Jumalan kanssa kahden

”Niin kuin linnunpoikaa, joka kurkkii pesästään.

Meitäkin nyt tuuli kutsuu lentämään.

Siivet saimme Jumalalta, siivet sydämeen.

Lentää saimme valoon, lentää vapauteen.

Irti päästä, olet vapaa lähtemään.

Anna suuren tuulen puhaltaa.

Irti päästä, olet vapaa elämään,

vapaa palvelemaan Jumalaa.” (Pekka Simojoki)


Nuorten veisukirja on rippileireillä vuosi toisensa jälkeen ahkerassa käytössä. Olet vapaa –laulun sanat osuvat ja uppoavat lauluhetkeen kokoontuneisiin nuoriin.

Linnunpoikasissa ja nuorissa ihmislapsissa on jotakin yhteistä: väkevä tahto nousta ilmaan. Molempien lentoharjoituksia on kiehtovaa seurata. Enimmäkseen sujuu hyvin, toisinaan tulee mahalasku. Lintupoikueen kohdalla se tarkoittaa maassa emoa odottavaa untuvikkoa. Nuori toivottavasti saa tuen kotiväeltä ja turvallisilta aikuisilta, esimerkiksi kummeilta. Sillä yhdenkään nuoren ei pidä joutua kokeilemaan omien siipiensä kantavuutta yksin tai liian kovassa vastatuulessa.  

Turha murehtiminenkaan ei vie eteenpäin. Raamatun vuorisaarnasta löytyy Jeesuksen ”lintuopetus”, jossa hän puhuu pyhästä huolettomuudesta: Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut (Matt.6:26). Rippikoulussa opettelemme tuntemaan Jumalaa paremmin ja luottamaan Korkeimman huolenpitoon.

Rippikoulu on monelle ensimmäinen matkaetappi, jolloin he aidosti miettivät elämän tarkoitusta ja omaa olemista kristittynä osana luomakuntaa. Parhaimmillaan pysähtyminen synnyttää suuria oivalluksia.

Pysähtyminen tekee hyvää meille kaikille. Mihin omat siipeni ovat minua tähän mennessä elämää kuljettaneet? Mitä elämä vielä tuo tullessaan? Mistä haaveilen, mitä vielä toivon, mistä olen erityisen kiitollinen?

Vehreä ympäristö on luontokirkko parhaimmillaan. Vielä on kesää jäljellä. Irrottaudu arjesta niillä keinoin, kuin se on sinulle mahdollista. Vietä pyhän huolettomuuden hetki. Anna lintujen saarnata sinulle tänään.

Miia Gabel
Kallaveden seurakunnan kappalainen

 

 

Gospeliako, Lauluja näitä aikoja varten verkkokonsertti Maaningan kirkossa 22.4.2021. Konsertti katsottavissa You_Tube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Kallaveden kirkolla, Rauhalahdentie 21,  maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Tietoa Kuopion seurakuntien toiminnasta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Taivaalla näkyvät auringonlaskun punaisen eri sävyt heijastuvat järven pintaan.
Kuva: Petteri Suomalainen