Maailman suurin Wifi-yhteys

”Rukous on hengittämistä, Jumalan armoon turvautumista. Rukous on kuin jokapäiväinen leipä, jota ilman ei voi elää. Se on yhteyttä Jumalaan niin, että maailman murhe ja sen haasteet eivät ota valtaa elämässäni. Rukous on maailman suurin Wifi-yhteys, eikä piuhoja irroteta niin kauan kuin hengitän. Kuolemassa yhteydenpito muuttuu näkemiseksi.”

Näillä eri tavoilla suomalaiset vastasivat kysymykseen ”Mitä rukous on?”. Uutisverkko Seurakuntalainen.fi toteutti lokakuussa 2020 kyselyn rukouksesta. Tutkimuksen mukaan korona-aika on vahvistanut monen rukouselämää.

Kyselystä mieleeni nousee apostoli Paavalin kehotus: ”Rukoilkaa lakkaamatta” (1.Tess.5:17). Rukoileminen vaikuttaa olevan monelle päivittäinen elämäntapa. Toisille taas ajanpuute ja kiire olivat mainittuja esteitä rukoukselle.

Kyselyyn vastanneista joka neljäs kertoi, ettei jaksa rukoilla. Niin, entä jos ei tosiaan ole voimia rukoilla?   

Uskallan ajatella, ettei Paavali edellytä meitä olemaan koko ajan kädet ristissä ja silmät suljettuina. Paavali tarkoittaa lienee pikemminkin tietoisuutta siitä, että Jumala elää meissä aktiivisesti. Lakkaamatta rukoileminen merkitsee siis jatkuvaa yhteyttä Jumalan kanssa. Tietoisuutta siitä, että Jumalan läsnäolo ympäröi meidät aina – silloinkin kun itse emme jaksa rukoilla.

Rukouskyselyyn vastanneet kertoivat esirukouksen merkityksestä. Lähes jokainen heistä oli joskus pyytänyt esirukousta seurakunnasta tai tutulta kristityltä.

Sinäkin voit jättää esirukouspyynnön verkkosivuillamme tai kirkossa käydessäsi. Oman seurakuntamme kirkkopäivystys on Petosen seurakuntatalolla arkisin klo 12-14. Me seurakunnassa tahdomme kulkea kanssasi ja rukoilla sinulle tärkeän asian puolesta.

Ja muista: sinä olet Jumalan oma. Hän tuntee sinut. Hän kuulee rukoushuokauksenkin. Voit luottaa Jumalan lupaukseen, jonka Hän jo Jaakobille antoi: ”Minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, minne ikinä menetkin” (1.Moos.28:15).

Miia Gabel
seurakuntapastori

 

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavalta

Petosen seurakuntatalo on avoinna keskustelua ja hiljentymistä varten 28.2. saakka arkisin klo 12-14, jolloin seurakunnan työntekijä paikalla. 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.

 

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Pyydä apua: Yhteydenottopyyntö Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijään

Onko sinulla mahdollisuutta auttaa taloudellisesti seurakuntamme diakoniatyötä ?

Kotimaanapu Lyhyesti-video

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Kallaveden kirkolla, Rauhalahdentie 21,  maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Tietoa Kuopion seurakuntien toiminnasta poikkeusoloissa 2021

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Kädet ristissä raamatun päällä
Kuva: Pixabay