Iltamusiikki 8.7.2021

Kesän neljännessä iltamusiikissa esiintyy urkuri Olli Pyylampi. Urkumusiikkia Bachista ranskalaiseen romantiikkaan ja impressionismiin. Säveltäjäniminä Bach, Bonnet, Franck ja Vierne.

Konsertti Kuopion tuomiokirkossa alkaa klo 20. Ohjelma 15 € (eläkeläiset, opiskelijat ja muut alennusryhmät 10 €).

Lähikuvassa Olli Pyylampi.
Olli Pyylampi

Olli Pyylampi

Musiikkitieteen tohtori Olli Pyylampi työskentelee Kallion seurakunnan pääurkurina ja hän on konsertoinut Suomessa ja Euroopassa.

Pyylampi opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin johdolla vuosina 1995–2006 ja suoritti A-tutkinnon parhain arvosanoin. Pyylampi on opiskellut urkujensoittoa myös Amsterdamin konservatoriossa opettajanaan professori Pieter van Dijk, minkä päätteeksi hän suoritti Bachelor of Music -tutkinnon. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan useilla koti- ja ulkomaisilla mestarikursseilla. Joulukuussa 2019 Olli Pyylampi valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian taiteilija-koulutuksesta aihealueenaan saksalaiseen urkumusiikkiin liittyvät esittämiskäytännöt.

Pyylampi voitti toisen palkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2005. Hän on konsertoinut solistina eri puolella Suomea sekä Hollannissa, Itävallassa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä. Hän on myös tehnyt yhteistyötä kamarimuusikkona ja säestäjänä useiden kuorojen, instrumentalistien ja laulajien kanssa sekä avustanut usein kosketinsoittajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Olli Pyylampi työskentelee Helsingin Kallion seurakunnan pääurkurina. Lisäksi hän toimii urkumusiikin tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on myös työskennellyt asiantuntijana ja valvojana useissa urkujenrakennusprojekteissa ja kuuluu sekä Helsingin seurakuntayhtymän että Kirkkohallituksen urkuasiantuntijaryhmään.