Riemullista adventtin aikaa!

”Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen.”, soi virressä kaksi lähes jokaisen säkeistö päätteeksi. Adventinaika on alkanut ja saamme tervehtiä Jeesusta laulaen: ”Hoosianna, auta pelasta kuningas!”

Adventin neljä viikkoa valmistavat lähes koko maailman joulunlapsenjuhlan äärelle. Kukin valmistautuu tavallaan joulujuhlaan, sen ohittaminen ei yhteiskunnassamme oikein onnistu. Hyvä niin: ”Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen.”

Kirkossa valmistaudumme suureen juhlaan paastoten. Arkisesti paasto on siivousta ja hiljentymistä eli synnintunnustusta ja rukousta, sekä jostakin luopumista eli tärkeämpään keskittymistä.

Jeesus korosti paaston sisäistä, henkilökohtaista merkitystä ja varoitteli synkistelystä (Matt.6:16-21). Adventinaikamme olkoonkin riemullista valmistautumisen aikaa! ”Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen.”

Ensimmäisen kynttilän syttyessä tervehti talvinen aamu ikkunan takana. Jännityksellä avasimme ensimmäistä luukkua partiolaisten adventtikalenterista, aavistellen mitä kuva tuo tullessaan. Siellähän se oli, tuttu kuva yhdestä kynttilästä. Kynttilä ja tarina alkavat johdatella kuvakalenterin myötä kohti joulunsalaisuutta. Jokainen päivä saa alkaa lapsenkaltaisella jännityksellä luukunavaajalle. Adventin perinteet vievät mukanaan muistoihin ajan taakse, lapsuusmaisemiin. Adventinaikaan kuuluu perinteiden vaaliminen ja hyvä niin.

Toisen kynttilän palaessa virittelemme lippulaulua. Kahden kynttilän taustalle suomalaisessa mielenmaisemassa piirtyy siniristilippu. Lippu on itsenäisyyden ja vapauden symboli. Suomenlippu liehuu moninkertaisen vapauden merkkinä pihapiireissämme. Sen keskellä piirtyvä ristinmerkki on todellisen vapauden, rauhan ja rakkauden merkki. Risti, Jumalan rakkauden merkkinä, kutsuu meitä rukoukseen - ristilippu rauhan ja vapauden rukoukseen.

Viimeiset vuodet ovat koitelleet vapaudenkaipuutamme. Ensimmäisen kerran elämänkaareni aikana on liikkumista ja tapaamisia rajoitettu. Tänä vuonna nostaessani Suomenlippua tankoon rukoukseni pyytää Jumalan ihmettä tähän maailman tilanteeseen ja kiittää kaikista niistä, jotka ovat puurtaneet tämän rauhanajan taistelukentillä koronan kanssa.

Itsenäisyyden rukoukseen tahdon liittää myös heidät, jotka kulkevat maailmalla jättäneenä kotimaansa ja heidät joiden kotiseudun elinolosuhteet muuttuvat ilmastonmuutoksen myötä mahdottomiksi. Jumala armahtakoon meitä, jotta yhteinen elämämme maapallolla saisi jatkua rauhan tiellä.

Vanhoista valokuvista löytyy joulukuusta koristavia suomenlippunauhoja, ne on ripustettu oksille isänmaan rakkauden merkkinä. Nykyaikana lippunauhoja koristavat monenkirjavat liput ympäri maailmaa, maailmanlippunauhat ripustamme kuusenoksille rauhan ajatuksin.

Kolmannen kynttilän syttyessä kaikuvat kauneimmat joululaulut, jotka ovat soineet kirkoissamme vuosikymmenten ajan. Toivottavasti tänäkin adventtina saamme kokoontua runsain joukoin yhteen laulamaan ja sävelten myötä tukemaan Suomen Lähetysseuran arvokasta työtä maailmalla. Kauneimmatjoululaulut.fi sivustolla pääsee osallistumaan lauluihin, jos yhteen tuleminen ei ole mahdollista. Laulut luovat jouluntunnelmaa myös kotisohvalla laulettuina.

 

Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kauneimmat joululaulut 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sinustako jouluenkeli ? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan YouTube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita internetosoitteesta kuopionseurakunnat.fi ja sieltä on löydettävissä myös kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto

Toimisto avoinna maanantai-keskiviikko klo 9-15. Torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimella 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Puhelinpalveluaika klo 9-15

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Suomen lippu ja kaksi kynttilää, joissa liekki.