Kilisevä marraskuu

Marraskuu -talven ankein kuukausi on täällä jälleen. Se alkaa pyhäinpäivän haikealla hartaudella, hautausmaat kynttilöineen puhuvat paljon. Isänpäivä puolikuussa on hilpeämpi maallinen juhla, jonka myötä saapuu syyllisyydensekainen velvollisuus hankkia paketti tai kortti isukille, ukille ja appiukolle jos sellaisia on maisemissa. Ei ihan helppo nakki sekään, ellei isukki ole hirvi, kirja, tupakki, koira, partavesi- tai jalojuomamiehiä. (Isä, anna lapsellesi raitis juhlakausi).

Aina hilpeä joulunaika tulikin jo lokakuussa. Ensimmäinen juhlapöydänkonvehtirasia vetäistiin syyslomalla. Pimeänä lauantaiehtoona S-marketissa arvon otanko piparkakkusuklaalevyn vai joulusuklaata. Joulukausi voi olla stressin sijaan myös ihanien hetkien aikaa. Joululehteä lukiessa sen tajusin, kuin olisin herännyt horroksesta. On tilaisuus tehdä kaikkea hauskaa ja hellää ihan sen takia että kohta on joulu. Kaakaobaarin voi pystyttää, linnoittautua välipäiväharkkoihin sohvalle kirjan ja herkkujen kera, sytytellä kynttilöitä ja käydä sukulaisissa etukäteen. On mahtavaa jos tänä jouluna saamme tavata läheisiä vapaasti. Koronavuodet opettivat ettei mikään ole itsestään selvää. Ihan hyvä juttu että juhlakausi alkoi aiemmin tänä vuonna. Joulukauden 2021 tavoite voisi olla: ollaan kiitollisia, ollaan kilttejä toisillemme. Joulupukki ei voi olla väärässä tässä asiassa.

Marraskuun pyhät päättyvät ensimmäiseen adventtiin. Hoosianna!- hymni kajahti kirkkaana kun lapsikuoro harjoitteli Maaninkatalolla. Ihana, iloinen ja voitokas viesti raikui-  ja näytti kuin muutaman laulajan jalat olisivat irronneet lattiasta. Jouluntaikaa löytyy muualtakin kuin Korvatunturilta, omasta kirkosta voi käydä sitä etsimässä. Ensin syntyi Jeesus, joulu keksittiin myöhemmin.

Raija Jokela
Maaningan alueen pappi

 

Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kauneimmat joululaulut 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sinustako jouluenkeli ? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto

Toimisto avoinna maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Ensilumi satanut maahan, ruoho ja lehdet pilkistää  lumen alta
Kuva Eija Räsänen