

on virtuaalisesti tuettu kirkkoseikkailu Alavan kirkossa. Liiku kirkossa ja opi uutta! Käyttöön tarvitset älypuhelimen nettiyhteydellä. Sopii niin kouluikäisille kuin aikuisillekin. Seikkailu on omatoimisesti käytettävissä kirkon aukioloaikoina. Ohjeet löytyvät kirkon eteisistä.

 

Alttari, kynttilät.