Valoa pimeään 

Ulkona liikkuessa syksyn värit ja tuoksut voi aistia monella tavalla. Ruskan värit yllättävät kauneudellaan aurinkoisina päivinä, ilma on kosteaa ja maa viileää jalkojen alla. Aika, jolloin oli helteistä ja kuumaa tuntuu kovin kaukaiselta. Toisaalta syksyllä on mukava laittaa lämpimästi päälle, nuttu niskaan ja jotain pään suojaksi. Hanskatkin alkavat olla tarpeen kelien viiletessä.

Syksyllä on myös mukava laittaa pieniä valotuikkuja esille, jotka lämmittävät niin mieltä kuin sielua. Pimeässä nuo erilaiset valon tuikkeet luovat tunnelmaa ja lämpöä ympärille.

Pimenevät illat muistuttavat meitä myös valon merkityksestä. Metsälenkillä kulkiessa tai sitten kotona pimeän keskellä, valo auttaa liikkumaan ja askeltamaan oikeaan suuntaan. Valon avulla emme kompuroi luonnossa saatikka kodin tutuissa tiloissa.

Valo on tärkeää meille erityisesti hengellisessä mielessä. Jokainen voi omistaa sen elämän tärkeimmän valon, joka loistaa pimeässä. Valon, joka auttaa jaksamaan elämän vaikeina päivinä. Valon, joka luo toivoa erityisesti toivottomuuden keskelle. Valon, joka auttaa kulkemaan oikeaan suuntaan. Valon, johon voi uskoa ja turvata elämän jokaisena päivänä.

Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh.8:12). Hän on se tärkein valo, joka loistaa niin pimenevän maailman keskellä kuin yksittäisten ihmisten sydämissä. Annetaan tuon valon hehkua siellä arjen tilanteissa, missä tänään olemmekaan.

Karttulan aluepappi
Rauni Tarvonen

 

Tulossa Hiljaisuuden päivä Petosen seurakuntatalolla 6.11.2021. Ilmoittautumiset 1. - 22.10.2021. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto
Koronavirusepidemian vuoksi seurakunnantoimisto avoinna Kallaveden kirkolla, Rauhalahdentie 21,  maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Kuopion seurakuntien toiminta korona-aikanaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Auringon lasku rannalta katsottuna. Koivun oksat yläkulmassa
Kuva: Rauni Tarvonen