Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Uusia rovastin nimityksiä Kuopion hiippakunnassa

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on 28.6.2017 reformaation merkkivuonna myöntänyt rovastin arvonimen neljälle Kuopion hiippakunnan papille. Yksi heistä on Kuopion Puijon seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Jaana Marjanen.
JaanaMarjanen__THUMB.jpg

 

Rovastin arvonimet on myönnetty seuraaville henkilöille:

Oiva Malinen on vihitty papiksi 31.12.1982. Hän on palvellut pitkään ja ansiokkaasti pappina eri tehtävissä, viimeksi Keiteleen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 1987. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Siilinjärven rovastikunnan lääninrovastina ja Kuopion hiippakunnan kirkolliskokousedustajana.
 
Jaana Marjanen on vihitty papiksi Ruotsissa 12.6.1983 ja on saanut pappisoikeudet Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa 25.5.1988. Hän on palvellut pitkään ja ansiokkaasti pappina eri tehtävissä, viimeksi Puijon seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003.

Lisäksi hän on toiminut muun muassa Kuopion tuomiorovastikunnan lääninrovastina, Kuopion hiippakunnan kirkolliskokousedustajana, Suomen Ekumeenissa Neuvostossa evankelis-luterilaisen kirkon edustajana, Kirkon Ulkoasiain Neuvostossa sekä lukuisissa muissa luottamustehtävissä.
 
Martti Sallinen on vihitty papiksi Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa 7.1.1989. Hän on palvellut pitkään ja uskollisesti pappina Iisalmen seurakunnassa ja toiminut iisalmelaisten sielunpaimenena.
 
Martti Turunen on vihitty papiksi Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa 30.5.1996. Hän on palvellut pappina lähetystyössä Etu-Aasiassa ja Saksassa ja seurakuntapappina Pohjois-Karjalan alueella eri tehtävissä, viimeksi Polvijärven seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016.

 

Mikä on rovasti?

Rovasti on kirkollinen arvonimi. Piispa voi myöntää rovastin arvon kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle papille. Lisäksi papin tulisi olla vähintään 50 vuoden ikäinen. Arvonimeä ei myönnetä teologian tohtorille.

 

29.6.2017 14.49