Sinä olet tärkeä!

Vanha tarina kertoo maailmankuulusta kapellimestarista ja hänen suuresta sinfoniaorkesteristaan. Kapellimestari ja orkesteri olivat kokoontuneet harjoittelemaan suurta sävelteosta varten. Kymmenet soittajat seurasivat kiinteästi mestarin tahtipuikon viittauksia. Upeat sävelet täyttivät salin. Jokainen soittaja hoiti tehtäväänsä parhaansa mukaan.

Yhtäkkiä johtaja antoi keskeytysmerkin. Kaikki orkesterin soittajat katsoivat jännittyneinä ja ihmeissään johtajaa. Missä nyt mahtoi olla vika? Kuka onneton soitti väärin? Mutta kapellimestarin katse olikin kääntynyt kohti jousien takana olevaa hentoäänisintä soitinryhmää.

”Puuttuuko puupuhaltajista joku tänään?”, kysyi mestari. Tosiaan, yksi puupuhallinta soittava nuorukainen puuttui tultuaan kipeäksi. Kymmenet jalot soittimet, viulut, sellot, vasket ja lyömäsoittimet kaikuivat mahtavasti, mutta nuoren huilistin soittimen ääni puuttui. Mestarin korva kuuli sen, hänen silmänsä näkivät tyhjän paikan. Yksikään soittaja ei ole tarpeeton.

Näin voi kuvata myös Jumalaa ja hänen rakkauttaan ihmisiä kohtaan. Jokaisella on paikka Jumalan suuressa orkesterissa. Jumala ei unohda ketään. Hänelle kukaan ei ole yhdentekevä.

Ole siis rohkeasti oma itsesi, omalla paikallasi osana seurakuntaamme. Tule mukaan syksyn viikkotoimintoihin ja pyhän messuihin! Tarjolla on myös paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä. Työntekijät antavat vapaaehtoistehtävistä lisätietoa mielellään.

Rukoilemme yhdessä: Pyhä Jumala. Kiitos, että saamme olla sinun lapsiasi ja palvella sinua kukin omalla paikallamme omassa elämässämme. Tee meistä uskollisia soittajia sinun taivaallisessa orkesterissasi. Siunaa ja varjele alkava syksymme. Aamen.

Miia Gabel
Kallaveden seurakunnan kappalainen

 

 

Tallenteita seurakuntamme omista sunnuntaikirkoista voit katsoa Kallaveden seurakunnan Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata seurakuntiemme tiedotteita seurakuntayhtymän uutissivulta. Myös työntekijöidemme yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessäsaat verkosta.

Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko olla mukana seurakunnan toiminnassa?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden kirkon vahtimestarit puh. 040 4848 336

Kallaveden seurakunnan toimisto
Rauhalahdentie 21, 70780 Kuopio

Toimisto avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-15.  Asiointi puhelimitse maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin puhelimitse  040 4848 327 tai sähköpostilla: eija.rasanen@evl.fi.

Kallaveden seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia tai muuta toimintaa varten seurakunnan toimistosta puh. 040-4848 327.

Hautauksiin liittyvät asiat hoidetaan hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 010 5733 700  . Avoinna arkisin klo 10-14.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset  voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteristä, Museokatu 4.  p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

 

Henkilötietojen käsittely Kallaveden seurakunnassa
Kallaveden  seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista löytyy tietoa Tapahtumat -palkista tai Kirkko ja Koti-lehdestä.

Aamukaste-tapahtuma Kallaveden seurakunnassa

Aamukaste on iloinen, yhteisöllinen ja vaivaton yhteiskastetilaisuus, jossa seurakunta hoitaa kaikki kastejärjestelyt puolestanne. 

Seuraava Aamukaste järjestetään la 30.9. 2023 Petosen seurakuntatalolla, Pyörönkaari 21. Kastevaraukset 4.9. mennessä.  Kysy lisää puh. 040 484 8327

Kallaveden seurakunnan uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kallaveden seurakunnalla on uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista seurakunnassamme. Voit tilata uutiskirjeen alla olevalla lomakkeella tai ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi viestintäsihteeri marita.jaatinen@evl.fi tai soittamalla p. 040 484 8352

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio
Kapellimestari johtaa orkesteria.
Kuva Pixabay