Maan antimet


Entisenä maaseurakuntana, Kallaveden seurakunnalla on edelleen läheinen suhde maahan ja maan antimiin. Seurakuntamme alueella viljellään edelleen maata, kasvatetaan kasviksia, hedelmiä ja eläimiä. Seurakuntamme on monelta osin edelleen maaseurakunta.
 
Siksi onkin erikoisen sopivaa, että helmikuu on tänä vuonna kirkkovuodenkin osalta hyvin ”maanläheinen”. Kynttilänpäivän jälkeen on kolmena pyhänä evankeliumin aiheena Jeesuksen vertaukset ja niissä erityisesti maa ja se antimet.
 
Vertaukset olivat oiva tapa opettaa asioita tavalliselle kansalle. Vertauksilla vaikeiden asioiden sisältö saatiin iskostettua ihmisten mieliin siten, että ihmiset pystyivät elämään ne todeksi. Elämään pikemminkin kuin tietämään.
 
Kynttilänpäivä, joka aloittaa ”Kallaveden nimikkojakson” tässä helmikuussa, puhuu Kristuksesta maailman valona. Kristus on se valo, joka auttaa ymmärtämään vertauksia ja, elämään todeksi uskomme aarteita.
 
Yhteys maahan näkyy koko kirkossamme ainakin kahdella merkittävällä tavalla. Kuolleiden siunaamisessa ja ehtoollisessa.
 
Maaseudulla on vieläkin paikoittain tapana, että ovia ei laiteta yöksi lukkoon. Aina tulee olla tilaa väsyneelle matkaajalle tai eksyneelle ohikulkijalle. Sitä Jumalakin haluaa tarjota; paikkaa, jossa ei kysytä mistä tulet ja jossa ei arvioida ihmistä sen perusteella mistä hän tulee ja mitä hän on tehnyt.
 
Hyvä seurakuntalainen. Laskeutuessamme viikko viikolta kohti paastonaikaa, olet tervetullut nauttimaan sanaa ja sakramentteja, taivaan ja maan antimia, kaikkiin seurakuntamme kirkkoihin.
 

Markku Virta
Seurakuntapastori
Kallaveden seurakunta

 

YHTEISVASTUUKERÄYS  2019 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 238 tai p. 040 4848 239. 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.