Palvelut Postitalon seurakuntakeskuksessa

Tuomiokirkkoseurakunta ja suurin osa seurakuntayhtymän palveluista muuttivat maaliskuussa 2023 Suokadulta Museokadulle Postitalon seurakuntakeskukseen.

Saman katon alle muuttavat keskusseurakuntatalolta Suokadulta tuomiokirkkoseurakunta, jäsenasioita hoitava aluekeskusrekisteri, seurakuntayhtymän kiinteistötoimi ja hallintopalvelut sekä tätä nykyä vuokratiloissa toimivat perheasiain neuvottelukeskus ja viestintä. Uusi osoite on Museokatu 4. 

Uudet seurakuntatilat otettiin käyttöön huhtikuussa. Seurakuntayhtymän tilat ovat 1930-luvulla rakennetun funkistalon pohjakerroksessa ja ensimmäisessä kerroksessa. Seurakuntakeskuksen seurakuntasaliin, kerhotilaan ja asiakaspalvelupisteille on käynti Museokadun puolelta eli kirjastoa vastapäätä olevista ovista.

Uudet tilat on rakennettu Kuopion Postitalon kiinteistöön, josta Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä omistaa 40 prosenttia. Yli puolet (60 %) Postitalosta tulee Karelia Finlandin ja sen vuokralaisten käyttöön.

Postitalo on keskeisellä alueella Kuopiossa Kuopion museon ja kaupunginkirjaston eli tiedon ja tarinoiden korttelin Kantin vieressä. Postitalolta näkyy myös Kuopion tuomiokirkko, ja Vanhaan Pappilaan on vain muutaman korttelin matka. Kuopion Snellmaninpuiston seutu on valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

Katso tilojen siunaus ja tutustu uusiin tiloihin (video)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vasemmalla ihmisiä menossa Kuopion pääkirjastoon, oikealla Postitalon kuva. Aurinkoinen kesäpäivä.
Seurakuntakeskuksen pääsisäänkäynti on Museokadulla Kanttia ja kirjastoa vastapäätä (kuvassa oikealla).
Seurakuntakeskuksen pohjakerroksen piirroskuva. Vasemmalla sisäänkäynti, kerhotila, seurakuntasali ja kahvio.
Postitalon seurakuntakeskuksen pohjakerroksen tilat.
Seurakuntakeskuksen 1. kerroksen piirroskuva. Tilat mm. diakoniatoimisto, perheneuvonta, aluekeskusrekisteri.