Iltamusiikki 17.6.2021

Kesän ensimmäisessä iltamusiikkissa kuullaan Claude Debussyn Tuhlaajapoika, L'enfant prodigue. Esiintyjinä Ilona Jokinen (sopraano), Ville Salonen (tenori), Henri Tikkanen (baritoni) ja Ilpo Laspas (urut). 

Yksinäytöksinen oopperakantaatti on Claude Debussyn (1862–1918) romanttissävyinen nuoruudenteos. Konsertissa teos kuullaan Ilpo Laspaksen ainutlaatuisena urkusovituksena. Edouard Guinandin kirjoittaman libreton keskeisiä teemoja ovat tuhlaajapojan ja vanhempien väliset suhteet, sukupolvien väliset ristiriidat, rakkaus ja anteeksianto. Tuhlaajapoika Azaël (Ville Salonen) muuttuu hylkiöksi jätettyään kotinsa maallisten ilojen vuoksi. Lopulta hän palaa katuvana kotiinsa, jossa hänen vanhempansa Lia (Ilona Jokinen) ja Siméon (Henri Tikkanen) ottavat hänet vastaan rakastaen ja anteeksiantaen. Teoksessa on aarioita, duettoja ja tertsettejä sekä instrumentaaliosuuksia.

Konsertti Kuopion tuomiokirkossa alkaa klo 20. Ohjelma 15 € (eläkeläiset, opiskelijat ja muut alennusryhmät 10 €).

 

Lähikuvissa Ilona Jokinen (vasemmalla) ja Ilpo Laspas.
Ilona Jokinen ja Ilpo Laspas
Lähikuvissa Henri Tikkanen (vasemmalla) ja Ville Salonen.
Henri Tikkanen ja Ville Salonen

Ilona Jokinen

Sopraano Ilona Jokinen on palkittu useissa kansallisissa laulu- ja liedkilpailuissa. Jokisen laaja ohjelmisto ulottuu barokista nykypäivään, ja hän on kantaesittänyt paljon uutta lied- ja oopperamusiikkia.

Ville Salonen

Tenori Ville Salonen on esiintynyt monipuolisesti niin oopperassa, operetissa ja musikaalissa kuin puhe- ja tv-teatterissa.

Henri Tikkanen

Baritoni Henri Tikkanen on laulanut lukuisissa oopperarooleissa Suomessa ja ulkomailla. Kuopiossa syntynut Henri Tikkanen tunnetaan myös intohimoisena liedin ja taidelaulun esittäjänä ja työskentelee aktiivisesti useiden uraatekevien pianistien kanssa ympäri Suomea

Ilpo Laspas

Ilpo Laspas on cembalon-, urkujen- ja continuosoiton ammattilainen. Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla.