Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Ruoka-apua opiskelijoille

Oppilaitoksilla on tunnistettu koronaepidemian vuoksi erityisessä avun tarpeessa olevat opiskelijat. Oppilaitokset lähtevät yhteistyössä tukemaan opiskelijoita lahjoituksin. Apu toteutetaan seurakuntien diakoniatyön kautta. 

Kasviksia laatikoissa.

Koronaepidemian vuoksi taloudellisessa ahdingossa olevia Itä-Suomen yliopiston sekä Savonia- ja Karelia-ammattikorkeakoulujen opiskelijoita autetaan Kuopiossa ja Joensuussa. Apu toteutetaan hankkimalla lahjoitusvaroin ostokortteja, joilla opiskelijat voivat ostaa kaupasta ruokaa välittömään tarpeeseen.
 
Itä-Suomen yliopisto, Savonia- ja Karelia-ammattikorkeakoulut, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta sekä Savotta- ja Poka-opiskelijakunnat lahjoittavat yhteensä 140 ostokorttia jaettavaksi erityisessä tuen tarpeessa oleville opiskelijoille. Ostokorttien hankinta ja jakelu toteutetaan Kuopion ja Joensuun ev.lut. seurakuntien oppilaitostyön ja diakoniatyön kautta.
 
Ostokortit jaetaan Kuopiossa ja Joensuussa keskustan alueen seurakuntien diakoniatyön pisteisiin, joista diakoniatyöntekijät jakavat ne yhteyttä ottaville opiskelijoille. Opiskelijan on ostokorttia hakiessaan todistettava henkilöllisyytensä ja osoitettava olevansa yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelija. 
 
Ruoka-apua tarvitseva opiskelija ottaa yhteyttä oman asuinalueensa diakoniatyöntekijään soittamalla tai laittamalla sähköpostin ja sopii ostokortin noudosta. Oman asuinalueesi diakoniatyöntekijän yhteystiedot löydät: yhteishenki.fi/opiskelijan-ruoka-apuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja ruoka-apuun liittyvistä järjestelyistä antavaa seurakuntien johtava oppilaitospastori, kampuspappi Raimo Hakkarainen, puh. 040 4848 471, raimo.hakkarainen@uef.fi                                                                                                          
                                                         

22.4.2020 11.42