Kirkastussunnuntai 26.7.2020

Kirkastettu Kristus

 

Vuorella Jeesus saa mahtavan, valonhohtoisen hahmon, jota ihmetyttää opetuslapsia. Mooses ja Elia kumartavat häntä.

Hän loistaa valona, hän säteilee kirkkautta, hohde verhoaa hänen suuren voimansa. (Hab. 3:4)

Evankeliumitekstistä

Samassa tuli pilvi, joka peitti heidät varjoonsa, ja pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!” Ja yhtäkkiä, kun he katsahtivat ympärilleen, he eivät enää nähneet siellä ketään muuta kuin Jeesuksen yksin. (Mark. 9: 7-8) 

Vanhasta testamentista

Jumala sanoi Moosekselle: "Minä olen se joka olen." Hän sanoi vielä: Näin sinun tulee sanoa israelilaisille: Minä-olen on lähettänyt minut teidän luoksenne. (2. Moos. 3: 14)

Päivän rukous

Herra Jumala, taivaallinen Isä. Sinä ilmaisit vuorella rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen taivaallisen valkeuden ja käskit meidän kuulla häntä. Me rukoilemme sinua: Valaise sydämemme sanallasi ja Hengelläsi, niin että luotamme yksin Vapahtajamme kuoleman ja ylösnousemuksen tuomaan pelastukseen. Johdata meidätkin siihen kirkkauteen, jonka annoit loistaa hänessä, ja anna meidän olla hänen kanssaan taivaallisessa valtakunnassasi. Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Virsi 340:3

Kasvoihin Herran katsokaa, ne loistaa suloisesti, ja hyvyyttänsä maistakaa, se vuotaa iäisesti. On autuas se ihminen, ken elää Herraan turvaten. Ei mitään silloin puutu.

Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. (4. Moos. 6: 25)

Pyhän Johanneksen kirkko on avoinna kesällä 2020 arkisin klo 9-15.

Seurakunta on palannut viettämään jumalanpalvelusta yhdessä

Männistön seurakunta on pandemiarajoitteiden purkamisen myötä kesäkuun alusta alkaen kokoontunut jälleen jumalanpalveluksiin Pyhän Johanneksen kirkkoon. Jumalanpalveluksissa on käynyt noin viisikymmentä ihmistä. Kesän jumalanpalvelukset ovat normaalia lyhyempiä. Piispat ovat antaneet ehtoollisen viettoon, yhdessä laulamiseen, kolehdin kantamiseen, hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia, joita jumalanpalveluksissamme noudatamme.

Voit jättää esirukouspyynnön tätä kautta: https://www.kuopionseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/rukouspyynto1 ja seurakunnallamme on myös postilaatikko esirukouksille, kirkolla B-oven läheisyydessä, portaiden alla olevassa ovessa. Perjantaihin klo 14:ään mennessä jätetyt esirukouspyynnöt ehtivät mukaan lähimmän sunnuntain nauhoitettuun esirukoukseen, sen jälkeen jätetyt siirtyvät seuraavalle sunnuntaille. 

Kirkkoherra
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio