"Vain muutos on pysyvää". Näin sanotaan antiikin kreikan filosofi Herakleiitoksen todenneen 5500 eKr. 

 

Olit sitten tämän kanssa samaa mieltä tai et, niin ihmisenä sitä tuntee olonsa usein eksyneeksi ja hämmentyneeksi maailman menon keskellä. Voimme lukea huonosta muutoksesta, ihmisten pahuudesta ja luonnonmullistuksista uutisissa ja alkaa epäröidä mitä uskallat enää tehdä, pitäisikö vain käpertyä palloksi nurkkaan ja pelätä. Tätä Jeesus ei meille halunnut. Ihmisen ja kristityn on tarkoitus elää Jumalan luomassa maailmassa ja levittää Jumalan rakkautta kaikkialle. Tämä kuulostaa isolta pyynnöltä, mutta tähän työhön meitä ei lähetetty yksin vaan Jeesus lupasi meille auttajan.

”Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä.”

Helluntaina meille annettiin, Pyhä Henki tukijaksi ja puolustajaksi. Jumala ei halunnut meidän olevan koskaan yksin, vaan on meidän kanssamme Pyhässä Hengessä kaikkina aikoina. Vaikka maailman muutos ja huonot uutiset siitä pelottaisi, niin hyväkin muutos on mahdollista. Tämän puolesta Jumala rohkaisee rakastamaan toisiamme ja jakamaan Jumalalta saamaamme rakkautta ympärillemme. Jeesus lupasi Pyhän Hengen tukevan ja muistuttavan meitä hänen opetuksistaan ja näin näyttämään tietä, miten voimme yhdessä rakentaa hyvää muutosta ympärillemme.

Siunattua kesää sinulle!

Terveisin

Joona Suurnäkki-Piispa
vs. seurakuntapastori

 

Medialähetyspäivät 23.-25.8.2024 Kallaveden kirkollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluaisitko olla vapaaehtoisena mukana Medialähetyspäivillä elokuussa? 

Alla olevan linkin kautta pääset lomakkeelle, jossa voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoisten tiimiin tekemään Sansan Medialähetyspäiviä Kuopiossa 23.-25.8.2024.  Mukaan voi ilmoittautua sunnuntaihin 11.8.2024 asti.

Tarjoamme vapaaehtoisille työvuoron aikana tarjottavan ruoan ja kahvia sekä todella mukavan tiimin, jonka kanssa pääsee kurkistamaan tapahtuman kulisseihin.

Perehdytämme tehtävään ja huolehdimme, ettet jää sen kanssa yksin!

Jos sinulla on kysymyksiä, laita viestiä Sirkku Hoikkalalle: sirkku.hoikkala@puskapromotion.fi, 044 250 4975.

Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi medialähetyspäiville

 

Yhteisvastuukeräys 2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden kirkon Oiva-rapottiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15.  Asiointi puhelimitse maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin puh. 040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700  . Avoinna arkisin klo 10-14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Museokatu 4.  p,  010 5733 100 tai verkkolomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

Kallaveden seurakunnan uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnalla on uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassamme. Voit tilata uutiskirjeen alla olevalla lomakkeella tai ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi viestintäsihteeri marita.jaatinen@evl.fi tai soittamalla p. 040 484 8352

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Joki, jonka keskellä on isoja kiviä, puita kaartuu joen yli.
Kuva: Eija Räsänen