Päiväkerho

..."kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on"...

Kaipaako 3-5-vuotias lapsesi puuhaa ja ryhmän toimintaa?  Meidän seurakunnassa päiväkerho kokoontuu maanantaisin ja torstaisin klo 9-11.30.
Päiväkerho tarjoaa virikkeellistä toimintaa 3–5-vuotiaille lapsille. Kerhossa liikutaan, tehdään käsillä, musisoidaan, leikitään ja opetellaan ryhmässä olemisen taitoja. Kerhossa on myös aikaa hiljentymiselle ja ihmettelylle. Kerhon aikana nautitaan omat kerhoeväät. Päiväkerho on maksuton. L

Toimintakaudelle 2022-23 on ilmoittautuminen päättynyt. Voit kysellä vapaata kerhopaikkaa suoraan Paulalta 040 4848 266 / paula.raatikainen@evl.fi. 

Päiväkerhojen vuosisuunnitelma

Päiväkerhojen toimintakausi aloitetaan teemalla ”Ootko mun kaveri”. Tutustutaan uusiin kavereihin ja kerhopaikkoihin. Yhdessä pohdiskellaan miltä kasvaminen tuntuu ja mitä siihen tarvitaan. Etsitään mitä yhteistä meillä on kasvien ja puiden kasvamisen kanssa. Jumala loi - virsi johdattaa luomiskertomuksen tapahtumiin. Lapsen Raamatun kertomuksien avulla tutustutaan Nooan ja hänen arkkiinsa, Saaraan ja Aabrahamiin sekä erimielisiin veljeksiin. Tarkkaillaan mitä luonnossa tapahtuu syksyllä. Enkelilaulut ja –lorut kuuluvat mikkelinpäivän aikaan.

Pieni valo- suuri ilo- on aiheena pimeimpinä kuukausina. Tutustutaan pieneen tyttöön, joka sai apua ja Jeesuksen opetuslapsiin. Pohditaan mitä toisten auttaminen antaa ja ottaa. Pienetkin hyvät teot tuovat valoa ja iloa! Pyhäinpäivän aikoihin mietitään mikä lohduttaa, kun on paha mieli ja surullinen olo. Ihmetellään vertauksia: miten voi pienin olla suurin, lapset viisaampia kuin aikuiset ja kuka saa pitää pellosta löytyneen aarteen tai miten lamppu valaisee vakan alla.

Joulun aika- teema päättää syystoimintakauden. Profeettojen välittämät lupaukset saivat ihmiset odottamaan Messiasta yhtä innolla kuin lapset joululahjoja. Ensimmäisenä jouluna lupaukset täyttyvät. Pyhä perhe- Maria, Joosef ja Jeesus-vauva tulevat tutuiksi. Joulun ilosanoma kuuluu kaikille!

Kerholaisten reppuja tuolien selkänojilla.
Kuva: Paula Raatikainen

Ota yhteyttä

lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO
2. kappalainen
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 Kuopio

Lapsi- ja perhetoiminta.