Kohti pääsiäistä

Laskiaissunnuntaita vietettiin iloisissa merkeissä kirkollamme. Tuhkakeskiviikkona joukko seurakuntalaisia kokoontui tuhkamessuun, paastonajan aloittavaan messuun, jossa oli mahdollista ottaa tuhkaristi otsaan: aloitimme matkan kohti pääsiäistä. Tuhkaristi on vahva symboli: se muistuttaa rajallisuudestamme, siitä kuinka Jumala loi ihmisen "maan tomusta", ja maaksi jälleen pitää myös kerran tulla. Vanhassa testamentissa kerrotaan tuhkan ripottelulta päälle, kun tuli suruviesti sekä katumuksen hetki, ja siten tuhkaristi kutsuu myös katumukseen. Samalla se kutsuu myös katumuksen kääntöpuoliin: vastuuseen ja muutokseen. Tuhkaristi otsassa on myös Kristuksen seuraamisen merkki: hetken nyt myös näkyvänä, ja sellaisena kertoo myös ihmisen inhimillisestä (humus: maa, tuhka) ja vajavaisena kristittynä elämisestä. Kristus on tullut kärsimään rinnallamme.

Vaikket olisi ehtinyt tuhkamessuun tai tiennyt siitä, kuulostele, millaiseen paastoon Jumala sinua kutsuu. Onko aika rajoittaa jotain? Rajoittamisesta - somessa roikkumisen, tv:n katselun, ruokiin liittyvän tms. - seuraa yllättävästi vapautta. Tai onko aika rajata tietoisesti hetkiä rukoukselle tai muulle hengellisen elämän hoitamiselle? Pyhän Johanneksen kirkko on avoinna arkisin klo 9-15, jolloin voit tulla kirkkotilaan hiljentymään, sytyttämään kynttilän. Torstaina 22.2. olet tervetullut Ilta kirkolla -tapahtumaan, jossa pääset laulamaan hengellisiä toivelauluja klo 18; klo 19 on tarjolla iltapalaa. Lauantaina 15.3. on mahdollista osallistua Hiljaisuuden joogan päivään (ilmoittautuminen 10.3. saakka seurakunna sivuilla), ja ottaa keho ja hengitys mukaan rukoiluun. 

ekopaasto.fi -osoitteesta löydät virikkeitä ekologisempaan elämäntapaan ja samassa osoitteessa on kirkkomme julkistama paastokalenteri, josta saat tukea koko paastonajallesi. 

Kohti pääsiäisen iloa ja valoa!

Salla-pappi

 

 

 

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Ampujanpolku 2, 70460 Kuopio
Avoinna arkisin klo 9–15
Seurakuntamestari 040 484 8386

Seurakunnan toimisto
Ampujanpolku 2, 70460 Kuopio
040 484 8379
Asiointi arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostilla eija.jaatinen@evl.fi
Pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia varten

Hauta- ja puistotoimisto
Siunauskappelintie 3, 70110 Kuopio
010 573 3700 (soitosta ei peritä erillistä palvelumaksua)
Arkisin klo 10-14
Papin ja tilan varaukset hautajaisia ja muistotilaisuutta varten

Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri
Museokatu 4, 70100 Kuopio
010 5733 100 (soitosta ei peritä erillistä palvelumaksua)
Avoinna arkisin klo 9-15
Virkatodistusten tilausLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Erilaiset kynttilät palavat pöydällä.
Kynttilät palavat pöydällä. Tiina Tiainen

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko