Tervetuloa rippikouluun!

 

Rippikoulu on ainutlaatuinen ajanjakso elämässäsi. Siellä opitaan kristillisen uskon keskeiset sisällöt ja vietetään aikaa yhdessä ryhmän kanssa pelaillen, keskustellen, laulaen, soittaen, saunoen ja nuotiolla istuen.

 

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta, minkä aikana tutustutaan kotiseurakuntaan ja lähdetään rippileirille. Kuopion seurakunnissa on tarjolla myös päivä- tai iltarippikouluja, mikäli et koe leiriä itsellesi sopivaksi. Sopivan rippikoulun ja ajankohdan valinnasta on hyvä keskustella huoltajien kanssa.

Rippikoulu 2020

Tämän vuoden rippikoulut ovat käynnissä muutttunein poikkeusaikatauluin. Lisätietoa rippikoulustasi saat oman ryhmäsi ohjaajilta ja kotiseurakunnastasi.

Konfirmaatiot pidetään tämän hetkisen tiedon mukaan elokuun ja lokakuun aikana. Osallistujamäärää konfrmaatioihin on valitettavasti jouduttu rajaamaan, sillä kirkoissa on rajallinen määrä paikkoja turvavälit huomioiden. Lisätietoa tästäkin saa oman ryhmän ohjaajilta.

 

Rippikoulu 2021

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin on 28.9.-11.10.2020.

Rippikouluilmoittautumista koskeva infokirje postitetaan viikolla 37. Kirje postitetaan automaattisesti kaikille vuonna 2006 syntyneille Kuopion seurakuntien jäsenille.

Rippikouluinfot Kuopion seurakuntien alueen yläkouluilla pidetään viikoilla 38 ja 39 (14.-25.9.2020 välisenä aikana). Infot pidetään kouluaikana ja niihin kouluilta ohjataan kaikki ikäluokkaan sekä seurakuntaan kuuluvat nuoret.

Rippikouluun ilmoittaudutaan ensisijaisesti kotiseurakuntaan. Kaveritoiveet ovat mahdollisia kaverikoodin kautta, eli ensimmäiseksi ilmoittautuva tekee valinnat leireistä ja jakaa sitten saamansa kaverikoodin maksimissaan kahdelle kaverilleen. On siis syytä etukäteen pohtia leirivalinnat yhdessä koko kaveriporukan kesken ja ottaa tähän huoltajat mukaan! 

Rippikouluvaihtoehdot tulevat näkyville tänne nettisivuillemme viimeistään viikolla 35, eli ma 24.8. alkavalla viikolla.

Kolmen kuvan sarja rippikoulun tunnelmista. Rippikoululaisia rannalla ja rippileirillä yhdessä sekä oksaristi

Tule mukaan!

Rippikoulu on ainutlaatuinen ajanjakso nuoren elämässä. Siellä opitaan kristillisen uskon keskeiset sisällöt ja vietetään aikaa yhdessä ryhmän kanssa pelaillen, keskustellen, laulaen, saunoen ja nuotiolla istuen.

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Sen aikana tutustutaan kotiseurakuntaan ja lähdetään rippileirille. Kuopion seurakunnissa on tarjolla myös päivä- tai iltarippikouluja, mikäli leiri ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta. Rippikoulun valinnasta ja sen ajankohdasta on hyvä keskustella koko perheen kanssa yhdessä.

Rippikouluilmoittautuminen tehdään kotiseurakuntaan. Lomake täytetään yhdessä huoltajan kanssa. Lisätietoja rippikouluista löydätte oman kotiseurakunnan kohdalta. (Kotiseurakunnan voi tarkistaa alla olevasta linkistä oman osoitteen avulla.)

Kaverikoodilla ilmoittautuessa leirivalinnat menevät automaattisesti kaverikoodin antajan mukaan. Sama kaverikoodi on voimassa kahdella ilmoittautujalla, sillä kaveriryhmät ovat maksimikooltaan kolme nuorta.

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee aina automaattinen vahvistusviesti huoltajan sähköpostiin. (Tarkastattehan myös roskapostilaatikonne!)

Tieto rippikoulupaikasta tulee huoltajan sähköpostiin viikolla 46 (ma 11.11.2019 alkava viikko).

Rippikoulumaksut

(Vuoden 2021 rippikoulumaksut vahvistetaan syksyllä 2020 kirkkoneuvostossa, joten nämä ovat edellisen vuoden tietoja.)

Rippikouluopetus on ilmaista. Rippikoulumaksulla katetaan ruoka- ja majoituskustannuksia.

Kirkon jäseniltä tai jäseneksi liittyviltä rippikoulumaksu on leirillä lähialueilla tai vaellusrippikoulussa 110€ . 

Lapin leireillä Retkeily- ja kurssikeskus Tievatuvalla rippikoulumaksu on kuljetuksineen 255€.

Ilta- ja päivärippikoulussa peritään ruokamaksuna 40€.

Kuopion seurakuntiin kuulumattomilta maksut peritään kaksinkertaisina. 

Rippikoulumaksusta voi hakea vapautusta/alennusta taloudellisin perustein omasta kotiseurakunnasta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti seurakuntien diakoniatyöntekijöiden toimesta. Päätös postitetaan kotiin kirjeitse.

 

Rippikoulumaksujen vahvistamisen jälkeen rippikoulusuunnittelmat ovat vuoden 2020 osalta muuttuneet siten, että leirijaksoja on lyhennetty ja pääosa rippikoulusta suoritetaan lähiopetuksena seurakuntataloilla. Tämän myötä myös rippikoulumaksuja on tälle vuodelle päivitetty:

Kirkon jäseniltä tai jäseneksi liittyviltä rippikoulumaksu on 57€.

Ilta- ja päivärippikoulussa peritään ruokamaksuna 40€.

Kuopion seurakuntiin kuulumattomilta maksut peritään kaksinkertaisina.

 

Seurakuntien omat rippikoulut Kuopion seurakunnissa

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omaan kotiseurakuntaan.

Tästä linkistä voit tarkistaa kotiseurakuntasi osoitteesi avulla.

Alla linkit Kuopion seurakuntien rippikoulusivustoille:

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA

ALAVAN SEURAKUNTA

KALLAVEDEN SEURAKUNTA

MÄNNISTÖN SEURAKUNTA

PUIJON SEURAKUNTA

JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA

 

Yhteiset rippikoulut Kuopion seurakunnissa

LIIKUNNALLINEN TALVIRIPARI 29.2.-6.3.

Tutustumisjakson ja konfirmaation voi käydä joko Alavalla tai Nilsiässä. Ryhmän yhteinen kaupunkipäivä on la 25.1. Alavalla, johon yhteiskuljetus Nilisästä.

Konfirmaatio helatorstaina 21.5. klo 11 Alavan kirkossa tai klo 10 Nilsiän kirkossa.

Lisätietoja Atte Kääriäinen 040 4888 674 ja Oona Leiviskä 040 4848 319

VAELLUSRIPPIKOULU 9.-16.6.

Rippikoulu alkaa 12.1. klo 10 Tuomiokirkossa messulla, jonka jälkeen jatketaan infolla Keskusseurakuntatalolla. Rippikoululeirin vaellusjakso toteutetaan Saariselän maisemissa. Rippikouluun sisältyy ryhmäytysmislauantai 1.2. Vanhassa Pappilassa ja harjoitusleiriviikonloppu 22.-24.5. Rytkyn leirikeskuksessa.
Konfirmaatio 21.6. klo 13 Tuomiokirkossa.

Lisätietoja Jarkko Voutilainen 040 4848 285.

ILTARIPPIKOULU

Rippikoulu alkaa 12.1. klo 10 Tuomiokirkossa messulla, jonka jälkeen jatketaan infolla Keskusseurakuntatalolla. Ryhmä kokoontuu yleensä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16–18.
Konfirmaatio 17.5. klo 10 Tuomiokirkossa.

Lisätietoja Jarkko Voutilainen 040 4848 285.

PIENRYHMÄRIPPIKOULU 1.-10.6.

Pienryhmärippikoulu pidetään päivärippikouluna Vanhalla Pappilalla, Kuopion keskustassa.
Konfirmaatio 14.6. Alavan kirkossa.

Lisätietoja Hanna Kärsämä 040 4848 474.

ERITYISRIPPIKOULU 1.–6.6. HIRVIJÄRVELLÄ

Rippikouluun sisältyy kevään aikana ennakkoviikonloppu.
Konfirmaatio 7.6. klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa.

Lisätietoja kehitysvammatyön pappi  Risto Tabell 050 5580 204 ja
vammaistyön diakoni Anna-Sofia Olkkola 040 4848 467.

YKSITYIS- / AIKUISRIPPIKOULU

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä tai sen käymiselle ryhmässä on jokin este, voi rippikoulun käydä myös yksityisesti.
Lisätietoa saat kotiseurakunnastasi, sairaalapastoreilta tai asepalveluksen aikana varusmiespapeilta.

 

Rippikoulu Kuopion seurakuntien ulkopuolella

Rippikouluun on mahdollista osallistua myös muualle kuin omaan kotiseurakuntaan Kuopiossa. Tällöin sinun tulee itse olla yhteydessä toivomaasi rippikoulupaikkaan ja huolehtia ilmoittautumisesta ajallaan. Jokaisessa seurakunnassa on oma aikataulunsa ja hinnoittelunsa rippikoulun osalta. Suurimmassa osassa Kuopion ulkopuolella käytäviä rippikouluja tulee ilmoittautua ennen leiriä olevaan seurakuntajaksoon omaan kotiseurakuntaan.

Seurakuntajakso käydäänkin siis täällä Kuopiossa ja sitä varten tulee ilmoittautua TÄSTÄ. Linkki on avoinna 10.11.2019 saakka.

Tästä linkistä lisätietoa järjestöripppikouluista.