Rytky1:n leiriblogi

Leirikirje.

Rippikuvauslappu.

 

Tiistai 12.6. Leirivalmisteluja ja -fiilistelyjä

Isoset ovat todella innokkaalla mielellä lähdössä mukaan. Huippuleiri tulossa!

 

Keskiviikko 13.6. Day 1

Riparin eka päivä on mennyt ihan kivasti. Ollaan pelattu kaikenlaisia tutustumispelejä ja jalkapalloo. Eka raamis meni yllättävän hyvin ja ollaan tutustuttu ihan kivasti :).

-Verhot

Saammeko esitellä! Minä olen Eppu, leirin nuorin työntekijä ja tehtäväni on kohottaa tunnelmaa!

 

Raamiksen ja ryhmien jälkeen söimme päivällisen, jonka jälkeen pelattiin kaaosta iltaohjelmassa. Sitten saunottiin ja uitiin. Illan päätteksi vietimme jumista, jonka jälkeen menimme rauhallisin mielin nukkumaan.

 

Torstai 14.6. Tämä päivä

Heräsimme aamulla ihan hyvin nukkuneina, vaikkakin itikoiden jatkuvat hyökkäykset haittasivat uniamme. Ensimmäisellä oppitunnilla käsiteltiin pyhää kolminaisuutta ja se oli iha mukavaa. Ensimmäisen skaban voitti Verhot ja me tulimme toisiksi. Jee!

Syönnin jälkeen oli toinen oppitunti, joka käsitteli virsikirjaa ja sisälsi kisailua. Lepohetkessä kuuntelimme Sadun rauhoittavaa ääntä, jonka jälkeen nautimme päiväjuoman. Sitten saavuimme viettämään raamista.

-Päälliköt

Verhojen meemi päivän tekstistä "Jumalan huolenpito" (Matt. 6:25-34).

Perjantai 15.6. Day 3

Yö meni hyvin ja aamupala oli hyvä, sekä täyttävä. Ensimmäisellä oppitunnilla opeteltiin mitä Raamattu käsittelee ja kuinka sitä luetaan. Päivän skaba oli ulkona. Skaba oli urheilullinen ja kengätkin kastuivat ja Patricin olkapää otti hiukan damagea. Toisella oppitunnilla aiheena oli hengellinen musiikki. Kuunneltiin erilaisia kappaleita ja piirreltiin paperille, mitä musiikista tuli mieleen.

Lepohetkessä kuunneltiin eri artistien hengellisiä kappaleita. Raamiksessa käsiteltiin muiden tuomitsemista ja mietittiin, onko se oikein. Raamatun tekstistä tehtiin nykyaikainen versio, joka kuullaan illan jumalanpalveluksessa.

-Yksisarviset

Ritariperhosten alttaritaulu päivän tekstistä "Armahtakaa!" (Joh. 8:2-11).

Iltaohjelma oli kaikille mieluinen, oltiin ulkona lipunryöstöä ja savolaista jalkapalloa. Illalla saunan lauteet oli täynnä ja vesi melkein lämmintä! Illalla katsottiin porukalla jalkapalloa ja sitten mentiin nukkumaan.

Lauantai 16.6. Day 4

Tänä päivänä skabana oli frisbeegolf. Vapaa-ajalla on pelailtu pelejä koripallosta penkkiurheiluun.

Riparilaisten oppitunnin aikana isoset karkasivat Rytkyltä soutelemaan. "Kaikki" odottavat neljältä alkavaa Islanti-Argentiina peliä.

-Maisa and the Leavings

Verhojen "aika radikaali" meemi päivän tekstistä "Taivaan kansalaisena maailmassa" (Joh. 15:10-17).

Sunnuntai 17.6. Day 5

Saatiin nukkua leirillä kertyneet univelat viime yönä pois, koska herätys oli kaksi tuntia myöhäisempi. Tänään lounas jätettiin kokonaan välistä, sillä söimme tukevan brunssin aamupäivällä. Ruokaa on kyllä täällä saatu enemmän kuin tarpeeksi. Normaalisti meillä on ollut jumalanpalvelukset aina iltaisin. Tänään oli poikkeuksellinen päivä, sillä pidimme jumalanpalveluksen sijasta pidemmän messun heti brunssin jälkeen.

Messussa tarjoiltiin vapaaehtoinen ehtoollinen ja siunaus. Täältä löytyy paljon innokasta porukkaa laulamaan ja saamme aina hyvät musaesitykset jumalanpalvelusten yhteydessä.  

-Ritariperhoset

-Maisa and the Leavingsien meemi päivän tekstistä "Jumalan rakkauden uhritie" (Luuk. 18: 31-43).

Iltaohjelmassa oli levyraati, jossa kuuntelimme eri gospelbändien musiikkia. Kappaleiden välissä Pyry ja Matias esittivät erittäin hauskoja Igor-sketsejä. Levyraadin jälkeen pelasimme vielä kaksi kierrosta pollaa ja rollaa.

Maanantai 18.6. Day 6

Hyvien unien jälkeen heräsimme iloisena uuteen päivään. Päivän toisella oppitunnilla pidettiin paneelikeskustelu, jossa leiriläisten nimettömiin kysymyksiin olivat vastaamassa joukko isosia ja ohjaajia.

Kaikilla vastaajilla oli oma roolihahmo. Pentti Pessimisti oli porukan suosikki. Jaska on hassu ukko! Loppu.

-Verhot

Yksisarvisten alttaritaulu päivän tekstistä "Kristityn vapaus" (Mark. 2: 23-28).

Kysymystunnin jälkeen päätettiin konfirmaatiolaulu ja sen jälkeen meidän ryhmämme piti raamiksen laiturilla kovassa tuulessa. Päivällisen jälkeen vietimme iltaa diakoniarastien ja ihmissuden muodossa. Sitten kävimme saunassa ja uimassa. Saunan aikana jotkut pelasivat jalkapalloa. Iltapalan jälkeen vietimme jumalanpalvelusta, jossa ryhmämme johtaja Antsa piti maagisen saarnan. Sen jälkeen menimme nukkumaan.

Tiistai 19.6. Day 7

Aamulla heräsimme enmmän tai vähemmän virkeinä. Aamupalan jälkeen ensimmäisellä oppitunnilla käsittelimme lähetystyötä ja isoset kertoivat isoskoulutuksesta.

Lounaan jälkeen meillä oli toinen oppitunti, jossa teimme loppukokeen. Sitten meillä oli lepohetki, jossa kirjoitimme lapuille toisistamme positiivisia asioita. Päiväkahvin jälkeen me pidimme raamiksen ja kirjoitimme tämän. P.S. Milla voitti koripallossa ensimmäistä kertaa leirin aikana.

-Päälliköt 

Iltaohjelmassa oli jumis ja kodassa makkaranpaistoa. Sitten saunottiin ja päivän päätteeksi iltapiiri ja nukkumaan.

Keskiviikko 20.6. Day 8

Aamiaisen jälkeen aloitettiin reippaina siivoaminen ja olimme kyllä tosi tehokkaita! Ehdimme siis hyvin olla vielä yhdessä ulkona pelien ja leikkien merkeissä. Koko viikon kestäneestä skaba-kilpailusta voittajaksi julistettiin Verhot ja heille annettiin pikkupalkinnot ja iso käsi! Ennen kotiin lähtöä nautittiin vielä lounas ja sitten suuntasimme takaisin sivistyksen pariin.

  

Leiri meni kivasti ja jokaisella on hyvät fiilikset! Moni taisi saada uusia kavereita, mikä on ilo kuulla :)

-Elina