Ristin voima  

 

Osallistuin Kallaveden seurakunnan järjestämälle matkalle Amerikkaan. Matkaan osallistui 20 henkilöä. Mukana oli nuorisokuorolaisia, työntekijöitä, seurakuntalaisia sekä luottamustehtävissä olevia. Matka oli pitkä, aikaerosta puhumattakaan. Matkan kohteena olivat seurakunnallemme tutut luterilaiset kirkot niin Minneapoliksen alueella kuin Iowassa. Viimeinen kohteemme oli Chigago, josta palasimme lentäen Islannin kautta Suomeen.

Ajaessamme Iowaan, vastassa oli järkyttävä näkymä. Aivan yhteistyöseurakuntamme Fonttanellan lähellä sijaitsevassa Greenfieldin kaupungissa, tornado oli tehnyt pahaa jälkeä. Autot olivat rutistuneet kasaan rusinan muotoisiksi, talot olivat tuhoutuneet maan tasalle ja raivokas tuuli oli raapinut puut niin, että ne jäljelle jääneet tököttivät kuolleina kaiken kauheuden keskellä. Kyllä siinä kohtaa veti hiljaiseksi. Toukokuussa 21.5. riehuneessa luonnonkatastrogissa kuoli viisi ihmistä, 30 loukkaantui ja 140 kotia tuhoutui kokonaan. Elämä jatkui ja raivaustöitä jo tehtiin alueella.

Fontanellan seurakunnassa kohtasimme ihmisiä nyyttikestien merkeissä. Kohtasimme myös heitä, jotka olivat menettäneet kotinsa tai läheisensä. Yksi nainen kertoi, että hänen lapsenlapsensa menetti kaiken. Kun myöhemmin kokoonnuimme kirkkoon, samalla penkkirivillä tuo sama nainen piti käsiä avoimena edessään rukousten aikana. Tämä puhutteli ja liikutti suuresti. Sama nainen, jonka rakkaat olivat menettäneet kaiken, tuli vielä Jumalan kasvojen eteen avoimena, rukoillen.

Toinen nainen tuossa ruokapöydässä kertoi olleensa tornadon aikana talon kellarissa, joka oli hänelle turvapaikka ja pelastus. Kun hän nousi kellarista myrskyn laannuttua, kaikki oli mennyttä. Hän selvisi pienillä naarmuilla. Tärkeintä on, että saadaan olla läheisten kanssa vielä yhdessä, hän kertoi.

Tämä jäi kyllä puhuttelemaan ja läikäytti sydäntä perin juurin. Mikä onkaan se turvapaikka oman elämän pyörremyrskyissä?

Sana risti merkitsee itselleni hyvin paljon. Risti on toivon, mutta myös voiton merkki. Risti on meille tuo turvapaikka, jonka turviin voimme aina paeta, johon voimme tarrautua ja jonka juurelle voimme aina jäädä. Yksin ja yhdessä elää elämäämme ristin sanomaan, Jeesukseen uskoen.

Kallaveden seurakunnan jumalanpalveluksissa kerätään kolehti 21.7.2024: Fontanelle ja Greenfield Iowa USA yhteistyöseurakuntamme tornadouhrien ja vahinkokorvaus lievitysrahastolle.

Rauni Tarvonen
Kallaveden seurakunta
kappalainen
Karttulan aluetyö

 

Medialähetyspäivät 23.-25.8.2024 Kallaveden kirkollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluaisitko olla vapaaehtoisena mukana Medialähetyspäivillä elokuussa? 

Alla olevan linkin kautta pääset lomakkeelle, jossa voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoisten tiimiin tekemään Sansan Medialähetyspäiviä Kuopiossa 23.-25.8.2024.  Mukaan voi ilmoittautua sunnuntaihin 11.8.2024 asti.

Tarjoamme vapaaehtoisille työvuoron aikana tarjottavan ruoan ja kahvia sekä todella mukavan tiimin, jonka kanssa pääsee kurkistamaan tapahtuman kulisseihin.

Perehdytämme tehtävään ja huolehdimme, ettet jää sen kanssa yksin!

Jos sinulla on kysymyksiä, laita viestiä Sirkku Hoikkalalle: sirkku.hoikkala@puskapromotion.fi, 044 250 4975.

Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi medialähetyspäiville

 

Yhteisvastuukeräys 2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden kirkon Oiva-rapottiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15. Asiointi puhelimitse maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin puh. 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksiin, Ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15  puh. 040-4848 327. Asiointi puhelimitse maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9-15 puh. 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi 

 

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700  . Avoinna arkisin klo 10-14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Museokatu 4.  p,  010 5733 100 tai verkkolomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

Kallaveden seurakunnan uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnalla on uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassamme. Voit tilata uutiskirjeen alla olevalla lomakkeella tai ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi viestintäsihteeri marita.jaatinen@evl.fi tai soittamalla p. 040 484 8352

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Kiltainen risti, josta hotaa valo.
Kuva: Pixapay