Raamatuttaa

 

Aikani kuluksi kaupungilla käyn usein kirjakaupassa. Psykologia – ja uskonto osasto vetää puoleensa. Kivoja kirjoja: Idiootit ympärilläni, Eniten …….kaikki, Kuinka olla ihminen yms. Monet keskittyvät ihmissuhteisiin ja työssä jaksamiseen. Samaistumista tapahtuu siellä kirjakaupan hyllyn äärellä. En luota itsehoito-oppaisiin, tunnelukkoteokset saavat ahdistumaan. Pärjättävä olisi kuitenkin ennen deadlinea. Kuopassa ei tarvitse enää päteä eikä pärjäillä.

Synkeiden hetkien paras kirja on ehdottomasti Raamattu. Jos olemassaolo ahistaa voin tarttua Saarnaajaan ja todeta että ollaan yhtä pessimistejä, aikaväliä vaikka meillä on se muutaman tuhannen vuotta jos ei enemmänkin. Kun kaipaan lohtua etsin Luukaan evankeliumin jossa kiltti ja väkevä Nasaretilainen kohtaa henkilökohtaisesti heitä, joita siihen aikaan pidettiin rupusakkina. Jos kaipaan  väriä elämään voin aina etsiä hurjan Danielin ja vielä hurjemman Ilmestyskirjan. Jos parisuhde ei toimi, voin aina vilkaista Laulujen Laulusta että eräillä se on toiminut. Sanalla sanoen: Raamattu on kirjojen kirja. Sen lukeminen voi muuttaa elämän kokonaan- useimmiten hyvään suuntaan koska sen pääviesti on: Aina on toivoa!

Opin työtoveiltani Sannalta sen, että Raamattua voi lukea myös leikkien. Sitä voi tuunata ja sen kanssa voi piirtää, laulaa tai kirjoittaa. Kaikki ajatukset ovat sallittuja. Kaavoja ei tarvita, sana elää.

Sana ”raamatullinen” voi kuullostaa samalta kuin ”vanhanaikainen, vuodelta pottu ja saha.” Se tarkoittaa kuitenkin muuta: Elävää, haastavaa, puhuttelevaa, jotain, joka kutsuu kohtaamaan itsensä Jumalan. Ja ihmisen se kutsuu kohtaamaan itsensä rehellisesti, omana itsenään, ilman pätemistä tai pärjäilyä.

Oikein raamatullista kevättä kaikille!

Raija Jokela
rovastikuntapappi Maaningan alue
 

 

Yhteisvastuukeräys Kallaveden seurakunnassa

Osallistu Kallaveden  seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen klikkaamalla alla olevaa Yhteisvastuusydämen kuvaa.
Linkin kautta aukeaa maksulomake. Sieltä pääset parilla klikkauksella oman verkkopankkiisi tekemään lahjoituksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitämme lahjoituksestasi !

Yhteisvastuu 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

 

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.