Taivaan leipää lapsillensa murtaa Kaikkivaltias”  ( virsi 228)

 

Loppukesästä ja syksyllä on kasvukauden sato korjattu talteen. Marjoja pakastettu, hilloja keitetty ja sieniä säilötty. Ehkäpä on saatu kalaakin pakkaseen. Näin varaudumme talvea vasten, laitamme kesää säilöön.Luontokin valmistautuu talveen. Puut luopuvat lehdistään, eläimet keräävät vararavintoa talvea varten ja suuri osa linnuista muuttaa etelään. Pohjolan talvi on onneksi edelleen pitkä. Sen yli selvitäkseen niin kasvit, eläimet kuin ihmisetkin suorittavat erityisvalmisteluita. Talven yli, kohti uutta kevättä, meitä tahtoo auttaa myös hyvä Jumala.

Ajattelen, että ehtoollisen sakramentissa on salattua voimaa, joka auttaa meitä jaksamaan arjessa, auttaa meitä yli pimeän talven. Ehtoollinen vahvistaa kasteessa alkanutta hengellistä elämää ja lupausta iankaikkisesta elämästä. Se on yhteyden, ilon ja kiitoksen ateria, jota meitä kutsutaan viettämään viikoittain. Myös lapset ovat tervetulleita ehtoolliselle.

Mikkelinpäivänä tuli kuluneeksi neljäkymmentä vuotta siitä, kun ehtoollispöytä avattiin myös lapsille. Ehtoolliselle tullaan yhdessä oman tutun ja turvallisen aikuisen kanssa; näitä henkilöitä ovat esimerkiksi vanhemmat, isovanhemmat tai kummit. Ehtoollisesta voi jutella kotona etukäteen. Kun lapsi tietää mitä tapahtuu, asia ei enää jännitä yhtä paljon. Ehtoollispöydässä lapsi voi saada joko oman leivän ja tilkan viiniä tai aikuinen voi jakaa pienen palan omasta leivästä, jonka voi kastaa omassa viinipikarissa. Näin lapsi pääsee vähitellen tutustumaan ehtoollisleipään ja viiniin.

Rakkaat seurakuntalaiset, tervetuloa mukaan seurakunnan toimintaan ja ennen kaikkea yhteiseen ehtoollispöytään!

”Pieni leipä oli kädessä Jeesuksen, pieni leipä sai kokea siunauksen. Pieni leipä riitti kaikille. Taivaan Isän lapsille.

Elämän leipä on lahja Jeesuksen, elämän leipä tuo meille siunauksen. Elämän leipä riittää kaikille. Taivaan Isän lapsille.” (Kirkkomuskari kirjasta).

 

Sasu Kallio
seurakuntapastori

 

Pyhäinpäivän 2.11.2019 tilaisuudet

 

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00 p. 040 4848 327

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.