Talvi-Heikki

Vuosi 2022 on lähtenyt reippaasti käyntiin. 

"Vietimme 19.1. piispa Henrikin muistopäivää eli ”Talvi-Heikkiä.” Piispa Henrik kärsi marttyyrikuoleman perimätiedon mukaan Köyliössä v.1156. Kirkkohistorian merkkihenkilöitä on hyvä muistella. Augsburgin tunnustus lausuu tästä: ”Me voimme julkisesti muistaa pyhiä, jotta oppisimme kukin kutsumuksemme mukaisesti seuraamaan heidän uskoaan ja hyviä tekojaan. Nämä meitä ennen eläneet ihmiset innostavat ja motivoivat meitä esimerkillään. Me voimme oppia ja oivaltaa historian kautta, sekä myös nykypäivästä.  

Voimme olla iloisia ja kiitollisia siitä, että hyvä ja rakastava Jumala pitää meistä huolta ja haluaa meidän parastamme. Jumalan valtakunnan viljapelloilla tehdään paljon työtä; ahkeroidaan, palvellaan, rukoillaan, uskotaan, toivotaan. Maaperää muokataan, kylvetään, korjataan satoa. Voimme luottaa siihen, että Jumala antaa kasvun ajallaan. Tässä kylvötyössä ovat olleet mukana piispa Henrik ja monet hänen jälkeensä. Ihmiset saavat kasvaa ja kypsyä Jumalan valtakuntaa varten. 

Voimme ottaa iloiten tämän sanoman vastaan ja elää sitä todeksi. 

Psalmista 68: 

Minä laulan sinun kunniaasi, Jumalani, kuninkaani! Minä kiitän sinun nimeäsi aina ja ikuisesti. Joka päivä minä sinua kiitän, minä ylistän sinun nimeäsi aina ja ikuisesti. Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken, tutkimaton hänen suuruutensa! Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen, isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen, tuovat julki sinun kirkkautesi, loistosi ja kunniasi.

Hyvän Jumalan siunausta alkaneeseen vuoteen! 

Seurakuntapastori Matias Koponen  

Kuopion seurakuntien koronaohjeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Korojarajoitukset ovat voimassa tällä hetkellä 14.2.2022 saakka. Osa toiminnasta on tauolla. Tarkista ajankohtaiset tiedot tapahtumakalenteristaJumalanpalveluksiin otetaan osallistujia enintään kolmannes tilan enimmäishenkilömäärästä. Koronapassia ei vaadita. Kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto

Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna keskiviikkoisin klo 9-15. Maanantaisin, tiistaisin,  torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimitse  040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Talvinen näkymä ranne ja jäälle. Jäällä risti pystyssä.
Kuva Matias Koponen