Hyvät ystävät

 

Syksy on saapunut. Kesälomat on vietetty, rippikoulut konfirmaatioineen olleet ja koulutyö aloitettu. Pellot on kynnetty ja sato melkein korjattu. Meillä on erilainen syksy koronan takia, mutta onneksi on asioita, joista voimme olla kiitollisia. Voimme virittäytyä syksyn tunnelmiin myös virsien avulla. Ja kiittää Jumalaa hänen hyvästä työstään virren sanoin.

Yksi hyvä syksyinen virsi on 574, On kaunis synnyinmaamme. Siinä tiivistyy hyvin niitä asioita, joista voimme olla iloisia ja kiitollisia. Virren ensimmäisessä säkeistössä lauletaan: ”On kaunis synnyinmaamme, maat, metsät, järvet sen. Me Luojan töitä saamme katsella kiittäen. Taas lauhat tuulet soittaa urkuja hongiston ja Herraa kunnioittaa, hän kaiken luoja on.” Metsässä ja muutenkin luonnossa liikkuessa saa huomata Jumalan luomistyön suuruuden ja tärkeyden. Ja sen, että olemme ihmisinä osa luomakuntaa. Saamme olla kiitollisia, että meillä on hieno isänmaa, jossa on paljon hyvinvoivia ihmisiä. Ja kirkko, joka on uskon, toivon ja rakkauden asialla. Seurakunta, joka on uskovien ja etsivien yhteisö.

Toinen hyvä syksyvirsi on 575, Maan muokkasimme, veimme: ”On täynnä lahjojasi kätesi, Jumala. Soi syksy kiitostasi maan kaiken kasvusta. Nyt kiittää sydämemme, kun meitä rakastat, suot toivon elääksemme ja hoivaat, johdatat.”

Ja tähän Jumalan rakkauteen, hoivaan ja ohjaukseen voimme luottaa. Olen kiitollinen siitä, että Kallavesi on seurakunta, jonka moni kokee omakseen ja kodikseen. On ollut ilo tulla osaksi tätä yhteisöä ja olla tekemässä arvokasta, mielenkiintoista ja merkityksellistä työtä. Syksy on varmastikin erilainen, mutta seurakunnallista toimintaa ja tapahtumia riittää. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Siunausta ja hyvää syksyä,

Matias Koponen
Seurakuntapastori
Kallaveden seurakunta

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavalta

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Pyydä apua: Yhteydenottopyyntö Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijään

Onko sinulla mahdollisuutta auttaa taloudellisesti seurakuntamme diakoniatyötä ?

Kotimaanapu Lyhyesti-video

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi asiointi vain sähköpostilla 
eija.rasanen@evl.fi tai puhelimella 040-4848 327. 

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Toimintaa poikkeusolosuhteissa 2020

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Vehmasmäen kappelin ikkunamaalaus, maalauksessa kala, Ikkunalaudalla risti, raamattu ja kaksi kynttilää.
Kuva Matias Koponen