Tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan 

Kaikki seisovat samassa ringissä. Kädet on liitetty yhteen sisaruspiirin merkiksi. Tähän piiriin kuuluu koko rippileirin vahvuus, niin riparilaiset, isoset kuin ohjaajat. Ketään ei jätetä ulkopuolelle yksin. Kukaan ei jää toisen selän taakse. Jokaisella on oma paikka tässä piirissä, tässä hienossa porukassa, meidän rippikouluryhmässä.

Sisaruspiiri on perinteinen tapa hiljentyä iltahartauden yhteydessä kiittämään kuluneesta leiripäivästä. Käsi kädessä laulamme iltavirren ”Tule kanssani, Herra Jeesus”. Käsi kädessä pyydämme siunausta lausumalla yhteen ääneen Herran siunauksen. Käsi kädessä kiitämme ja toivotamme toisillemme: ”Hyvää yötä, Jeesus myötä, kiitos tästä päivästä. J-S-S, Jeesus sinua siunatkoon.”

Päivä päivältä yhteys toisiin vahvistuu. Opimme tuntemaan toisiamme, ryhmäydymme ja rohkaistumme. Ja ennen kuin huomaammekaan, on leiriviikko ohi. Parhaimmillaan rippikoulu on ikimuistoinen kokemus, jonka aikana tehdään matkaa kohti omaa itseä, Jumalaa ja toinen toisiamme.

Rippikoulu rohkaisee nuorta kasvamaan uskossa ja elämään kristittynä. Nuoren matka kohti aikuisuutta on nykyään yhä haastavampaa. Siksi Hilja Haahdin vuonna 1899 kirjoittamat iltavirren sanat ovat ajankohtaiset rukouksen sanat nuoren elämässä yhä tänään: Tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan. Sua ilman en saata olla, pysy luonani ainiaan, pysy luonani ainiaan (VK548:2).

Kallaveden seurakunnan tämän vuoden ensimmäinen rippikouluryhmä on konfirmoitu hiihtolomarippikoulun päätteeksi. Konfirmaation jumalanpalveluskaavassa seurakuntaa pyydetään rukoilemaan rippikoulunuorten puolesta. Kun tänään rukoilet, muista rukouksessasi seurakuntamme nuoria. Esirukouksessa on voimaa.

Miia Gabel
Hallintokappalainen

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15. Maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimitse  040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Avoinna arkisin klo 9-15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

Kallaveden seurakunta aloittaa uutiskirjeiden lähettämisen sähköpostiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunta aloittaa lähettämään uutiskirjeitä sähköpostiin, jossa kerrotaan ajankohtaisita asioista seurakunnassamme. Voit tilata uutiskirjeen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi viestintäsihteeri marita.jaatinen@evl.fi tai soittamalla p. 040 484 8352

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Jeesus pilvien päällä
Kuva: Pixabay