Diakonia

Tukea ja vierellä kulkemista elämän varrella

Nilsiän alueseurakunnan diakonia

Diakoniatoimisto seurakuntakodin alakerrassa, Nilsiäntie 59

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle vain ajanvarauksella.

 

  • Vastaanotolle vain ajanvarauksella. Siellä kuunnellaan Sinua ja pohditaan yhdessä asioitasi. Vastaanotolla Sinua kohtaa diakoni Hanna Kokkonen.

 

  • Avustusasioissa tuo diakoniatyöntekijälle näytettäväksi KELA:n antama toimeentulotukipäätös ja pankin tiliotteet viimeisen kahden kuukauden ajalta.

 

Kaikki säännöllinen toiminta on keskeytetty kevään osalta. Tarkkaile Kirkko&Koti-lehteä sekä Pitäjäläisen kirkollisia ilmoituksia syksyn suhteen.

Voit osallistua erilaisiin virtuaalisiin toimintoihin esimerkiksi seuraamalla alueseurakunnan Facebook-sivuja https://www.facebook.com/search/top/?q=nilsi%C3%A4n%20alueseurakunta&epa=SEARCH_BOX 

tai seurakunnan Youtube-kanavaa  https://www.youtube.com/channel/UCxwDLYRAF1MklL7VA9bCGLw 

  • Uutta toimintaa! Naisten lenkkipiiri on tarkoitettu sinulle, joka haluat liikkua ulkoilmassa hyvässä seurassa. Kokoonnumme joka toinen viikko (seuraavan kerran 21.1.) tiistaisin klo 17.30 seurakuntakodin pihaan, josta lähdemme liikkeelle, jokainen omalla tahdillaan. Tervetuloa mukaan!

 

  • Mannaruokailu on nyt Arkinen ateria. Aterian jälkeen voit halutessasi osallistua yhteiseen toimintatuokioon, jonka sisältö vaihtelee. Arkiselle aterialle olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, mutta selvinpäin. Yhteiselle aterialle kokoonnumme joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina perhekerhon jälkeen klo 11, aloitamme hartaushetkellä. Ruoka maksaa 5€/aikuinen. Mikäli rahatilanteesi ei kestä maksua, pyydämme että otat yhteyttä etukäteen diakoniatyöntekijään, jolta voit saada ilmaislipun ruokailuun. Keväällä 2020 ruokailemme 7.1., 4.2., 3.3., 7.4. ja 5.5.

 

  • Ikäihmisten kerho parittomien viikkojen torstaisin klo 11 seurakuntakodilla. Ikäihmisten kuoron harjoitukset alkavat jo klo 9.30. Keväällä 16.1.2020 alkaen. Aluksi pidetään hartaus ja sen jälkeen asiantuntijavierailuja.

 

  • Sotiemme veteraanien kerho kerran kuukaudessa torstaisin klo 11 seurakuntakodilla. Alussa on hartaus ja sen jälkeen asiantuntijavierailuja. Kevään 2020 päivät ovat 23.1., 20.2.,19.3. ja 30.4.

 

  • Pisantien kerho ikäihmisille kokoontuu perjantaisin klo 13 kerran kuukaudessa, Pisantie 20, rannanpuoleisen päädyn alakerran kerhohuoneessa. Kevään kokoontumiset ovat 31.1., 28.2., 27.3., 24.4. ja 29.5.

 

  • Näkö- ja kuulokerho kokoontuu kerran kuussa maanantaina klo 13-14.30, seurakuntakodin yläsalissa. Kevään kerhot 13.1., 17.2., 23.3., 20.4. ja 18.5.

 

  • Hartauksia ja lauluhetkiä eri hoitokodeissa Nilsiässä, katso srk:n pääsivulta

 

Pakkasen huurruttamat ruusunlehdet
Kuva Minna Puustinen
Diakoniaviranhaltija
Järvi-Kuopion seurakunta
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä