Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Suositut hautausmaakävelyt alkavat

Opastettuja kävelykierroksia tehdään kesä-elokuussa eri hautausmaille niin Kuopion keskustassa kuin Kallaveden ja Järvi-Kuopion seurakuntien alueilla.

Hautausmaan avoin portti, käytävä, nurmea ja hautakiviä.

Kuva: Tuija Hyttinen

Tänä vuonna kävelykierrosten teemoja ovat mm. Totuuksia ja tarinoita elämästä Kuopion Isolla hautausmaalla sekä Eskon puumerkki, kotiseututyötä Nilsiässä Kankaisen hautausmaalla. Hautausmaakävelyillä saa tietoa hautausmaista, muistomerkeistä, historiasta ja vainajien elämästä. Kävelyt ovat avoimia teitä paikkakunnan historiaan. Hautausmaakävelyille on vapaa pääsy.

Hautausmaa on monien kiehtovien tarinoiden ja muistojen paikka. Hautausmaakävelyillä nähdään monien paikkakuntalaisten merkkihenkilöiden haudat, kuullaan elämäntarinoita ja hämmästellään hautamuistomerkkien rikkautta ja symboliikkaa. Hautausmaakävely on oivallinen tapa tutustua niin koti- kuin mökkipaikkakunnankin menneisyyteen. 

Hautausmaakävelyjen ajat ja paikat

Hautausmaalla pappi tai diakoniatyöntekijä tavattavissa 

Kuopion Isolla hautausmaalla päivystävät pappi tai diakoniatyöntekijä sään salliessa torstaisin 6.6.–15.8.2024 klo 11–13. Voit jutella heidän kanssaan mieltäsi askarruttavista asioista tai ihan vain vaihtaa kuulumisia. 

23.5.2024 13.08