Työn äärestä 

Luonto muovaa ihmeellisiä taideteoksia. Löysin Vuoksesta kämmentä suuremman litteän kiven, jonka keskellä oli graniittinen sydän, täydellisen muotoinen. Se oli kiehtova löytö. Pidin sitä ulko-ovellani toivottamassa vieraita tervetulleiksi. Se oli kuitenkin kadonnut jonkun, ei-toivotun, vieraan matkaan. Liekö hänelle tuonut onnea? Tuon kiven löytymisen ja varsinkin sen katoamisen jälkeen aloin luonnossa liikkuessani etsiä lisää sydämenmuotoisia kiviä. Niitä löytyikin, ja useita. Kauneutta näkee siellä, missä sitä haluaa nähdä. Silmät löysivät sen, mitä etsi. Katoavaista kauneus joskus kuitenkin oli: rantavedessä kirkkaan kuulaana hehkuva kivi olikin oikeasti harmaa. 

Erään seurakunnan päivityksessä oli kysymys: oletko huomannut, miten monesti risti toistuu jokapäiväisessä elämässä ja arjessa? Aloin katsella ympärilleni. Tosiaankin. Ikkunan edessä oli säleruudukko. Kaakelisaumat muodostivat ristin. Olin huomaamattani laittanut hiuspinnit ristin muotoon. Esimerkkejä löytyi monia. Muistin Myrskyluoto-televisiosarjasta traagisen kohtauksen, jossa polulle oli pudonnut ristinmuotoinen oksa. Laivan maston voi myös nähdä ristinä. Ristinmuotoista sulkeumaa kivessä en ole koskaan nähnyt. Sellainen saattaa tulla vastaani elämän ehtoopolulla. 

Uskon, toivon ja rakkauden symbolit ovat kaikille tuttuja. Toivo kuvataan usein ankkurina. Se on myös kuin valonpilkahdus hämärässä. Valoisuus kasvaa päivä päivältä, kun kuljemme kevättä kohti:  

Odotat kevättä 
kun sinulla taas on vihreä huntu 
ja runkosi rosot lämpenevät auringossa. 
Linnut löytävät paikkansa oksiltasi  
ja soit laulua. 
Seisot omilla juurillasi ja tavoittelet taivasta. 
Niin kuin mekin täällä. 

(Ote runosta Koivikossa, M. Korhonen, 2018) 

Maija Korhonen
seurakuntamestari

 

 

Kuopion Puijon kirkko

Taivaanpankontie 3, 70200 Kuopio
Avoinna arkisin klo 10-15 hiljentymistä varten.
Seurakuntamestarit p. 040 4848419

Puijon seurakunnan toimisto
Taivaanpankontie 3, 70200 Kuopio
Avoinna tiistaisin klo 9.00 – 15.00 p. 040 4848410
Asiointi puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin 040 4848410 tai sähköpostilla mirja.turunen@evl.fi 

Puijon seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4848410 arkisin klo 9.00 - 15.00

Diakonian ajanvarauspäivystys
tiistaisin ja torstaisin klo 9.00 – 10.00 p. 040 4848416

Hautajaisiin liittyvät papin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3,
p. 040 4848512. Avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion aluekeskusrekisteristä, Suokatu 22 B 2. krs,p. 040 4848 225 tai nettilomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Linkki avautuu uudessa välilehdessä Avoinna arkisin klo 9.00 - 15.00.

Henkilötietojen käsittely Puijon seurakunnassa

Puijon seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita tai henkilön omaa suostumusta.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio
Sydämenmuotoinen kivi kädessä

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Puijon kirkko

Puijon kirkon kirkkosali