Seurakuntien toiminnassa poikkeusjärjestelyitä

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa 23.12.-22.1. Kuopion seurakuntien yhteiset striimatut jumalanpalvelukset lähetetään Tuomiokirkosta. Seurakunnat julkaisevat verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavillaan hartauksia ja muutamia striimattuja jumalanpalveluksia. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme muutoksista mahdollisimman pian.

Viikkotoiminta ja tapahtumat

Seurakuntien kokoava toiminta keskeytetään ja pidetään tauolla 21.1.2021 saakka. Poikkeuksena päiväkerhot aloittavat toimintansa. 

Kirkkojen aukioloajat

Tuomiokirkko avoinna omatoimista tutustumista tai henkilökohtaista hiljentymistä varten

  • ma-la klo 10-15 ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11.30-15
  • lisäksi perjantaisin klo 18-22 vapaaehtoisten Kirkonvartijoiden toimesta

Kirkossa ei ole opastusta, mutta seurakunnan työntekijä on paikalla joka päivä klo 12–14.  

Alavan, Neulamäen, Männistön Pyhän Johanneksen ja Puijon kirkot ovat avoinna keskustelua ja hiljentymistä varten 5.1. alkaen arkisin klo 12–14, jolloin myös seurakunnan työntekijä on paikalla.  

Petosen seurakuntatalo on avoinna keskustelua ja hiljentymistä varten arkisin klo 12-14, jolloin seurakunnan työntekijä paikalla.  

Järvi-Kuopion kirkot (Tuusniemellä seurakuntakoti) ovat avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten torstaisin klo 12–14. Seurakunnan työntekijä on paikalla. 

Kirkolliset toimitukset ja perhejuhlat 

Kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa, kun osallistujien kokonaismäärä ei ylitä 20 henkeä. 

Seurakuntien toimistojen aukioloajat

Seurakuntien toimistot ovat avoinna:

  • Tuomiokirkkoseurakunnan toimisto ma-ke klo 9-15. To ja pe asiointi puhelimitse 040 4848 248 tai sähköpostilla katriina.hujanen@evl.fi
  • Alavan seurakunnan toimisto ti ja to klo 9-15. Ma, ke ja pe asiointi puhelimitse 040 4848 286 tai sähköpostilla sisko.paulus@evl.fi 
  • Kallaveden seurakunnan toimisto ma- ke klo 9-15. To ja pe asiointi puhelimitse 040 4848 327 tai sähköpostilla eija.rasanen@evl.fi
  • Männistön seurakunnan toimisto ti-to klo 9-15. Ma ja pe asiointi puhelimitse 040 4848 379 tai sähköpostilla eija.jaatinen@evl.fi.
  • Puijon seurakunnan toimisto ti klo 9-15. Ma, ke-pe asiointi puhelimitse 040 4848410 tai sähköpostilla mirja.turunen@evl.fi 
  • Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto asiointi puhelimitse tai sähköpostitse ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602 tai sähköpostilla anita.hallikainen@evl.fi

Katso täältä seurakuntien muut yhteystiedot.

Seurakuntasi voit tarvittaessa tarkistaa karttapalvelustamme.

Keskusrekisterin, hauta- ja puistotoimiston ja hallintopalveluiden aukioloajat 

Keskusrekisteri, hauta- ja puistotoimisto ja hallintovirasto ovat avoinna arkisin klo 9-15. Katso täältä tarkemmat yhteystiedot. Virkatodistuksen ja sukuselvityksen voit tilata myös verkossa.

Diakoniatyö

Ota yhteyttä oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään, jos toivot henkistä tai hengellistä keskusteluapua tai apua arjen asiointiin, kuten ostosten kuljetusapuun (kauppa/apteekki). Kaikkien Kuopion seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja diakoniapappien nimet, yhteystiedot ja työalueet löytyvät seurakuntien sivulta yhteystiedoista ja Apua ja tukea -osiosta.

Perheneuvonta

Perheneuvonta tapahtuu etäyhteyksien välityksellä, ja perheneuvonta jatkuu jo ennestään asiakkaina olevien parien ja perheiden kanssa. Myös uudet asiakkaat voivat hakea apua parisuhteen ja perheen vaikeuksiin.

Perheneuvonta verkkosivuillamme

Valtakunnallisesti kirkon perheneuvojat tarjoavat tukea ja näkökulmia parisuhteeseen kirkon uudessa Rakkausklinikka-palvelussa Terve.fi.sivustolla

Sairaalasielunhoito

Sairaalapapit ovat tukena potilaille, heidän läheisilleen ja sairaalan henkilökunnalle sairauden ja kriisien keskellä. Sairaalapapin kanssa voi käydä läpi omaa elämäntilannetta ja sairauden tuomia tunteita ja muutoksia. Keskustelu on luottamuksellista. Omien toiveiden mukaan on mahdollisuus myös hartaushetkeen tai yksityiseen ehtoolliseen.

Tarvittaessa sairaalapappi auttaa yhteyden saamisessa oman uskontokunnan työntekijään.

Sairaalapapit tavoittaa hoitohenkilökunnan kautta, soittamalla suoraan sairaalapapin matkapuhelimeen tai Kuopion yliopistollisen sairaalan vaihteen kautta. Arki-iltaisin klo 16-22 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8-22 sairaalapapin tavoittaa päivystysnumerosta 050 526 3768.

Sairaalasielunhoito verkkosivuillamme

Keskusteluapua

Rukouspyyntö-lomake verkossa