Koe Tuomasmessun tunnelma

Kuopiossa Tuomasmessu pidetään Alavan kirkossa yleensä joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina klo 18 (ei kesä-heinäkuussa). 

Kenelle messu on tarkoitettu?
Tuomasmessu on tarkoitettu kaikille. Erityisesti sinne kutsutaan etsijöitä, Tuomaan kaltaisia epäilijöitä ja uskossaan arkoja.  Messun nimi viittaakin "epäilijänä" tunnettuun apostoli Tuomaaseen, ja pyrkii viestittämään helppoa lähestyttävyyttä. Messun ilmapiiri on välitön ja lämmin ja sinne on helppo tulla. 

Elävää rukousta ja mukaansatempaavaa musiikkia
Tuomasmessussa lauletaan paljon yhdessä. Lauluun on helppo osallistua kuoron ja orkesterin tuella. Messussa lauletaan sekä virsiä että mukaansatempaavia Tuomaslauluja.

Messuun kuuluu myös rukousjakso, jonka aikana voit kiertää ympäri kirkkoa, sytyttää tuohuksen ja kirjoittaa rukousaiheesi paperilapulle. Kaikkien rukouspyyntöjen puolesta rukoillaan messun jälkeen eri rukouspiireissä.

Paljon vapaaehtoisia
Messua on aina mukana toteuttamassa suuri joukko vapaaehtoisia ja maallikoita. Eri tehtäviin tarvitaankin jatkuvasti lisää ihmisiä. 

Sinäkin voit halutessasi ilmoittautua mukaan Tuomastiimin puheenjohtajalle (nimi päivitetään maaliskuun 2018 aikana).  

Tuomasmessu on joka kuukauden viimeinen sunnuntai Alavan kirkossa. Ei kesäaikaan,


Tule Tuomasmessuun – siellä on tilaa juuri Sinulle

Tuomasmessut sunnuntaina klo 18 Alavan kirkossa.

  • Tuomasmessu su 27.1. Saarnaa metropoliitta Arseni. Musiikki Jarkko Maukonen, Kuopion Nuorisokuoro ja Tuomasmuusikot
  • Yhteisvastuun tuomasmessu su 24.2. Haastattelusaarna Oona Huttunen ja nuoret. Musiikki Jarkko Maukonen, Kallaveden seurakunnan nuorisokuoro KNOT ja Tuomasmuusikot.
  • Tuomasmessu su 31.3. Saarnaa pastori Jukka Helle. Musiikki Mikkelin Viihdelaulajat. joht. Jussi Mattila; Tuomasmuusikot, Jarkko Maukonen.
  • Tuomasmessu su 28.4. Saarnaa pastori Kati Jansa. Musiikki Tuomasmuusikot, Jarkko Maukonen.
  • Tuomasmessu su 19.5. Saarnaa pastori Ramez Ansara, arabiankielisen seurakuntatyön pastori Herttoniemen seurakunnasta. Mukana kansantanssiryhmä al-Raja (Hope) Dabke Dance Troupe Toivon koulusta Ramallahista. Musiikki Zipporim ja Tuomasmuusikot, Jarkko Maukonen.

 


Avaraa hengellisyyttä.
Yllättäviä puheita.
Laulamisen iloa.
Ehtoollisen
osallisuutta.
Hiljentymistä ja rukousta.

 

Johtava oppilaitospastori
Seurakuntatyön erityispalvelut
Kuninkaankatu 12
70100 Kuopio