Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Tilataideteos Kuopion tuomiokirkkoon  

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt hankkia tuomiokirkkoon tilataideteoksen "Tuomiokirkon kastepuu ja lasten alttari". Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttavat myös kirkkotaiteessa ansioituneet kuopiolaiset taiteilijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo.

kuvassa Tuomiokirkko

Teoksen ideoinnissa on ollut mukana tuomiokirkkoseurakunnan kasvatustiimi. Teos sijoitetaan tuomiokirkon eteläpäätyyn, jossa nykyäänkin sijaitsee lasten nurkkaus. Kastepuu toteutetaan käsin työstetystä puumateriaalista. Se muodostaa lasten alttarin kanssa tuomiokirkon etelän puoleisen sisäänkäynnin viereen tilateoksen, missä lapset voivat viettää aikaa jumalanpalvelusten aikana tai lapsiryhmät kokoontua hartauteen.  Kastepuun lehtinä ovat kristallit.  Kastettujen nimet kirjataan nauhoihin, jotka kiinnitetään puun kristalleihin.  Alttarissa ja nurkkauksen muussa esineistössä hyödynnetään kirkon vanhoja penkkejä ja muuta tuomiokirkon varastossa olevaa historiallista esineistöä.  Alttarille tulee myös kirkkovuoden mukaan vaihtuvaa, raamatun kertomuksiin liittyvää materiaalia, jolla lapset voivat leikkiä.   

Teos rahoitetaan Aino ja Olavi Talveksen testamenttirahaston varoilla.  Seurakuntaneuvosto haluaa tällä teoksella muistaa Talveksia, joille tuomiokirkko ja lapset olivat rakkaita.   

3.6.2022 11.28