Kesän riemua ja hämmennystä 

Kesä on jälleen totta. Keskiyönauringon valossa on vaikea ajatella, että vastaavaan kellonaikaan joulukuussa pimeys on vallinnut jo yli kahdeksan tuntia ja jatkuu vielä yli kahdeksan tuntia ennen valon koittoa kotiseutumme leveysasteilla. Vuodenaikojemme erot ovat selkeitä. Kesä on uuden elämän voimallista kukoistusta, sillä luonto kasvaa ja kehittyy vuorokauden ympäri koko ajan valon runsauden myötä.

Kesä kaikilla ja onni vain toisilla. Usein olen miettinyt tuon edellisen lauseen ajatusta. Erityisesti tänä kesänä Ukrainan kohtalo huolettaa. Sielläkin on kesä, mutta sota tuo tullessaan onnettomuutta. Miksi? Miksi? Miksi? Kysymme kysymisenkin jälkeen. Kenelläkään ei ole kunnon vastausta käytävän sodan tarkoitukseen, koska todellista tarkoitusta ei ole olemassakaan. Kuin talven pimeys leijuisi ukrainalaisten kesän yllä. Tuemme ja autamme heitä rukouksin ja käytännön toimin yksilöinä ja kansana.

Meillä on lupa nauttia kesästä täällä kotimaassamme täydellä riemulla. Kesä vahvistaa jaksamaan ja auttamaan hädässä olevia. Myös onnettomina aikoina meillä on toivo. Toivo rauhasta ja sen koittamisesta. Toivo oikeudenmukaisuuden toteutumisesta. Toivo vääryyden ja sodan loppumisesta. Valo tuo toivoa ja voittaa aina pimeyden.

Luota Jumalaan! Kysymyksienkin keskellä Jumala antaa sinulle aina uuden toivon ja valon kaikkiin vaiheisiisi erilaisina aikoina.

Siunattua kesää sinulle! Rukoillaan rauhan puolesta!

Matti
Kallaveden seurakunnan kirkkoherra

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15. Maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin asiointi vain puhelimitse  040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 512. Avoinna arkisin klo 9-15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Suokatu 22 B, 2. krs . p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Järvimaisema, vasemmalla puolen rannalla koivurivistö.
Kuva Eija Räsänen