Talitintti, Kain ja Abel 

Uutiskuvaa kaupungin raunioista, toimittajan puheen taustalta kuulen  tutun äänen, talitintti.  Kevät tulee myös raadellulle maalle. 
Helmikuun 24. päivästä asti  on ahdistanut. Pahat uutiset. Hämmästys, kuinka julma ihminen voi toiselle olla. Väkivalta, kunniattomuus, silmitön ja silti suunnitelmallinen murhaaminen. Valhe ja tuho.

 
Kirkko ja seurakunnat ohjeistavat rauhallisuuteen, ahdistusta ei ole syytä kasvattaa. Kuitenkin mietin kuten monet muut pieniä  lapsia pimeissä kellareissa, nuoria joiden kuuluisi saada kasvaa auringossa, sinnikkäitä aikuisia,  tavallisia päiviä, joiden pienet huolet tuntuvat nyt ylellisyydeltä.  
  
Onneksi kuulin Lenita Airiston sanovan Ylen aamussa ettei nyt  pidä ruikuttaa. Tarvitaan uskoa tulevaisuuteen. Hän oli vakuuttavampi kuin  yksikään kirkonnainen, mies- tai muu  tähän asti. 

Kun kuulen pöyristyttäviä asioita Venäjän armeijan hirmuteoista ja valheita, joilla niitä peitellään, muistan ensimmäistä  veljesmurhaa. 
Kain murhasi Abelin kateuden vuoksi. Jumala vaati hänet heti  tilille ja sanoi: mitä oletkaan tehnyt. Etkö kuule, kuinka veljesi veri huutaa minulle maasta?

 
Tämä lohduttaa. Yksikään ei unohdu Jumalalta, viattomien veri vaatii  oikeutta. 

Raija Jokela
Maaningan alueen pappi

 

Seurakuunan kevätretki Maaningan kirkolle ja Korkeakoskelle to 19.5.2022

Lähtö Kallaveden kirkolta, Rauhalahdentie 21 klo 10.15. Tutustuminen Maaningan kirkkoon klo 11-11.40 ja kahvit Maaninkatalolla.

Korkeakoskella noin klo 13.3.-14.15 ja paluu Kallaveden kirkolle. Matkan hinta 10 € (kerätään matkalla). Matkanjohtajana Matti Pentikäinen. Ilmoittautumiset Eija Räsäselle puh: 040  4848 327 tai eija.rasanen@evl.fi.

 

Päivittäiset bussimatkat Kuopiosta Joensuun herättäjäjuhlille la 2.7. ja su 3.7. Reitin varrelta kyytiin Matkan hinta 35€/päivä. Matkan järjestäjä Kuopion Tila-Auto. Tied. ja ilm.17.6.mennessä hanna.kinnunen@tila-auto.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai 044 732 9000. Kuopion Tila-Auto OyLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15. Maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimitse  040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Hölmistyneen oloinen talitintti pöydällä.
Kuva Eija Räsänen