Kevättä    

Tekee kovasti kevättä. Kotikylällä eräs aamu vastaani käveli kolme teiniä, koulun liikuntatunnilla he. Kädessä kaikilla kännykät ja kahdella pojista aurausviitat.  Melko kopla. Pysähdyin ja sanoin: Terve pojat, aiotteko kenties pahoinpidellä jonkun?  Yksi heistä vilkaisi minuun ohimennen ja vastasi: Eeooi… ja jatkoivat he harppoen ja luurejaan katsellen.   Yritin ottaa kontaktia nuorisoon ja osoittaa että kukkahattutäti tässä huomaa ja välittää. Joskin vitsimielessä.

Kyllä oikeastikin välitän. Kuulin että Suomessa joka neljäs lapsi tai nuori on ns lapsiomainen. Tarkoittaa että perheessä on päihde –ja tai mielenterveysongelmainen vanhempi. Tällaisilla lapsilla on myös suurempi riski itse sairastua masennukseen. Isoa taakkaa kantavat jo pienet. Hyvä olisi muistaa itsensä Sokrateen neuvo ettemme koskaan tiedä millaisen taistelun keskeltä toinen tulee. Täytyy osoittaa kunnioitusta. Oppisinpa vihdoin itsekin rippikoulussa ja elämässä ylipäänsä enemmän kysymään ja kuuntelemaan kuin suorittamaan open/aikuisen/papin velvoitteita.

Kristinuskon opetus, että Jumala on totta, rakastava, oikeudenmukainen ja turvallinen on tavattoman tärkeätä kaikenikäisille, etenkin lapsille ja nuorille. Ja kaikille jotka kokevat pilanneensa oman tai jonkun toisen elämän. Jumalan armo on jokaiselle meistä elämää muuttava voima.

Pääsiäisyön messussa Maaningan kirkossa lämähti kahdesti kovalla äänellä alttarilta lattialle bursa. Bursa on liturginen esine, jonka tarkoitus on kuvata Jeesuksen hautaa.  Ajattelin että tämä voisi olla viesti Herraltamme: hautani todellakin on tyhjä, älkää enää kurkkiko sinne vaan eläkää ylösnousemuksen iloa todeksi. Elämä voittaa aina, rakkaus voittaa lopulta. Olkaa sinnikkäät.

Loppukevennys: teinimme ei hallitse vielä kirkollisten pyhien ruokaperinnettä. Hän haisteli mämmiä ja sanoi että se tuoksuu salmiakilta. Totesi että mämmi se on ortodoksien salmiakkia. Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Raija Jokela
Maaningan alueen pappi

 

Yhteisvastuukeräys  2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan Yhteisvastuu-hartaus 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Gospeliako, Lauluja näitä aikoja varten verkkokonsertti Maaningan kirkossa 22.4.2021. Konsertti katsottavissa You_Tube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pyydä apua: Yhteydenottopyyntö Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijäänLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Onko sinulla mahdollisuutta auttaa taloudellisesti seurakuntamme diakoniatyötä ?

Kotimaanapu Lyhyesti-videoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Kallaveden kirkolla, Rauhalahdentie 21,  maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Tietoa Kuopion seurakuntien toiminnasta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Kallaveden kirkon kellotapuli keväällä, omenapuut kukassa.
Kuva: Eija Räsänen