Aurinkomme ylösnousi   

Kevään aurinko nousee päivä päivältä korkeammalle. Valon määrä lisääntyy. Tästä valoisuuden lisääntymisestä riemuitsemme. Kristityn kansan vaellusta kohti pääsiäistä voimme verrata vaelta-miseen talven pimeydestä kohti luvattua kevättä. Jaksamme vaeltaa kylmän ja pimeän talven, kun tiedämme kevään kerran koittavan. 

Otsikon pääsiäisvirsi kertoo Jeesuksen ylösnousemisesta. Siinä Jeesus kuvataan auringoksi, elämän ja valon antajaksi. Virressä on lyhyesti kerrottu sanoma ristiinnaulitusta Vapahtajasta. Kuolema ei kyennyt pitämään Jeesusta kahleissaan. Noin 2000 vuotta sitten tämän riemunsanoman kertoi pit-kään, valkeaan vaatteeseen puettu nuorukainen, taivaan enkeli. Hän kertoi viestin ylösnousemises-ta naisille aamulla, auringon noustessa. Pääsiäisaamun sanomaan liittyy vielä toinen ilmoitus: te saatte nähdä hänet. Jumalan antamat lupaukset käyvät toteen. Jeesuksen ylösnouseminen on mo-nien todistajien vahvistama. Hämmästyneet opetuslapset saivat omin silmin nähdä ylösnousseen Jeesuksen. Hänet nähneet opetuslapset, jotka Jeesuksen kuoleman jälkeen arkoina ja pelokkaina piiloutuivat lukkojen taakse, muuttuivat rohkeiksi ja kuolemaa pelkäämättömiksi Jeesuksen todis-tajiksi. 

Meille ei ole mahdollista nähdä omin silmin ylösnoussutta Vapahtajaa, vaan me elämme uskon varassa. Mutta pääsiäisen lupaus koskee myös meitä. Kerran me kaikki saamme nähdä kuolleista nousseen Herramme. Aikojen lopulla Kristus tulee pilvissä ja saapuu tuomitsemaan elävät ja kuol-leet, ihan jokaisen.

Kristillisen uskon perusta ja jalusta, jolla se seisoo, on pääsiäinen. Vapahtajamme ei jäänyt kuole-maan. Jumala herätti hänet ensimmäisenä, esikoisena, kuolleista. Tästä riemullisesta ylösnouse-mussanomasta on kristillinen kirkko pitänyt ja pitää lujasti kiinni. Muutenhan se ei olisi kristilli-nen kirkko. Osa ylösnousseen todistajien lausunnoista on kirjattu Raamattuun. Sitä lukemalla ja tutkimalla kirkastuu myös se miksi Jeesuksen, Jumalan Pojan, piti tulla ihmiseksi maailmaan ja kärsiä hirvittävä kuolema ristillä. Tähän sanomaan uskoen meillä on elämä ja yltäkylläisyys. Pi-meyden, kylmyyden ja sydämettömyyden keskelle Jumalan rakkaus Kristuksessa tuo maailmaan valon, lämmön ja välittämisen. 

Mikko Väisänen
pastori

 

Yhteisvastuukeräys  2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan Yhteisvastuu-hartaus 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pyydä apua: Yhteydenottopyyntö Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijäänLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Onko sinulla mahdollisuutta auttaa taloudellisesti seurakuntamme diakoniatyötä ?

Kotimaanapu Lyhyesti-videoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Kallaveden kirkolla, Rauhalahdentie 21,  maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Tietoa Kuopion seurakuntien toiminnasta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Aamun nousevan auringon säteet puiden vällissä.
Kuva Pixabay