"Siunaa ja varjele meitä"

 

”Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs. Kaitse ain kansamme teitä, vyöttäen voimalla meitä,
heikkoja edessäs. Sulta on kaikki suuruus, henki sun hengestäs.” (virsi 584)

Elämme adventin aikaa. Käännymme Herran puoleen ja luotamme, että myös hän on kääntyneenä meidän puoleemme. Toivomme häneltä rauhaa, siunausta ja sopua erityisesti näin itsenäisyyspäivän aikaan. Itsenäisyyspäivänä kiitämme maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoilemme isänmaan ja kansan puolesta.

Erityisesti adventin aikaan Jeesusta kutsutaan rauhan ruhtinaaksi. Jeesus lupaa: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27) ja ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” (Joh. 14:1) Rauha maan päällä on Jumalan tahto. Rauha on meille kristityille lahja, mutta myös kutsu ja tehtävä. Vaikka Jumala tahtoo rauhaa, rauha ei ole itsestäänselvyys, vaan sitä on rakennettava, sen rakentamiseen on sitouduttava joka päivä kaikkialla maailmassa, Suomessa, omassa kodissamme, työpaikallamme, koulussa, missä ikinä olemmekin. Rauhan rakentaminen on Jeesuksen esimerkin seuraamista. Jeesus tuo sovituksen ja rauhan ihmisten ja Jumalan välille – ja kutsuu meitä ihmisiä rakentamaan rauhaa keskenämme. Se rauha ei ole vain rauhaa ihmisten ja kansojen välillä, vaan rauhaa ihmisen sisimmässä, sielussa ja sydämessä.

Nanni Vilpponen
seurakuntapastori

Joulukonsertit 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kauneimmat Joululaulut 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassa 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15.  Asiointi puhelimitse maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin puh. 040 4848 327 tai sähköpostilla: [email protected].

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700  . Avoinna arkisin klo 10-14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Museokatu 4.  p,  010 5733 100 tai verkkolomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

Kallaveden seurakunnan uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnalla on uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassamme. Voit tilata uutiskirjeen alla olevalla lomakkeella tai ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi viestintäsihteeri [email protected] tai soittamalla p. 040 484 8352

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Patsas, joka kuvaa Jeesusta, jolla käden on levällään,
Kuva: Pixapay