Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 2020

 

Kuopion seurakuntien toiminnassa ja jumalanpalveluksissa on monia poikkeusjärjestelyitä koronatilanteesta johtuen. Seuraamme tilannetta ja on mahdollista, että tiedot vielä muuttuvat. Ilmoitamme muutoksista mahdollisimman pian.

Jumalanpalvelukset kirkoissa 1.6. alkaen

Jumalanpalveluksiin kirkoissa voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi.

Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista.

Seurakuntalaisten toivotaan ottavan mielellään omat virsikirjat mukaan. Virsikirja löytyy myös verkosta osoitteessa virsikirja.fi.

Seurakuntien viikkotoiminta ja tapahtumat

Seurakuntatilaisuuksia voidaan järjestää henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen. Seurakuntien toiminnasta löytyy ajantasaista tietoa tapahtumakalenteristamme.

Kirkolliset toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä

Kasteisiin, vihkimisiin ja hautaan siunaamisiin kirkoissa voi osallistua yli 50 henkilöä, pienissä tiloissa vähemmän. Osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Mikäli käytettävissä oleva tila on pieni, voidaan väkimäärää joutua rajaamaan alle 50 henkilöön. 

Tuomiokirkko on avoinna myös kesällä

Kuopion tuomiokirkon ovet ovat avoinna kesällä 2020 seuraavasti:
1.6.-14.6. ma-la klo 10-15 ja su messun jälkeen klo 12-15, lisäksi 5.6 -28.8. perjantaisin klo 18-21
15.6.-10.8. ma-pe klo 10-18, jolloin kirkon opas paikalla, la klo 10-15 ja su messun jälkeen klo 12-15 
11.8.-31.8. ma-la klo 10-15 ja su messun jälkeen klo 12-15

Tuomiokirkossa on kesäkuussa pappi tavattavissa välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen sunnuntaisin, ei päivystystä.

Muut kirkot ovat kesällä avoinna vain sopimuksen mukaan. 

Rippileirit ja kesäleirit

Kesän rippikoulut toteutetaan siten, että niihin kuuluu intensiivijakso päiväkouluna arkisin sekä lyhennetty leirijakso kesän lopussa tai syyskaudella. Konfirmaatiot pidetään leirijaksojen jälkeen.

Kesäleirit ja Kesis on tältä kesältä peruttu, mutta tarjoamme tilalla Koululaisten kesä 2020 -päivätoimintaa. Ilmoittautumisaika kesätoimintaan on päättynyt.

Kesäkahvilat perheille käynnistyvät myös kesäkuun aikana.

Kesän muista toiminnoista löydät lisätietoa tapahtumakalenteristamme.

Diakoniatyö

Ota yhteyttä oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään, jos toivot henkistä tai hengellistä keskusteluapua tai apua arjen asiointiin, kuten ostosten kuljetusapuun (kauppa/apteekki). Kaikkien Kuopion seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja diakoniapappien nimet, yhteystiedot ja työalueet löytyvät seurakuntien sivulta yhteystiedoista ja Apua ja tukea -osiosta.

Perheneuvonta

Parisuhde voi joutua lujille tilanteessa, jossa on paljon huolta ja uuden arjen rakentaminen vie voimavaroja ja energiaa.  

Perheneuvonta tapahtuu etäyhteyksien välityksellä, ja perheneuvonta voi jatkua jo ennestään asiakkaina olevien parien ja perheiden kanssa. Myös uudet asiakkaat voivat hakea apua parisuhteen ja perheen vaikeuksiin.

Perheneuvonta verkkosivuillamme

Valtakunnallisesti kirkon perheneuvojat tarjoavat tukea ja näkökulmia parisuhteeseen kirkon uudessa Rakkausklinikka-palvelussa Terve.fi.sivustolla

Sairaalasielunhoito

Sairaalapapit ovat tukena potilaille, heidän läheisilleen ja sairaalan henkilökunnalle sairauden ja kriisien keskellä. Sairaalapapin kanssa voi käydä läpi omaa elämäntilannetta ja sairauden tuomia tunteita ja muutoksia. Keskustelu on luottamuksellista. Omien toiveiden mukaan on mahdollisuus myös hartaushetkeen tai yksityiseen ehtoolliseen.

Tarvittaessa sairaalapappi auttaa yhteyden saamisessa oman uskontokunnan työntekijään.

Sairaalapapit tavoittaa hoitohenkilökunnan kautta, soittamalla suoraan sairaalapapin matkapuhelimeen tai Kuopion yliopistollisen sairaalan vaihteen kautta. Arki-iltaisin klo 16-22 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8-22 sairaalapapin tavoittaa päivystysnumerosta 050 526 3768.

Sairaalasielunhoito verkkosivuillamme

Seurakuntien toimistot ja keskusrekisteri, hauta- ja puistotoimisto ja hallintopalvelut 

Seurakuntien toimistot, keskusrekisteri, hallintopalvelut, hauta- ja puistotoimisto palvelevat arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostilla.
Tiedot voivat muuttua, tarkista viimeisimmät tiedot seurakuntien verkkosivuilta.

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen voit tilata myös verkossa.
 

Keskusteluapua

Rukouspyyntö-lomake verkossa