Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Hautausmaalla pappi tavattavissa kesällä

Kesäkuusta alkaen Kuopion Isolla hautausmaalla päivystää pappi kerran viikossa. Kesäkuussa alkavat myös hautausmaakävelyt, joita kesän aikana järjestetään 12 hautausmaalla.

Hautausmaa kesällä, kaksi ihmistä kävelemässä.

Kuva: Tuija Hyttinen

Kuopion Isolla hautausmaalla alkaa päivystää hautausmaapappi kesätorstaisin 10.6. alkaen kello 11–13 sään salliessa. Papin kanssa voi pysähtyä keskustelemaan erilaisista mieltä askarruttavista asioista. Pappi on hautausmaalla tavattavissa elokuun loppuun asti. Toiminnasta vastaavat Kuopion ev.lut. Tuomiokirkkoseurakunnan, Alavan, Kallaveden, Männistön ja Puijon seurakuntien papit.

Tuoreimman seurakuntien tunnettuustutkimuksen mukaan myös Kuopiossa monille paikkakuntalaisille hautausmaa on tärkein seurakunnan paikoista. Kesällä hautausmaat ovat viihtyisiä puistoja. 

Suositut hautausmaakävelyt alkavat kesäkuussa 

Kuopiossa järjestetään tänäkin kesänä hautausmaakävelyjä kesäkuun alusta alkaen. Opastettuja kierroksia järjestetään 12 hautausmaalla: kaupunkialueella Isolla hautausmaalla, Flodbergin ja Kettulanlahden hautausmaalla, Vehmersalmen ja Vehmersalmen Horkanlahden hautausmaalla, Riistaveden, Tuusniemen, Maaningan ja Syvänniemen hautausmaalla, Karttulan vanhalla hautausmaalla sekä Nilsiän Kankaisen hautausmaalla ja Vanhan kirkon puistossa. Kävelykierrosten teemoja ovat tänä vuonna mm. kuopiolaiset elämäntarinat ja kohtalot, vanhat puutarhat ja puutarhurit, eri alojen ammattilaiset ja 1800-luvun nilsiäläiset. Kävelyihin on vapaa pääsy. 

Opastettuja hautausmaakävelyjä on toteutettu jo yli kaksikymmentä vuotta, ja ne ovat olleet erittäin suosittuja. 

Lisätietoja hautausmaakävelyistä

17.5.2021 09.22