Iltamusiikki 22.7.2021

Kesän kuudennessa iltamusiikissa esiintyy ranskalainen urkutaitelija Jean-Baptiste Dupont.

Konsertti Kuopion tuomiokirkossa alkaa klo 20. Ohjelma 15 € (eläkeläiset, opiskelijat ja muut alennusryhmät 10 €).

Lähikuvassa Jean-Baptiste Dupont.
Jean-Baptiste Dupont. Kuva: Laurent Belet

Jean-Babtiste Dupont

Jean-Babtiste Dupont on kansainvälisen uran tehnyt, arvostettu urkutaitelija. Hän on esiintynyt useiden Euroopan maiden, Yhdysvaltojen ja Venäjän arvostetuissa paikoissa, mm. Pariisissa, New Yorkissa, Berliinissä, Lontoossa, Kölnissä, Kööpenhaminassa, Wienistä, Mariinskyn konserttisalissa, Bolchoï-teatterissa ja Berliinin filharmoniassa. Hänellä on laaja ohjelmisto renessanssista nykypäivään, mukaan lukien monia sovituksia. Jean-Baptiste Dupontia on kutsuttu yhdeksi urkujen suurimmista nuorista improvisoijista. Hän on usein vieraileva esiintyjä kansainvälisillä festivaaleilla sekä radioissa. Improvisaation asiantuntijana hänet kutsutaan säännöllisesti pitämään mestarikursseja. Hän on toiminut Ranskassa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Saksassa kilpailujen tuomaristossa.

Dupont on saavuttanut palkintosijoja monissa urkukilpailuissa niin ohjelmistotulkinnassa kuin improvisaatiossa. Hän voitti ensimmäisen palkinnon (improvisaatio) St-Albansin kansainvälisessä kilpailussa heinäkuussa 2009; 2. palkinto, yleisöpalkinto, Glinka ja De Boni Arte -säätiön palkinnot Mikael Tariverdiev -kilpailussa Kaliningradissa Venäjällä 2009; ja kolmas palkinto Xavier Darassen kansainvälisessä kilpailussa (Toulouse, Ranska) lokakuussa 2008. Jean-Baptiste Dupontin improvisaation, urkujen-, pianon- ja cembalonsoiton opettajina ovat toimineet Michel Bouvard, Louis Robilliard, Philippe Lefebvre, Jan Willem Jansen sekä Thérèse Dussaut.

Dupont nauhoittaa Max Regerin urkuteokset Hortus Editionsiin. Tähän mennessä julkaistut teokset ovat saaneet kiitosta kansainväliseltä lehdistöltä. Hänen työnsä Max Regerin musiikin parissa sai kansainvälistä tunnustusta, ja myöhemmin Jean-Baptiste Dupont kutsuttiin useisiin säveltäjään liittyviin symposiumeihin sekä kansainvälisiin tapahtumiin. Viimeisimpiä julkaisuja ovat improvisaatiotallenne Hortus-levy-yhtiölle ja Widorin sinfonia nro 8 musiikkikriitikoiden ylistämälle Audite-levy-yhtiölle.

Jean-Baptiste Dupont nimitettiin Bordeaux'n katedraalin urkuriksi huhtikuussa 2012. Hän oli ”Bordeaux'n katedraalin pyhän musiikin” perustaja ja taiteellinen johtaja 2014-2019 ja hän puhuu katedraalin urkujen jälleenrakentamisen puolesta.

Jean-Baptiste Dupont on toiminut itsenäisenä urkukonsulttina vuodesta 2018 lähtien.

Lue lisää Dupontin verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Facebook-sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.