Mikä saa meidät elämässä liikkeelle ?

 

Mikä saa meidät elämässämme liikkeelle, palvelemaan läheisiämme, viemään hyvän sanomaa eteenpäin seurakunnassamme, samalla rakentaen koko suomalaista yhteiskuntaamme ? Mikä on hyvän perustaelämässämme ? Kauan sitten taivaalle syttyi valo, suuri ja kirkkaasti loistava tähti. Sen ajan viisaat miehet halusivat heti tavata kuninkaan ja osoittaa hänelle kunnioitustaan arvokkailla lahjoillaan. Niinpä he lähtivät liikkeelle. Tähti opasti heidän matkaansa. Hämmästys oli varmasti suuri, kun tähti pysähtyi tallin ylle. Maailman hallisija oli syntynyt ja nukkui seimessä. Evankeliumi Matteuksen mukaan (Mt.2) kertoo, kuinka itämailta tulleet hallitsijat näkivät lapsen. Silloin heidät valtasi suuri ilo. He kumarsivat Jeesus-lasta ja antoivat hänelle arvokkaat lahjansa.

Itämaan tietäjät lähtivät liikkeelle. Toivotaan yhdessä, että nyt alkaneena uutena vuotena 2020 myös me lähdemme liikkeelle, palvelemaan ja viemään hyvää sanomaa eri tavoin läheisillemme – lähelle ja kauemmaksikin. Tässä kaikessa on silloin myös mukana kantamassa luottamuksemme ja uskomme antama toivo, ilo, rakkaus ja kiitollisuus, joka valtaa sydämemme, kun olemme voineet auttaa esim. apua ja tukea tarvitsevia lapsiamme ja nuoriamme. Samalla tavoin ilo ja kiitollisuus täyttää sydämemme oman elämämme turvasta, pelastuksesta, jonka olemme saaneet pyhässä kasteessa.

Hyvää onnellista ja siunattua uutta vuosikymmentä, iloisia tammikuun talvipäiviä ! 

 

Veli Mäntynen
Kallaveden seurakunta
 

 

 

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

 

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.