Uskollisuus lahjojen hoitamisessa

Olemme saaneet monia elämän mahdollisuuksia, lahjoja, joita voimme käyttää myös lähimmäistemme hyväksi. Saamistamme lahjoista ja koko elämästä olisi hyvä pitää huolta. Huolenpito edellyttää uskollisuutta, jatkuvuutta, silloinkin, mikäli kaikki tuntuu kenties arkiselta, jopa yksitoikkoiselta. Jeesuksen mukaan tulisi olla vähässäkin uskollinen, silloin voidaan lopulta päästä kenties paljon haltijaksi. Uskollisuus ei tarkoita sitä, että meidän olisi aina oltava jaksavia tai täydellisiä. Uskollisuus merkitsee enemmänkin sitä, että säilytämme kaikkein tärkeimmän elämässämme, luottamuksen ja uskon Jumalaan.

Vapahtajamme muistuttaa meitä vertauksellaan Luuk.12:42–44,48 , että emme unohtaisi keitä ja mitä varten olemme ja elämme. 

Mitä vapaaehtoistehtäviä on juuri meille, sinulle ja minulle varattuna nyt syksyllä ? Kenen vierelle voisimme mennä rohkaisemaan, lohduttamaan, rinnalla ja vierellä kulkemaan ? Kaikissa elämämme valinnoissa voimme pyrkiä kohtelemaan lähimmäisiämme hyvin sekä myös varjelemaan luomakuntaamme. Kiitos kaikille vapaaehtoisillemme, olette niin monin eri tavoin palvelleet kotiseurakunnassamme. Annettu aika palveluun on ollut lahjaa, josta seurakuntamme on kiitollinen.

Syksyn merkit, luonnon värikkyys on nyt todellisuutta. Syksyllä monet hedelmäpuut ovat tuottaneet hyvän sadon. Vielä on syksyn kukkia pihapiireissä. Moni meistä pitää syksyä todella kauniina vuodenaikana, ruska on parhaimmillaan. Ulkona lenkkeily on mukavaa, ilma on raikas ja viileäkin kuuman kesämme jälkeen. Meillä on todella kaunis ja viihtyisä elinympäristö, josta olemme kiitollisia !

Tervetuloa seurakuntamme tilaisuuksiin !

Veli Mäntynen
Eteläisen ja Länsirannan aluepappi, vapaaehtoistyöstä vastaava 

 

 

Tulossa Hiljaisuuden päivä Petosen seurakuntatalolla 6.11.2021. Ilmoittautumiset 1. - 22.10.2021. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto

Toimisto avoinna maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Kuopion seurakuntien toiminta koronatilanteessa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Kukka-asetelma alttarille, erivärisiä kukkia; oranssi liljoja, valkeita gerberoita ja vihreitä oksia.
Kuva: Veli Mäntynen