Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi Kuopiossa kohtuullisen vilkkaasti

Kuopion torin ennakkoäänestyspiste oli suosittu. Ensimmäisenä päivänä torilla äänesti yli 200 ihmistä. Yhteensä tiistaina ääniä kertyi eri paikoissa lähes 750. Ennakkoäänestys jatkuu lauantaihin 12.11. asti. Varsinaisena äänestyspäivänä 20.11. voi äänestää vain oman kotiseurakunnan äänestyspaikassa.  

Ennakkoäänestyskontti_torilla_750x500.jpg

Ennakkoäänestys

Vuoden 2018 seurakuntavaaleissa ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ääniä kertyi 776 ja vuonna 2014 äänestäjiäoli ensimmäisenä päivänä 850.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.−12.11.2022. Ennakkoäänestyspaikkoja on esimerkiksi kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä Kuopion torilla.

Ennakkoäänestyspaikat ja ehdokkaat löytyvät Kuopion seurakuntien vaalisivustolta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänioikeutettu voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa riippumatta siitä, missä seurakunnassa hän on kirjoilla. Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.  

Varsinaisena vaalipäivänä 20.11. voi äänestää ainoastaan oman seurakunnan nimeämässä äänestyspaikassa. 

Vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa 

Seurakuntavaaleissa on tälläkin kertaa valtakunnallinen vaalikone, joka auttaa äänestäjiä ehdokasvalinnassa. Seurakuntavaaleissa on yhteensä 14 300 ehdokasta, osa ehdokkaista on ehdolla seurakuntayhtymissä kaksissa vaaleissa. 

Vaalikoneeseen on vastannut reilusti yli puolet ehdolla olevista. Vaalikone löytyy Kuopion seurakuntien vaalisivustolta.  Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhdet vai kahdet vaalit? 

Suurin osa ehdokkaista on ehdolla seurakuntayhtymissä kahdessa vaalissa. 

Kuopion seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit, joissa valitaan luottamushenkilöt sekä yhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon.

Vaaleilla valitaan 354 seurakuntaan yhteensä lähes 8000 uutta luottamushenkilöä. Sopuvaalit järjestetään 44 seurakunnassa. Luottamushenkilöt valitaan kaudelle 2023−2026. 

Vaalikeräys  

Seurakuntavaalien yhteydessä järjestetään seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa. Lue lisää vaalikeräyksestä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Seurakuntavaalit näkyvät sosiaalisessa mediassa #seurakuntavaalit.  
 

Tue Nov 08 19:52:00 EET 2022