Satu Ruhanen

Ehdokas antaa vaalinäytteensä Puijon kirkossa 1.5. klo 11. 

Satun vaalisivut 

Satu Facebookissa

Kuka olet?

Olen puoliso, äiti ja pappi. Toimin kirkkoherrana kahdessa seurakunnassa, Outokummulla ja Polvijärvellä. Pappeus on minulle syvä kutsumus palvella Jumalaa ja ihmisiä. Minut tunnetaan ihmisten rinnalla kulkevana, tasapainoisena ja toivoa tuovana ihmisenä. Olen jalat maassa kristitty. Olen toiminut terveydenhoitajana ja diakonissana. Seurakunnan kaikki toiminta ja evankeliumi ovat minulle rakkaita. Asumme osan vuodesta Vehmersalmella. Sieltä löytyvät vapaa-ajan harrastukset: hiljentyminen luonnossa, mökkeily ja luonnonantimet.

Miksi haluat Puijon seurakunnan kirkkoherraksi?

Puijon kirkkoherruus on unelma. Seurakunta toivoo kirkkoherraa, joka on hengellinen paimen, ja luo rohkeasti uusia verkostoja, kehittää messuelämää, viestii positiivisesti ja toimii turvallisena esihenkilönä. Sellaisen kirkkoherran seurakunta minusta saa. Arvostan Puijon seurakuntaa, jonka näen avoimena uudelle, tiloiltaan ja toiminnaltaan kaikkia kutsuvana, turvallisena hengellisenä yhteisönä. Puijo saa minusta kokeneen ja motivoituneen johtajan. Puijolla on hyvä ilmapiiri ja raikas sekä ammattitaitoinen työntekijäjoukko, jonka parissa haluan toimia.

Minkälaisena näet Puijon seurakunnan tulevaisuuden?

Puijon alueen väestöpohja on moninainen ja siksi kiinnostava tulevaisuuden suhteen. Puijo on tulevaisuudessa erilaisten ja kaiken ikäisten ihmisten paikka, jonka tilaisuudet ovat helposti lähestyttäviä ja kiinnostavia. Kirkko tarjoaa hengellisen hoitamisen paikkoja ja monipuolista toimintaa. Seurakuntaan tulee uusia vapaaehtoisia, joita kutsutaan mukaan vaikuttamaan ja kantamaan vastuuta. Seurakunta julistaa hyvää kristinuskon sanomaa, ja Kristus itse on koko seurakunnan ruumis ja keskus.

Uusien verkostojen kautta kirkko toimii yhdessä, ja niin Puijon seurakunta voi hyvin ja on vireä. Työntekijät voivat hyvin seurakunnassa, koska heillä on mahdollisuus toimia, heidän jaksamisesta huolehditaan ja heidän kanssaan toimii vastuunkantajia. Lähimmäisen rakkaus, ihmisten kohtaaminen ja tukeminen elävät Puijolla.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin esittely hakijasta

2. vaalisija

Satu Kristiina Ruhanen (synt 1972, Outokummun ja Polvijärven seurakuntien kirkkoherra) on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa 13.9.2012. Hänet on vihitty papiksi Kuopiossa 1.11.2014. Ruhanen on suorittanut pastoraalitutkinnon Kuopiossa 12.4.2018 ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon 10.12.2019 arvosanalla hyvä (2+).

Ruhasella on tosiasiallista työkokemusta papin työstä Outokummun, Mäntyharjun, Polvijärven seu-rakunnaista yhteensä noin 6 vuotta 6 kuukautta, josta ajasta Outokummun ja Polvijärven kirkkoherran 1 vuosi 5 kuukautta. Hän on toiminut työalakappalaisena 2 vuotta. Ruhanen on toiminut Outokummun ja Polvijärven seurakuntien kirkkoherrana 1.9.2020 alkaen.

Muuta:
Ruhanen on suorittanut terveydenhoitajan tutkinnot 31.5.1996 ja diakonian virkatutkinnon 8.6.1996. Hänet on vihitty diakonian virkaan 8.6.1996. Ruhanen on toiminut ennen pappisvihkimystä mm. diakonissana Vesilahden, Tyrvään ja Nokian seurakunnissa sekä sairaanhoitajana, projektiassistenttina ja vapaaehtoistyön koordinaattorina. Hakemuksessaan hän mainitsee useita luottamustehtäviä.

Takaisin Puijon seurakunnan kirkkoherran vaalin pääsivulle

Satu Ruhanen lähikuvassa.
Satu Ruhanen