Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Sektorimalli käyttöön osassa Kuopion kirkkoja

Kuopion ev.lut. seurakunnat siirtyvät sektorimallin käyttöön osassa kirkoista 21.3. Jumalanpalveluksiin voi näin osallistua suurempi määrä ihmisiä.

kuvassa ihmisiä menossa kirkkoon

Sektorimallissa suuret kirkkotilat jaetaan erillisiin 20 hengen sektoreihin. Eri sektoreiden välille ei synny kontaktia. Sektorit ovat etäällä toisistaan ja niihin kuljetaan pääsääntöisesti oman sisäänkäynnin kautta. Myös ehtoollista jaetaan sektoreittain. Sektoreita voi olla käytössä 2-3.

Kirkoissa noudatetaan maskeihin, kahden metrin turvaväleihin ja käsihygieniaan annettuja ohjeita. Käytännöt voivat olla erilaisia kirkkojen tiloista riippuen.Työntekijät ohjeistavat vielä kirkkoon tulijoita paikan päällä. 
Sektorimalli otetaan käyttöön 21.3. Tuomiokirkossa sekä Alavan, Neulamäen, Kallaveden, Maaningan, Nilsiän, Muuruveden ja Kaavin kirkoissa sekä Tuusniemen seurakuntakodilla.

Säyneisen kirkossa sektorimallia käytetään vain pääsiäisviikonloppuna 1.4. - 4.4.

Männistön, Puijon ja Tuusniemen kirkoissa siirrytään sektorimalliin 1.4. 

Tiedot kannattaa tarkistaa verkosta

Rajoitukset saattavat muuttua ja tiedot kannattaa aina tarkistaa verkkosivuilta tai seurakunnasta. 
Mikäli alueen koronapandemian tilanne heikkenee, osallistujamäärää rajataan Itä-Suomen aluehallintoviraston antamien ohjeiden mukaan. 

Sektorimalli on käytössä ainoastaan kirkoissa vietettävissä jumalanpalveluksissa.
Kirkollisissa toimituksissa eli kasteissa, vihkimisissä, konfirmaatioissa ja hautajaisissa ei käytetä sektorimallia. Perhejuhlat ja muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia, joissa tulee noudattaa voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta.

Ohjeita laadittaessa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on tehnyt yhteistyötä Itä-Suomen ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston asiantuntijoiden kanssa. Seurakunnat ovat noudattaneet kokoontumisrajoituksia vapaaehtoisesti, vaikka sitä ei kokoontumislaissa edellytetä. Piispan laatimassa ohjeessa sovelletaan aluehallintoviraston antamia rajoituspäätöksiä.

18.3.2021 12.48